άγχος

Άγχος

Το άγχος είναι ένα αόριστο συναίσθημα και πολλές φορές είναι ακαθόριστη η πηγή του. Το αίσθημα της ανησυχίας συνδέεται κυρίως με την πρόβλεψη του κινδύνου και τον φόβο σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μειώνεται η κανονική λειτουργία του σώματος. Αυτή η πρόβλεψη συνοδεύεται κυρίως από διάφορους άλλους παράγοντες, όπως είναι η ένταση, η ανησυχία, η δυσκολία στην αναπνοή και η ταχυκαρδία.

Ένα ανήσυχο άτομο συνηθίζει να ιδρώνει, να τρίβει τα χέρια του ή να γλείφει τα χείλη του. Η απαιτητική καθημερινότητα οδηγεί όλο και περισσότερους ανθρώπους στην βίωση προβλημάτων άγχους. Αρκετοί από αυτούς υποφέρουν από κρίσεις πανικού, αϋπνία και νευρικές συμπεριφορές.

Το άγχος είναι μια φυσική κατάσταση, όπου όλοι οι άνθρωποι το βιώνουν σε κάποιο βαθμό, σε οποιαδήποτε φάση της ζωής τους. Ωστόσο, η σωστή διαχείριση του στρες είναι απαραίτητη για να αποφευχθούν σημαντικά προβλήματα υγείας, όπως είναι η απώλεια βάρους, η απώλεια όρεξης, η χαμηλή λίμπιντο και η αδυναμία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η δυτική ιατρική για την αντιμετώπιση του άγχους στρέφεται στην χορήγηση φαρμάκων, τα οποία χαλαρώνουν τα νεύρα και προκαλούν ηρεμία. Ωστόσο, τα συγκεκριμένα φάρμακα προκαλούν αρκετές παρενέργειες, όπως είναι η εξάρτηση από τα ναρκωτικά.

Αυτές οι παρενέργειες των φαρμάκων οδήγησαν τους ανθρώπους να στραφούν στην αναζήτηση εναλλακτικών και φυσικών μεθόδων αντιμετώπισης του προβλήματος. Ο βελονισμός είναι ένα από τα αποτελεσματικότερα όπλα καταπολέμησης του άγχους. Λειτουργεί με το σκεπτικό ότι το ανθρώπινο σώμα διαθέτει εβδομήντα ένα ενεργειακά κανάλια ή μεσημβρινούς που επιτρέπουν την ροή ενέργειας σε διάφορα μέρη του σώματος.

Το qi είναι η ενέργεια που ρέει μέσω των καναλιών σε όλα τα μέρη του ανθρώπινου σώματος. Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική η καλή κατάσταση υγείας του οργανισμού προϋποθέτει την εκδήλωση ισορροπίας της ενέργειας μέσα στο σώμα. Επομένως, το άγχος μπορεί να επηρεάσει τις συνθήκες που επικρατούν στους διάφορους μεσημβρινούς του σώματος, προκαλώντας απόφραξη της σωστής ροής. Η παρεμπόδιση της ενέργειας προκαλεί ανισορροπία στο σώμα.

Ο βελονισμός στοχεύει σε συγκεκριμένα σημεία στο σώμα, όπου με την βοήθεια των βελονών επιτυγχάνεται ένα ερέθισμα. Αυτό λοιπόν το ερέθισμα βοηθά στην αποκατάσταση της σωστής ροής της ενέργειας στο σώμα, το οποίο έτσι ρυθμίζει τις λειτουργίες του εκ νέου και θεραπεύεται.

Το άγχος δεν αποτελεί μια συγκεκριμένη διαταραχή και αυτό σημαίνει ότι όλοι βιώνουν διαφορετικά είδη στρες ακόμα και αν οι αιτίες είναι οι ίδιες. Η διαδικασία αποκατάστασης του ασθενή από το άγχος με την βοήθεια του βελονισμού είναι χρονοβόρα, καθώς μια μόνο συνεδρία μπορεί να μην είναι αρκετή για την ανακατεύθυνση της ροής της ενέργειας.

Έχει αποδειχθεί όμως, ότι η θεραπεία με βελονισμό στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του άγχους και του στρες είναι αποτελεσματική, καθώς βοηθά τους ασθενείς να ανακουφιστούν άμεσα από τα συμπτώματα και να επανακτήσουν μια καλή ποιότητα ζωής.

Το να μοιράζεσαι δείχνει φροντίδα ❤️

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top