η θεραπεία με βελονισμό έχει αποτελέσματα

Πως αναγνωρίζω ότι η θεραπεία με βελονισμό έχει αποτελέσματα;

Η θεραπεία με βελονισμό έχει αποτελέσματα αλλα όχι σε μια μόνο συνεδρία. Χρειάζονται περισσότερες από μία για να δράσει αποτελεσματικά στον οργανισμό μας. Είναι μια συσσωρευτική λειτουργία που ολοκληρώνεται σιγά-σιγά και η επόμενη συνεδρία έρχεται πάντα για να ολοκληρώσει την λειτουργία της προηγούμενης.

Εν μέρει, υπάρχουν περιπτώσεις θεραπείας με βελονισμό που έχουν άμεσα αποτελέσματα. Φυσικά αυτές αποτελούν μια εξαίρεση του κανόνα, καθώς μια σωστή  θεραπεία με βελονισμό έχει αποτελέσματα βραχυπρόθεσμα και όχι άμεσα.

Η μέθοδος θεραπείας με βελονισμό είναι συχνά άγνωστη για τον δυτικό κόσμο και πολλές φορές αντιμετωπίζεται από τους ανθρώπους με δυσπιστία. Οι άνθρωποι αυτοί τείνουν να είναι εθισμένοι στην άμεση ικανοποίηση αναγκών, σε όλες τις πτυχές της ζωής τους και παρουσιάζουν έλλειψη υπομονής και έλλειψη ικανότητας αναμονής.

Είναι δύσκολο λοιπόν για αυτόν τον άνθρωπο να μπει σε αυτή την διαδικασία θεραπείας, της οποίας τα αποτελέσματα έρχονται με τον καιρό. Είναι κάτι που θα το αντιμετωπίσει με σύγχυση και ανησυχία.

Ωστόσο, είναι ευτυχές το γεγονός, ότι υπάρχουν διάφορες ενδείξεις οι οποίες αποδεικνύουν ότι η θεραπεία του βελονισμού έχει αρχίσει να λειτουργεί πολύ πριν αντιμετωπιστούν τα αρχικά συμπτώματα του ασθενή.

Έξι σημάδια που αποδεικνύουν ότι η θεραπεία του βελονισμού λειτουργεί είναι η βελτίωση του ύπνου, η όξυνση των αισθήσεων  μας, η συναισθηματική απελευθέρωση, η περισσότερη ενέργεια, η μείωση του στρες και η αίσθηση ότι το σώμα και ο οργανισμός μας λειτουργούν πλέον σωστά.

Κοιμάστε πλέον καλύτερα:

Η βελτίωση του ύπνου είναι η πιο τρανταχτή απόδειξη, ότι η θεραπεία με βελονισμό έχει αρχίσει να επιφέρει αποτελέσματα. Πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν από αϋπνίες και κατέφυγαν στο βελονισμό, γνώρισαν άμεση βελτίωση του ύπνου τους. Ακόμα και όσοι δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα σε αυτόν τον τομέα, κατάφεραν να κοιμούνται πιο γαλήνια και βαθειά από όσο πριν και να ξυπνούν χωρίς να αισθάνονται κουρασμένοι.

Οι αισθήσεις και η αντίληψη σας λειτουργούν καλύτερα:

Όταν η θεραπεία με βελονισμό έχει αποτελέσματα, θα αισθανθείτε ότι οι αισθήσεις σας γίνονται πιο έντονες από πριν. Βελτιώνονται για παράδειγμα η ακοή, η όσφρηση, η όραση, η γεύση και η αφή. Μπορείτε πλέον να δείτε καθαρότερα τον καταγάλανο ουρανό και να μυρίσετε την έντονη ευωδία των λουλουδιών. Αυξάνεται επίσης η αντίληψη που έχετε για διάφορα πράγματα και βιώνετε πλέον διαφορετικά τις ποικίλες καταστάσεις που αντιμετωπίζετε.

Γίνεστε περισσότερο συναισθηματικός:

Οι άνθρωποι συνηθίζουν να είναι εγκρατείς στην εξωτερίκευση των συναισθημάτων τους. Είναι μια άμυνα του οργανισμού που αποφεύγει τέτοιου είδους εκφράσεις του εσωτερικού μας κόσμου, οδηγώντας το σώμα μας στην νοσηρία.

Οι ασθενείς που καταφεύγουν στην θεραπεία με βελονισμό, ασχολούνται ως ένα βαθμό με την συναισθηματική πίεση που νιώθουν και με το συναισθηματικό άγχος, τα οποία τους οδήγησαν στα σωματικά τους συμπτώματα.

Κατά την διάρκεια λοιπόν της θεραπείας με βελονισμό η άμυνα αυτή του οργανισμού σπάει και γινόμαστε ευερέθιστοι ή ευέξαπτοι. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αφού τα ξεσπάσματα αυτά αποτελούν ένδειξη ότι η θεραπεία έχει αρχίσει να λειτουργεί.

Βελτιώνοντας τον ψυχικό και συναισθηματικό μας κόσμο, οδηγούμαστε σιγά-σιγά και στην αντιμετώπιση του αρχικού μας συμπτώματος. Ο συναισθηματικός κόσμος μας αποτελεί το περιτύλιγμα του προβλήματος μας και με αυτόν τον τρόπο φτάνουμε στην επίτευξη του αρχικού σκοπού αυτής της θεραπείας.

Αποκτάτε περισσότερη ενέργεια:

Μια άλλη ένδειξη ότι η θεραπεία με βελονισμό έχει αποτελέσματα, είναι η αύξηση των επιπέδων ενέργειας. Τα κύματα ενέργειας που προσφέρει ο βελονισμός είναι πολύ μεγάλα και έτσι ανεξάρτητα από το αρχικό σύμπτωμα, ο ασθενής αισθάνεται πλέον περισσότερη ζωντάνια για την καθημερινότητα του, γίνεται πιο δραστήριος στην δουλειά του, έχοντας περισσότερη όρεξη για περιπάτους και εργασία.

Μειώνονται τα επίπεδα του άγχους:

Η θεραπεία με βελονισμό τονώνει τις αισθήσεις μας και αυξάνει την αντίληψη μας για τις διάφορες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Με αυτόν τον τρόπο αλλάζει η οπτική που βλέπουμε τα πράγματα και αισθανόμαστε πλέον περισσότερο χαλαροί και συγκεντρωμένοι σε αυτά. Επηρεαζόμαστε λιγότερο από τους εξωτερικούς παράγοντες και το επίπεδο του στρες μας μειώνεται αποτελεσματικά.

Η πίεση δεν εξαφανίζεται οριστικά, αλλά εάν αισθανθείτε ότι τα επίπεδα του άγχους σας έχουν μειωθεί τότε η θεραπεία με βελονισμό έχει αρχίσει να λειτουργεί.

Αυξάνεται η αίσθηση ότι το σώμα και οργανισμός μας λειτουργεί κανονικά:

Η σημαντικότερη ένδειξη ότι η θεραπεία με βελονισμό έχει αποτελέσματα, είναι η σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Οι λειτουργίες των οργανικών συστημάτων στο σώμα μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Οπότε εάν λειτουργεί ορθά το πεπτικό σας σύστημα αυτό σημαίνει πολλά για την υγεία σας γενικά.

Από την άλλη μεριά, εάν αυτό δεν λειτουργεί όπως πρέπει και ξαφνικά σταθεροποιηθεί και οι εκκενώσεις σας γίνουν πάλι συχνές και κανονικές, αυτό σημαίνει ότι βρίσκεστε σε καλό δρόμο και η θεραπεία του οργανισμού σας έχει πλέον ξεκινήσει.

Εφόσον αναγνωρίζετε ένα ή κάποια από αυτά τα 6 σημάδια, τότε βρίσκεστε στον δρόμο της ίασης του οργανισμού σας με την θεραπεία του βελονισμού.

Scroll to Top