Αρθρίτιδα: ανακουφιστείτε με ομοιοπαθητική

 

Ως αρθρίτιδα ορίζουμε την ασθένεια των αρθρώσεων, η οποία επηρεάζει τον ιστό που τις περιβάλλει και ο οποίος μπορεί να αναπτυχθεί ανάμεσα στα οστά, να έχουμε παραμόρφωση των οστών ή φθορά του χόνδρου. Η αρθρίτιδα μπορεί να προσβάλλει διάφορες αρθρώσεις του σώματος και για αυτό την προσδιορίζουμε από την άρθρωση που προσβάλλει, π.χ αρθρίτιδα γόνατος ή ώμου κτλ.  

Οι αρθρίτιδες έχουν διάφορα είδη και προκαλούνται από διάφορα αίτια, πχ. ψυχολογικούς ή κληρονομικούς παράγοντες, υγρασία στον τόπο διαβίωσης, τραυματισμό σε κάποια άρθρωση, παχυσαρκία, αυτοανοσία κ.α.
Ανάλογα και με το αίτιο που τις προκαλεί, τις ορίζουμε ως άσηπτες(χωρίς μικροβιακή λοίμωξη) ή σηπτικές(όταν υπάρχει μικροβιακή λοίμωξη).

Η αρθρίτιδα δείχνει να προτιμά τις γυναίκες σε σχέση με τον ανδρικό πληθυσμό και τις ηλικίες γύρω στα 50. Συχνά όμως παρουσιάζεται και σε νεότερες ηλικίες και υπάρχει ακόμη και η νεανική αρθρίτιδα.

Οι πιο κοινές μορφές αρθρίτιδας είναι η οστεοαρθρίτιδα και η ρευματοειδής αρθρίτιδα. Η πρώτη επηρεάζει τους χόνδρους που καλύπτουν τα οστά στις αρθρώσεις και η δεύτερη είναι αυτοάνοσης προέλευσης και επηρεάζει την επένδυση των αρθρώσεων.

Συμπτώματα

Τα κύρια συμπτώματα που συνοδεύουν την αρθρίτιδα είναι: πόνος στα σημεία που προσβάλλει, οίδημα στην άρθρωση, δυσκολία στην κινητικότητα της άρθρωσης, ερυθρότητα τοπικά.
Χαρακτηριστικό είναι δε ότι ο πόνος είναι πιο έντονος κατά τις πρωινές ώρες και μεταβάλλεται κατά την διάρκεια της ημέρας. Όπως και στην περίπτωση της χρόνιας αρθρίτιδας, ο πόνος μπορεί να είναι άλλες μέρες έντονος και άλλες πιο υποφερτός, να φύγει για κάποιες μέρες και μετά να επιστρέψει.

Ανάλογα με το είδος της αρθρίτιδας μπορεί να επηρεαστεί μία άρθρωση ή ακόμη και πολλές αρθρώσεις ταυτόχρονα, όπως στην περίπτωση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Η φλεγμονή είναι εκείνη που προκαλεί το οίδημα στις αρθρώσεις που πάσχουν και καθιστά δύσκολη έως αδύνατη κάποιες μέρες την κινητικότητά τους. Η θεραπεία στόχο έχει να αντιμετωπίσει την φλεγμονή ώστε να μην φτάσει στο τελικό σημείο του να προκαλέσει αγκύλωση στην άρθρωση.

θεραπεία με ομοιοπαθητική

Η ομοιοπαθητική έχει δικά της σκευάσματα για να αντιμετωπίσει όλα τα συμπτώματα που προκύπτουν από μια αρθρίτιδα. Έτσι, μπορεί να συστήσει ομοιοπαθητικό φάρμακο για τις οξείες μορφές της, άλλο για την χρόνια αρθρίτιδα και άλλα για τα οιδήματα ή την ερυθρότητα που προκαλείται στις αρθρώσεις.

Η ομοιοπαθητική, ως μη επεμβατική μέθοδος και η πιο φυσική λύση, ανακουφίζει αποτελεσματικά από τον πόνο και την δυσκαμψία στις αρθρώσεις, χωρίς τις παρενέργειες των αλλοπαθητικών φαρμάκων.

Scroll to Top