Αντιμετωπίστε την ιλαρά με ομοιοπαθητική

Αντιμετωπίστε την ιλαρά με ομοιοπαθητική

Η ιλαρά είναι μια ιογενής λοίμωξη που προσβάλλει το αναπνευστικό σύστημα και προκαλείται από τον παραμυξοϊό του γένους morbillivirus. Συναντάται συχνά στις αναπτυσσόμενες χώρες και αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες της παιδικής θνησιμότητας. Πρόκειται για μεταδοτική ασθένεια, η οποία μεταδίδεται με διάφορους τρόπους, όπως οι ρινικές εκκρίσεις, η χρήση κοινών μολυσμένων αντικειμένων, ακόμη και μέσω του αέρα. Το άτομο που εκτίθεται στον ιό θα νοσήσει 4-9 ημέρες συνολικά, 2-4 πριν την εμφάνιση των εξανθημάτων και 2-5 ημέρες μετά.

Η ιλαρά μπορεί να προκαλέσει διάρροια, νευρολογικές και αναπνευστικές επιπλοκές, κώφωση, τύφλωση για αυτόν τον λόγο πρέπει να αντιμετωπιστεί έγκαιρα και δραστικά.

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα που παρουσιάζει κάποιος που έχει προσβληθεί από ιλαρά είναι: υψηλός πυρετός, καταρροή, βήχας, επιπεφυκίτιδα (κόκκινα μάτια), κοιλιακό άλγος, ερυθηματώδη εξανθήματα που ξεκινούν να εμφανίζονται από το κεφάλι και εξαπλώνονται στο σώμα. Η περίοδος επώασης της ιλαράς διαρκεί από 10 έως 12 ημέρες. Τα συμπτώματα αλλά και οι επιπλοκές της νόσου είναι πιο σοβαρά σε ενήλικα που προσβάλλεται από ιλαρά.

Παράγοντες κινδύνου

Είναι πιο επιρρεπή στην λοίμωξη από τον ιό της ιλαράς, παιδιά που έχουν προσβληθεί από Aids, λευχαιμία ή κάνουν θεραπεία με κορτικοστεροειδή, ακόμη και αν εμβολιαστούν. Επίσης βρέφη που δεν έχουν θηλάσει μέχρι να εμβολιαστούν. Τέλος, όσοι ταξιδεύουν σε μέρη που ενδημεί η ιλαρά.

Ομοιοπαθητική θεραπεία

Τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα θα σας βοηθήσουν να ανακουφιστείτε από τα ενοχλητικά συμπτώματα της ιλαράς, όπως ο βήχας, η ρινική εκφόρτιση, ο πυρετός. Επίσης, είναι αποτελεσματικά στην πρόληψη νευρολογικών και αναπνευστικών επιπλοκών που μπορεί να επιφέρει η ιλαρά. Ειδική θεραπεία για την νόσο δεν υπάρχει, άρα αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε να κάνει τον κύκλο της και να αντιμετωπίσουμε τα συμπτώματα που θα μας παρουσιαστούν.

Πρέπον είναι να αποφύγουμε την επαφή του πάσχοντος ατόμου με άλλα άτομα, καθώς ο κίνδυνος μετάδοσης είναι εξαιρετικά υψηλός.

Ο ειδικός θεραπευτής μας μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε την ιλαρά και τα συμπτώματα που σας ταλαιπωρούν, αν καλέσετε στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 302169001940, +306947010565. Θα είναι χαρά μας να σας βοηθήσουμε.

Το να μοιράζεσαι δείχνει φροντίδα ❤️
Scroll to Top