Είναι η ομοιοπαθητική η κατάλληλη θεραπεία για εσάς;

Η ομοιοπαθητική σήμερα έχει κερδίσει οπαδούς οι οποίοι δεν αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων της. Σίγουρα όμως υπάρχουν και εκείνοι που είναι δύσπιστοι για την επιτυχία της θεραπείας. Για να διαλύσουμε τις όποιες αμφιβολίες έχει αυτή η μερίδα των ανθρώπων, πρέπει να ξεκινήσουμε ερευνώντας τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα και την βιωσιμότητά τους.

Η ομοιοπαθητική θεραπεία στηρίζεται αποκλειστικά σε δικά της σκευάσματα, τα οποία δεν έχουν σχέση με τα αλλοπαθητικά φάρμακα.

Σε αυτά τα σκευάσματα λοιπόν, έχουν εφαρμοστεί άπειρες εργαστηριακές και κλινικές έρευνες και δοκιμές. Σίγουρα αυτό δεν σημαίνει ότι οι έρευνες σταματάνε εδώ. Πάντα θα συνεχίζονται για την εξέλιξη και την βελτίωση των σκευασμάτων.

Η θεωρία πάνω στην οποία στηρίζεται όλη η φιλοσοφία της ομοιοπαθητικής θεραπείας, είναι ότι «τα όμοια θεραπεύουν τα όμοια». Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η ομοιοπαθητική επιδιώκει να τονώσει τον οργανισμό μας και να συντονίσει τα συστήματά του, έτσι ώστε να μπορέσει να αυτοϊαθεί. Το μέσον για να προωθήσουμε την ικανότητα αυτή του οργανισμού μας, είναι το ερέθισμα που δίνουν τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα.

Συνήθως η δυσπιστία που εκφράζεται απέναντι στην ομοιοπαθητική θεραπεία, έχει να κάνει με την χρήση των εξαιρετικά αραιωμένων φαρμακευτικών ουσιών που χρησιμοποιεί. Η αδιάκοπη έρευνα σε αυτόν τον τομέα όμως, έχει αποδείξει πως τα αποτελέσματα είναι θετικά σε ποσοστό άνω του 70%. Εξάλλου, η μέθοδος της παρασκευής ενός ομοιοπαθητικού σκευάσματος είναι παρόμοια με μεθόδους που χρησιμοποιεί η νανοτεχνολογία, καθώς επίσης τα νανοσωματίδια παίζουν σπουδαίο ρόλο στην δράση των ομοιοπαθητικών φαρμάκων.

Τα δεδομένα λοιπόν για την ομοιοπαθητική θεραπεία έχουν αλλάξει. Ενώ παλαιότερα αποτελούσε την δεύτερη επιλογή θεραπείας μετά την αποτυχίας της αλλοπαθητικής, σήμερα αποτελεί για πολλούς πρώτη επιλογή για την αντιμετώπισης πολλών προβλημάτων υγείας.

Πλεονεκτήματα της ομοιοπαθητικής θεραπείας

Κάποια από τα πολλά πλεονεκτήματα της ομοιοπαθητικής θεραπείας είναι τα ακόλουθα:

  • Η ομοιοπαθητική αποτελεί μια ασφαλή μέθοδο θεραπείας.

Τα σκευάσματά της παρασκευάζονται χρησιμοποιώντας εξαιρετικά μικρές ποσότητες ουσιών που προέρχονται από φυτά, ζώα και μέταλλα. Για αυτό τον λόγο δεν αποτελούν απειλή για τον οργανισμό μας. Είναι απόλυτα ασφαλή, αβλαβή και αντίθετα με άλλες αγωγές δεν είναι τοξικά και επιβλαβή για το πεπτικό, το ανοσοποιητικό μας σύστημα και δεν δημιουργούν αλλεργικές αντιδράσεις. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι μπορούμε να εφαρμόσουμε μόνοι μας μια ομοιοπαθητική θεραπεία. Πάντα πρέπει να υπάρχει η καθοδήγηση του ειδικού ομοιοπαθητικού θεραπευτή.

  • Η ομοιοπαθητική είναι αποτελεσματική και γρήγορη.

Η ομοιοπαθητική θεραπεία αποκαθιστά την ευεξία του οργανισμού και τα σκευάσματά της δρουν άμεσα. Προτείνεται σε οξείες αλλά και χρόνιες περιπτώσεις.

  • Η ομοιοπαθητική είναι επιστημονική αλλά και φυσική μέθοδος.

Η βασική θεωρία της ομοιοπαθητικής θεραπείας «όμοια θεραπεύουν τα όμοια», στηρίζεται στα πρότυπα της θεραπείας της φύσης. Αυτή η μέθοδος έχει μακροχρόνια θεραπευτική παράδοση και είναι διαδεδομένη και αποδεκτή παγκοσμίως πλέον.

  • Η ομοιοπαθητική βοηθά στην απόκτηση ανθεκτικότητας.

Τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα απευθύνονται στην ρίζα της ασθένειας και φροντίζουν να βελτιώσουν την αυτοπροστασία του οργανισμού από αυτή.

  • Η ομοιοπαθητική είναι για όλες τις ηλικίες.

Επειδή ακριβώς τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα είναι απαλλαγμένα από τοξικότητα και δεν προκαλούν παρενέργειες, είναι ιδανικά για χρήση από όλους. Και όταν λέμε όλους αυτό περιλαμβάνει ακόμη και βρέφη και εγκύους.

Η ομοιοπαθητική θεραπεία στοχεύει στην ρίζα του εκάστοτε προβλήματος και δεν φροντίζει να ανακουφίσει μόνο από τα συμπτώματα, αλλά να μας απαλλάξει από την ίδια την νόσο. Μπορεί να αντιμετωπίσει για παράδειγμα το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών στις γυναίκες, με την ίδια επιτυχία όσο και την τριχόπτωση ή την φαλάκρα στους άνδρες. Χρησιμοποιείται όμως και για την ψυχολογική ευεξία, τα αναπνευστικά προβλήματα, τα δερματικά προβλήματα ή ασθένειες του πεπτικού μας συστήματος.

Παράδειγμα είναι τα παιδία στην Ινδία που υποφέρουν από αναπνευστικά προβλήματα και έχουν επιτύχει να αποφύγουν ακόμη και χειρουργεία με την ομοιοπαθητική.

Η σχέση θεραπευτή-ασθενή, τα φάρμακα που δεν έχουν παρενέργειες και τα ικανοποιητικά αποτελέσματα, δικαιολογούν την αποδοχή που έχει η ομοιοπαθητική θεραπεία σε αυτές τις περιπτώσεις.

Η ομοιοπαθητική θεραπεία βοηθάει το ίδιο μας το σώμα να αναρρώσει από οποιαδήποτε νόσο, να ξεπεράσει την ασθένεια και να προωθήσει την ευεξία του οργανισμού. Τα αλλοπαθητικά φάρμακα ανακουφίζουν απλά τα συμπτώματα και μειώνουν το επίπεδο ευεξίας.

Το να μοιράζεσαι δείχνει φροντίδα ❤️
Scroll to Top