δίαιτα αποτοξίνωσης

Δίαιτα αποτοξίνωσης

Είμαι η Μαρία Καλυμνιώτου και είμαι δημοσιογράφος. Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία που είχα με δίαιτα αποτοξίνωσης.

Πριν από ενάμιση χρόνο περίπου, αποφάσισα να δοκιμάσω την εναλλακτική θεραπεία της κινέζικης ιατρικής. Όταν μπήκα στο γραφείο της  Αλεξάνδρας Τσαπάλου ήμουν έτοιμη για μια σημαντική αλλαγή στο σώμα μου. 

Δεν με απασχολούσε ιδιαίτερα η διατροφή και η φυσική μου κατάσταση και για αρκετό καιρό είχα αφήσει τον εαυτό μου. Τα βράδια γυρνώντας από την δουλειά, συνήθιζα να πίνω 2-3 ποτήρια κρασί για να χαλαρώσω μετά από μια εξαντλητική μέρα και πολλές φορές έτρωγα ένα μόνο γεύμα την ημέρα, κυρίως το βράδυ.

Κατά την διάρκεια της ημέρας απλά τσιμπολογούσα ότι έβρισκα για να καλύψω το αίσθημα της πείνας μου.

Όταν λοιπόν, επισκέφτηκα το κέντρο  Health Path για να αντιμετωπίσω το πρόβλημα βάρους μου, ήμουν έτοιμη να ακούσω απλές διαιτητικές προτάσεις.

Δεν περίμενα ότι η κυρία Αλεξάνδρα Τσαπάλου σε συνεργασία με τη διατροφολόγο του κέντρου, θα μου πρότεινε για δίαιτα αποτοξίνωσης, ένα πλήρες μενού.

Στην αρχή κοίταξα με δυσπιστία αυτό το πρόγραμμα διατροφής. Ήταν μια δίαιτα αποτοξίνωσης 7 ημερών. Σκέφτηκα «Μπορώ να ακολουθήσω εγώ αυτή την διατροφή; Φυσικούς χυμούς, καστανό ρύζι,ψάρια, λευκό κρέας,φρούτα και λαχανικά;», έπειτα είπα στον εαυτό μου

«Εντάξει, είναι μόνο για μια εβδομάδα, θα τα καταφέρω». Καθώς επέστρεφα σπίτι μου εξέτασα το χαρτί  με τα βότανα που μου είπε να προμηθευτώ και ήμουν ακόμα δύσπιστη σχετικά με το πρόγραμμα αυτό.

Μέχρι το τέλος της πρώτης εβδομάδας, είχα αρχίσει να αισθάνομαι καλύτερα. Το σώμα μου είχε αρχίζει να υποβάλλεται σε μια αλλαγή. Ένιωθα περήφανη με τον εαυτό μου, επειδή είχα καταφέρει να παραμείνω εντός προγράμματος, χωρίς να κάνω ατασθαλίες.

Στην τρίτη συνεδρία βελονισμού, ανυπομονούσα για μια κανονική διατροφή. Όταν όμως ρώτησα την Αλεξάνδρα τι μπορώ να τρώω από εδώ και στο εξής, μου είπε να ακολουθήσω ακριβώς το ίδιο πρόγραμμα.

Εκείνη την στιγμή θορυβήθηκα, δεν ήξερα, εάν θα αντέξω για ακόμα μια εβδομάδα. Η  θεραπεύτρια όμως με διαβεβαίωσε, ότι θα προστίθενται νέα φαγητά στο μενού μου σιγά-σιγά.

Ωστόσο, κατάφερα ακόμα μια φορά να τηρήσω τη δίαιτα αποτοξίνωσης. Με βοήθησε πολύ το τσάι βοτάνων που μου είχε προτείνει η κυρία Τσαπάλου  στην τελευταία μας συνεδρία.

Ο βελονισμός από την άλλη μου προσέφερε μια έντονη αίσθηση πληρότητας, μειωμένης όρεξης και ένιωσα να αυξάνεται η ενεργητικότητα μου.

Κατά την διάρκεια των συνεδριών, η κυρία Τσαπάλου με βοήθησε πολύ, προσφέροντας μου θετική υποστήριξη και ηθική εμψύχωση. Έχουν τελικά δίκιο όσοι υποστηρίζουν, ότι το σώμα μας πρέπει να αποτοξινώνεται πρώτα για να δεχθεί τις νέες αλλαγές που θα συμβούν. Με τον καιρό έγινε πιο εύκολο να καταναλώνω διάφορες τροφές, χωρίς εκείνες να είναι επιζήμιες για το βάρος και την υγεία μου.

Μετά από τρεις εβδομάδες αισθανόμουν πλέον ανανεωμένη και ότι είχα ξαναγεννηθεί. Πρόσθετα νέες τροφές στο μενού μου, ενώ παράλληλα έχανα βάρος. Η άσκηση είχε γίνει πλέον κομμάτι της καθημερινότητας μου. Σε τρεις μήνες είχα χάσει 9 κιλά και ένιωθα περισσότερο ήρεμη.

Αναρωτήθηκα πόσο ακόμα θα διαρκούσε αυτή η δίαιτα αποτοξίνωσης. Πέρασε ενάμιση χρόνος και βρίσκομαι ακόμα εντός προγράμματος, διατηρώ το νέο μου βάρος και συνεχίζω να αισθάνομαι υπέροχα.

Μπορώ πλέον να εργάζομαι τις ίδιες ώρες με παλιότερα, έχοντας περισσότερη ενέργεια και λιγότερο άγχος. Που και που απολαμβάνω ένα ποτήρι κρασί και το παγωτό που τόσο αγαπώ.

Αυτή η δίαιτα αποτοξίνωσης που τελικά ήταν ένα πρόγραμμα σωστής και ποιοτικής διατροφής, έγινε για μένα τρόπος ζωής , αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μου.

Το να μοιράζεσαι δείχνει φροντίδα ❤️

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top