διαλογισμός γκασό

Διαλογισμός γκασό

Διαλογισμός γκασό σημαίνει «δύο χέρια που ενώνονται». Ο Μικάο Ουσούι στη διδασκαλία του Ρείκι είχε εντάξει και το διαλογισμό Γκασό ο οποίος γίνεται πριν την έναρξη αγωγής του Ρέικι, αλλά και  κάθε πρωί όταν σηκωνόμαστε ή/και το βράδυ πριν πέσουμε για ύπνο.

Είναι τόσο απλός ώστε μπορούν να τον κάνουν όλοι. Καθόμαστε προσπαθώντας να έχουμε ίσια την σπονδυλική μας στήλη. Κλείνουμε τα μάτια και φέρνουμε τα χέρια μας σε θέση προσευχής εστιάζοντας την προσοχή μας στο σημείο που ενώνονται τα δύο μεσαία δάχτυλα.

Κατά τη διάρκεια του διαλογισμού Γκασό όποια σκέψη μας έρθει στο μυαλό την παρατηρούμε και μετά την αφήνουμε να φύγει. Και συνεχίζουμε παρατηρώντας την κάθε σκέψη ξεχωριστά για 15-20 λεπτά.

Εάν κατά τη διάρκεια κουραστούν τα χέρια μας, τότε μπορούμε να τα κατεβάσουμε αργά στα πόδια μας, χωρίς να τα χωρίσουμε και παραμένουμε εστιασμένοι στα δύο μεσαία μας δάχτυλα.

Ο διαλογισμός είναι πιο εύκολος όταν έχουμε ευθυγραμμισμένη σπονδυλική στήλη και το κεφάλι μας δεν γέρνει ευθεία, πίσω ή στο πλάι. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τη στάση αυτή μπορείτε να ακουμπάτε στον τοίχο με τη βοήθεια μαξιλαριών ή να καθίσετε σε μία καρέκλα. Μία ακόμα ιδέα είναι να διαλογιστείτε ξαπλωμένοι, αλλά υπάρχει πιθανότητα να αποκοιμηθείτε. Όποια στάση και να επιλέξετε και θελήσετε να την αλλάξετε, η αλλαγή θα πρέπει να γίνει πολύ αργά.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll to Top