Ανακουφιστείτε από την κυστίτιδα με την ομοιοπαθητική

Ως κυστίτιδα ορίζουμε την φλεγμονή της ουροδόχου κύστης. Όταν λοιπόν αντιμετωπίζουμε μια βακτηριακή λοίμωξη, η οποία επηρεάζει το κατώτερο ουροποιητικό μας σύστημα, έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια κυστίτιδα. 

Η λοίμωξη αυτή είναι πιο συχνή στις γυναίκες (λόγω ανατομίας), ενώ στους άνδρες εμφανίζεται συνήθως όταν υπάρχει πρόβλημα με φλεγμονή στον προστάτη λόγω ηλικίας. Αποτελεί μια προσωρινή κατάσταση η οποία όμως μπορεί να γίνει επαναλαμβανόμενη και ενοχλητική.

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα που δίνει η κυστίτιδα σχετίζονται συνήθως με το ουροποιητικό σύστημα. Μπορεί λοιπόν να προκαλέσει πόνο πριν και κατά την διάρκεια της ούρησης και συνοδεύεται από αίσθημα καύσου. Έτσι η διαδικασία της εκκένωσης των ούρων μπορεί να είναι αρκετά οδυνηρή για τον πάσχοντα. Επίσης τα ούρα μπορεί να είναι θολά και να έχουν ιδιαίτερη οσμή.

Επίσης είναι συνηθισμένο κάποιος που πάσχει από κυστίτιδα να νοιώθει πόνο στην περιοχή της λεκάνης ή ακόμη και να έχει να αντιμετωπίσει κράμπες στην περιοχή αυτή.

Ο πυρετός δεν είναι σύνηθες σύμπτωμα στην περίπτωση της κυστίτιδας. Η ένταση των συμπτωμάτων ποικίλει από ελαφρά έως πολύ έντονα και συνήθως διαρκούν γύρω στις έξι μέρες.

Αίτια  

Τα βακτήρια E. coli είναι συχνά ο παθογόνος παράγοντας της κυστίτιδας. Σε πιο σπάνιες περιπτώσεις κάποια είδη σταφυλόκοκκου ή μύκητες ή ιοί ευθύνονται για την κυστίτιδα. Υπάρχουν πάντα και οι περιπτώσεις που συμβάλλει κάποια λοίμωξη του αίματος, καθετηριασμός της ουροδόχου κύστης, κακή υγιεινή της περιοχής, παλινδρόμηση ούρων, πέτρες στα νεφρά ή τον ουρητήρα.

Στις νεαρές, σεξουαλικά ενεργές γυναίκες, το συχνό σεξ συνδέεται με την αύξηση του κινδύνου της μόλυνσης. Μετά την εμμηνόπαυση δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος, αλλά η πιθανότητα αυξάνεται και πάλι λόγω της απώλειας της προστατευτικής κολπικής χλωρίδας.

θεραπεία με ομοιοπαθητική

Τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα μπορούν αν αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα που προκύπτουν από την κυστίτιδα.  Ο πόνος, το κάψιμο και οποιοδήποτε άλλο σύμπτωμα, βρίσκει το κατάλληλο φάρμακο ομοιοπαθητικής για να το ανακουφίσει.

Η αποφυγή των αναγκαίων αντιβιοτικών που προτείνει η κλασσική ιατρική, είναι το μεγάλο πλεονέκτημα της ομοιοπαθητικής στην περίπτωση της κυστίτιδας. Ιδίως στην περίπτωση που αυτή επαναλαμβάνεται συχνά. Με σκευάσματα ήπια, φυσικά και χωρίς παρενέργειες η ομοιοπαθητική αντιμετωπίζει την κυστίτιδα μα αποτελεσματικό τρόπο.

Τέλος, για όποιον ακολουθεί συνεχιζόμενη ομοιοπαθητική θεραπεία, είναι δεδομένο ότι εφόσον με αυτόν τον τρόπο ενδυναμώνει τα ανοσοποιητικό του σύστημα, μειώνει την ευαισθησία του οργανισμού του σε τέτοιου είδους λοιμώξεις.

Το να μοιράζεσαι δείχνει φροντίδα ❤️
Scroll to Top