Αντιμετωπίστε την υπνική άπνοια με ομοιοπαθητική

Η υπνική άπνοια αποτελεί ένα συχνό είδος διαταραχής του ύπνου ενός ατόμου και εκδηλώνεται με ακούσιες διακοπές στην αναπνοή κατά την διάρκεια του ύπνου. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο ασθενής σταματά να αναπνέει για περίπου 10-15 δευτερόλεπτα. Αυτό μπορεί να επαναληφθεί ακόμη και πάνω από 10 φορές την ώρα.  

Ως αποτέλεσμα αυτής της διαταραχής μειώνεται η ποσότητα του οξυγόνου που κυκλοφορεί στο αίμα του ασθενούς και συνεπώς όργανα όπως η καρδιά ή ο εγκέφαλος δεν οξυγονώνονται σωστά. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σε κάποιους που έχουν καρδιακά προβλήματα ή προδιάθεση, αρρυθμίες στην καρδιά.

Η υπνική άπνοια χωρίζεται σε δύο είδη:

  • Η αποφρακτική υπνική άπνοια, η οποία είναι η πιο συχνά εμφανιζόμενη.
  • Η κεντρική υπνική άπνοια.

Η διαφορά τους είναι ότι στην πρώτη περίπτωση μιλάμε για απόφραξη των αεραγωγών κατά τον ύπνο, ενώ στην δεύτερη οι αεραγωγοί λειτουργούν σωστά, αλλά υπάρχει βλάβη στο κέντρο ελέγχου του αναπνευστικού μας συστήματος και έτσι ο εγκέφαλος δεν δίνει το σωστό σήμα για να λειτουργήσουν οι μύες της αναπνοής.

Η αποφρακτική άπνοια δε, συναντάται συχνότερα σε παχύσαρκα άτομα, στα οποία η γλώσσα φράζει τους αεραγωγούς στον ύπνο. Σε αυτές τις περιπτώσεις συχνό είναι και το ροχαλητό, το οποίο όμως δεν σηματοδοτεί πάντα και την υπνική άπνοια.

Συμπτώματα

Οι ασθενείς που πάσχουν από υπνική άπνοια συχνά παρουσιάζουν υπνηλία κατά την διάρκεια της ημέρας, πονοκέφαλο το πρωί, αίσθηση κόπωσης και την έλλειψη του ποιοτικού ύπνου που σε ξεκουράζει και σε αναζωογονεί. Συχνά παρατηρείται υψηλή αρτηριακή πίεση.

Επειδή τα συμπτώματα είναι κοινά και σε άλλες νόσους και μπορεί να μπερδέψουν στην διάγνωση της υπνικής άπνοιας, υπάρχουν πλέον σε νοσοκομεία εργαστήρια μελέτης ύπνου, όπου παραμένοντας για ένα βράδυ με ειδικές μετρήσεις και ταυτόχρονα εξετάσεις, όπως ηλεκτροκαρδιογράφημα, ηλεκτρομυογράφημα και ηλεκτροεγκεφαλογράφημα, διαπιστώνεται αν το άτομο πάσχει από την διαταραχή αυτή.

Η υπνική άπνοια δεν πρέπει να μείνει χωρίς αντιμετώπιση, γιατί μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω σοβαρά προβλήματα όπως: καρδιακά προβλήματα(ανεπάρκεια, αρρυθμίες, καρδιακή προσβολή), διαβήτη, υπέρταση, εγκεφαλικό επεισόδιο κ.α

Επιρρεπή σε διαταραχές υπνικής άπνοιας είναι περισσότερο οι άνδρες, οι υπέρβαροι, άτομα άνω των 40 ετών, άτομα με οικογενειακό ιστορικό άπνοιας, ή άτομα με μεγάλες αμυγδαλές, μεγάλη γλώσσα, αλλεργίες, προβλήματα στην μύτη ή το διάφραγμα.

θεραπεία 

Η ομοιοπαθητική είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει με ικανοποιητικά αποτελέσματα τα συμπτώματα της υπνικής άπνοιας, καθώς έχει πληθώρα σκευασμάτων για το καθένα από αυτά. Η θεραπεία της είναι εξατομικευμένη και στοχεύει στην αιτία του προβλήματος. Για αυτόν τον λόγο, προτείνει διαφορετικά σκευάσματα ανάλογα με το σύμπτωμα και την αιτία της διαταραχής.

Εν κατακλείδι, η ομοιοπαθητική θεραπεία για την υπνική άπνοια είναι η πιο φυσική και χωρίς παρενέργεια λύση για το πρόβλημα του ασθενούς.

Η υπνική άπνοια μπορεί να ακούγεται σαν μια διαταραχή ελάσσονας σημασίας, αλλά μπορεί να επηρεάσει αρκετά την ζωή μας, από τον ύπνο μας – επειδή δεν μας αφήνει να φτάσουμε το επίπεδο του αναζωογονητικού ύπνου – έως και το να δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα υγείας- όπως τα καρδιακά.


Scroll to Top