ομοιοπαθητική λειτουργεί

Η ομοιοπαθητική λειτουργεί εγγυημένα

Η ομοιοπαθητική λειτουργεί ως ένα ήπιο θεραπευτικό μέσο για πολλές παθήσεις. Επειδή τα σκευάσματα που χρησιμοποιεί είναι απαλλαγμένα από χημικές ουσίες, δεν ενέχει κανένα κίνδυνο για το σώμα μας. Το μεγαλύτερο προσόν της είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει τοξικότητα για τον οργανισμό και συνεπώς ούτε αντενδείξεις, ούτε παρενέργειες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να τηρούνται οι οδηγίες που μας δίνουν οι ειδικοί θεραπευτές, όσον αφορά τα συνταγογραφημένα σκευάσματα και τις δοσολογίες τους.

Η ομοιοπαθητική σήμερα λειτουργεί έχοντας πάνω από 250 σκευάσματα για να αντιμετωπίσει ήπιες, χρόνιες ή και πιο βαριές παθήσεις. Η βασική αρχή της εναλλακτικής αυτής μεθόδου στηρίζεται στον σεβασμό στην φύση και τον ανθρώπινο οργανισμό. Για αυτόν τον λόγο τα απολύτως φυσικά φάρμακα που χρησιμοποιεί, μπορούν να τα πάρουν άνθρωποι κάθε ηλικίας και φύλου. Θεωρητικά, θα μπορούσαμε να κάνουμε ακόμη και μόνοι μας μια ομοιοπαθητική θεραπεία, μιας και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, αλλά το σωστότερο είναι να απευθυνθούμε στους ειδικούς.

Υπάρχει τοξικότητα στα ομοιοπαθητικά φαρμάκα;

Η ομοιοπαθητική λειτουργεί χρησιμοποιώντας την διαδικασία της αραίωσης για να παρασκευάσει τα φάρμακά της. Τα μητρικά βάμματα αραιώνονται κατ΄επανάληψη και το τελικό αποτέλεσμα δεν παρουσιάζει καμία τοξικότητα. Χρειάζεται να προσέξουμε όμως να αγοράζουμε φάρμακα μόνο από τα φαρμακεία, καθώς μόνο για αυτά μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι έχουν παρασκευαστεί από ειδικούς με τις σωστές προδιαγραφές. Αυτά μόνο είναι βέβαιο ότι δεν θα βλάψουν τον οργανισμό μας.

Η αλληλεπίδραση των συμβατικών και ομοιοπαθητικών φαρμάκων

Δεν έχουν καταγραφεί ως τώρα αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στα φάρμακα της κλασσικής ιατρικής και της ομοιοπαθητικής. Μπορούμε να συνδυάσουμε και τις δυο θεραπείες ταυτόχρονα. Μάλιστα πολλές φορές, η μια συμπληρώνει την άλλη. Βέβαια, το πιο σωστό είναι πάντα να συμβουλευόμαστε τους ειδικούς, είτε τους γιατρούς της κλασσικής ιατρικής, είτε τους ομοιοπαθητικούς θεραπευτές.

Υπάρχουν αντενδείξεις και παρενέργειες;

Η ομοιοπαθητική λειτουργεί χωρίς περιορισμούς ως προς την χρήση των φαρμάκων της. Δεν υπάρχει αντένδειξη στα σκευάσματα που έχουν αραίωση ίση ή μεγαλύτερη με 4 CH. Για αυτό και αυτά τα φάρμακα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ακόμη και βρέφη, ηλικιωμένοι ή και έγκυες. Επίσης δεν καταγράφονται και παρενέργειες από ομοιοπαθητικά σκευάσματα. Για παν ενδεχόμενο όμως, η συμβουλή του γιατρού, του φαρμακοποιού ή του ομοιοπαθητικού θεραπευτή είναι πάντα η πιο καθησυχαστική.

Επιλέγοντας την κατάλληλη αραίωση των ομοιοπαθητικών φαρμάκων

Η ομοιοπαθητική λειτουργεί βασιζόμενη στην αραίωση και την ενδυνάμωση των μητρικών βαμμάτων. Εκεί βρίσκεται το μυστικό της αποτελεσματικότητας των φαρμάκων της. Αυξάνοντας τις αραιώσεις πετυχαίνουμε πιο αποτελεσματική θεραπεία. Για κάθε πάθηση και τα συνοδά συμπτώματα που την ακολουθούν, βέβαια, υπάρχει και η αντίστοιχη θεραπεία. Πάντα φυσικά προτιμάμε τις χαμηλότερες δυνατές αραιώσεις.

Η δοσολογία των ομοιοπαθητικών φαρμάκων δεν έχει καμία σχέση με την ηλικία του πάσχοντα, πράγμα που στην κλασσική ιατρική συμβαίνει. Έχει όμως σχέση με το αν η πάθηση που αντιμετωπίζουμε είναι χρόνια, οπότε ξεκινάμε με χαμηλές αραιώσεις, ή αν έχουμε έντονα συμπτώματα οπότε χρησιμοποιούμε άμεσα υψηλότερες αραιώσεις.

Η ομοιοπαθητική λειτουργεί αν λαμβάνουμε σωστά τα ομοιοπαθητικά φάρμακα

Όταν μας δοθεί μια ομοιοπαθητική θεραπεία, για να λειτουργήσει αυτή σωστά, καλό θα είναι να γνωρίζουμε κάποια πράγματα για την εφαρμογή της. Όπως για παράδειγμα, να τηρούμε τις ώρες λήψης των φαρμάκων. Αν μας έχουν υποδείξει συγκεκριμένη ώρα της ημέρας που πρέπει να λαμβάνουμε τα σκευάσματα, να την ακολουθούμε για να είναι αποτελεσματική η θεραπεία μας. Δεν πρέπει τα φάρμακα να συνδυάζονται με το φαγητό, γιατί αυτό μειώνει την δύναμή τους. Και τέλος, καλό θα ήταν να μην έρχεται το δέρμα μας σε επαφή με τα σκευάσματα.

Η ομοιοπαθητική λειτουργεί καλύτερα όταν παίρνουμε την αγωγή μας μισή ώρα πριν ή μετά το κύριο γεύμα μας. Συστήνεται επίσης η αποφυγή της καφεΐνης, του τσιγάρου και ό,τι περιέχει μέντα ή χαμομήλι. Αυτά έχει αποδειχθεί ότι αποδυναμώνουν την θεραπεία μας. Μην παίρνετε ταυτόχρονα δυο ή περισσότερα φάρμακα και αφήνετε τα δισκία στο στόμα μέχρι αυτά να λιώσουν καλά. Έτσι θα είστε σίγουροι ότι εκτελείτε σωστά την θεραπεία σας και θα αποκομίσετε τα μέγιστα οφέλη της.

Υπάρχουν προφυλάξεις για την χρήση της ομοιοπαθητικής;   

Οι ομοιοπαθητικές θεραπείες είναι οι ασφαλέστερες που υπάρχουν. Αυτό φυσικά, εφόσον τηρούμε και εμείς τις συστάσεις σχετικά με τις δοσολογίες των φαρμάκων, τις διάφορες ενδείξεις και συμβουλές. Όπως, το να κρατάμε τα σκευάσματα μακριά από το φως, την υγρασία και την θερμότητα. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι σταγόνες φτιάχνονται χρησιμοποιώντας αλκοόλ. Άρα πρέπει να ρωτήσουμε τους ειδικούς πριν τις χρησιμοποιήσουμε. Το ίδιο πρέπει να γίνεται και σε περιπτώσεις που τα συμπτώματα επιμένουν παρά την ομοιοπαθητική θεραπεία. Μην ξεχνάμε πως κάποιες φορές το καλύτερο είναι συνδυασμός ομοιοπαθητικής και κλασσικής ιατρικής, για καλύτερα αποτελέσματα.

Η ομοιοπαθητική λειτουργεί με τον καλύτερο τρόπο, όταν και εμείς κάνουμε τα σωστά βήματα για την αποθεραπεία μας ή την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων μιας πάθησης. Ρωτάμε πάντα τους ειδικούς και ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες θεραπείας.

Scroll to Top