Εμμηνόπαυση

Εμμηνόπαυση

Τα συμπτώματα στην εμμηνόπαυση θεωρούνται από πολλές γυναίκες μία πραγματικότητα που δεν μπορούν να αποφύγουν. Εμφανίζεται κατά κύριο λόγω μεταξύ 40 και 50 ετών, αλλά και πάλι αυτό εξαρτάται από τον οργανισμό της κάθε γυναίκας, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν γυναίκες που τους εμφανίζεται λίγο νωρίτερα ή λίγο αργότερα από αυτή την ηλικία.

Κάποια από τα συμπτώματα στην εμμηνόπαυση είναι η ακανόνιστη περίοδος, η κολπική ξηρότητα, νυχτερινή εφίδρωση, εξάψεις, εναλλαγές στη διάθεση, επιβράδυνση του μεταβολισμού (αύξηση βάρους), προβλήματα στον ύπνο. Το είδος και η ένταση είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη γενικότερη εικόνα του κύκλου ζωής της έμμηνου ρύσης.

Δηλαδή, μία γυναίκα με ενεργειακή ανισορροπία όπου εμφάνιζε περιόδους ακανόνιστους, με έντονους πόνους, πολύ μικρός ή πολύ μεγάλος σε διάρκεια κύκλος, κράμπες, ευαισθησία στο στήθος κ.α. σίγουρα θα βιώσει πιο έντονα τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης από κάποια άλλη, της οποίας ο κύκλος ήταν σταθερός, χωρίς πόνους με κανονική διάρκεια και ροή.

Αυτό βέβαια δεν χρειάζεται να μας αγχώνει καθώς, με το βελονισμό μπορούμε να αυξήσουμε και να εξισορροπήσουμε την ενέργεια στους μεσημβρινούς, έτσι ώστε να μειωθεί η ένταση και το είδος των συμπτωμάτων.

Το νεφρό είναι το όργανο το οποίο είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη, την ωρίμανση και τη γήρανση, οπότε μία ανεπάρκεια yin του νεφρού σχετίζεται άμεσα με τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Εκτός από την ανεπάρκεια yin των νεφρών, άλλα σύνδρομα που εμφανίζονται στην εμμηνόπαυση είναι η ανεπάρκεια yang των νεφρών, στάση βιοενέργειας του συκωτιού και ανεπάρκεια αίματος.

  • Συμπτώματα ανεπάρκειας yin νεφρών

Απώλεια μαλλιών, νυχτερινές εφιδρώσεις, ξηρότητα κόλπου, ζαλάδες, εμβοές, ζέστη σε παλάμες – πέλματα- στήθος, πόνος στην πλάτη χαμηλά, κόκκινα ζυγωματικά

  • Συμπτώματα Στάσης βιοενέργειας του συκωτιού

Ευερεθιστότητα, νευρικότητα, πόνος στο υποχόνδριο, γενικευμένη αδυναμία, δυσκοιλιότητα, συναισθηματική αστάθεια.

  • Συμπτώματα Ανεπάρκεια Αίματος

Ζαλάδες, αδυναμία, ξηρότητα, χλωμό δέρμα, συναισθηματική αστάθεια, αυπνία

Τρόπος ζωής και Σωστή Διατροφή γενικές οδηγίες

Καλό θα ήταν να αποφεύγουμε την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων, κόκκινων κρεάτων, ζάχαρη, καφεΐνη, αλκοόλ. Θα μας ωφελούσε ιδιαίτερα εάν εντάσσαμε περισσότερο στη διατροφή μας φρούτα και λαχανικά. Το κάπνισμα αλλά και η παραμονή μας σε χώρους που καπνίζουν επιβαρύνουν τον οργανισμό μας αφού στεγνώνουν τα σωματικά υγρά.

Η παραδοσιακή κινεζική ιατρική  με τον βελονισμό προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα στη θεραπεία της εμμηνόπαυσης και σχετικών καταστάσεων. Βελονισμός, βότανα και διατροφή βοηθάνε στην καλύτερη λειτουργία του σώματός μας. 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο καθένας γεννιέται με μια ικανότητα αυτό-ίασης. Οι γυναίκες, ειδικότερα,  μέσω της έμμηνου ρύσης έχουν μια μοναδική ικανότητα αναγέννησης του οργανισμού. Δώστε την ευκαιρία στο σώμα σας ώστε να μπορεί να λειτουργήσει με έναν υγιή τρόπο, σε οποιαδήποτε ηλικία.

Διαβάστε περισσότερα: Υπηρεσίες βελονισμού

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top