ακμή

Καταπολεμείστε την ακμή με την ομοιοπαθητική

Η ακμή είναι μια δερματική ασθένεια, η οποία συνήθως εκδηλώνεται στην περίοδο της εφηβείας, τόσο σε αγόρια όσο και στα κορίτσια. Και αυτό συμβαίνει γιατί κατά την διάρκεια της εφηβείας υπάρχει έντονη ορμονική δραστηριότητα, η οποία ευθύνεται σε μεγάλο ποσοστό για την ακμή.

Τις περισσότερες φορές το πρόσωπο είναι εκείνο που επηρεάζεται από την ακμή, αλλά μπορεί να προσβάλλει και την πλάτη, τους ώμους, τον κορμό, το στέρνο.

Αιτίες της εμφάνισης της ακμής

Ορμόνες, όπως η τεστοστερόνη, που εκκρίνονται σε υπερβολική ποσότητα, ανδρογόνα ή βακτήρια μπορεί να πυροδοτήσουν την ακμή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται η παραγωγή του σμήγματος στους πόρους του δέρματος. Ως συνέπεια, αυξάνεται και η παραγωγή κερατίνης και φράζουν οι πόροι. 

Έτσι δημιουργούνται τα σπυράκια, είτε είναι μαύρα στίγματα, είτε μπιμπίκια. Αν τώρα, εμείς πειράζουμε και σπάμε τα σπυριά που δημιουργούνται, είναι πολύ πιθανό να χειροτερέψουμε την κατάσταση μολύνοντας την περιοχή και δημιουργώντας δευτερογενείς λοιμώξεις στο δέρμα.

Τέλος, μπορεί να παίξει ρόλο και το οικογενειακό ιστορικό, το στρες, ορισμένα φάρμακα (στεροειδή αναβολικά, λίθιο, ανδρογόνα).

Ποία είναι τα συμπτώματα της ακμής

Στην ακμή το κύριο σύμπτωμα που εμφανίζεται είναι  κάθε είδους και μορφής σπυράκι. Μπορεί να είναι μαύρα στίγματα ή φλύκταινες, ή κύστεις με πύον ή αίμα. Αυτά μπορεί να συνοδεύονται και από φαγούρα ή αίσθημα καύσου. Συνήθως τα άτομα που παρουσιάζουν ακμή, έχουν και λιπαρό δέρμα ή έντονη εφίδρωση. Στις γυναίκες η ακμή παρουσιάζει επιδείνωση κατά την διάρκεια της εμμήνου ρύσεως, της εγκυμοσύνης ή της εμμηνόπαυσης.

Η ακμή σε πιο βαριές μορφές της, μπορεί να αφήσει σημάδια τοπικά από ουλές, οι οποίες δημιουργούνται από την ανώμαλη επούλωση του δέρματος.

Η ακμή μπορεί να προκαλέσει προβλήματα αυτοπεποίθησης, ακόμη και εμφάνιση κατάθλιψης κυρίως στα νεαρά προσβεβλημένα άτομα, λόγω της επίδρασης που έχει στην εξωτερική μας εμφάνιση.

θεραπεία με ομοιοπαθητική

Η θεραπεία με ομοιοπαθητική στην περίπτωση της ακμής υπερέχει κατά πολύ από τα συμβατικά, αλλοπαθητικά φάρμακα. Και αυτό γιατί τα τελευταία έχουν συνήθως πολλές παρενέργειες για τον οργανισμό μας. Τα  φάρμακα που χορηγούνται για την αντιμετώπιση της ακμής είναι αντιβιοτικά, κορτιζόνη, ορμονικά σκευάσματα, ταυτόχρονα με αλοιφές και κρέμες εξωτερικής χρήσης, τα οποία πρέπει να λαμβάνονται για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Η ομοιοπαθητική έχει στην διάθεσή της σκευάσματα όπως πάντα φιλικά και ήπια για τον οργανισμό, τα οποία δεν προκαλούν παρενέργειες. Ακόμη, είναι και εξειδικευμένα, δηλαδή υπάρχει άλλο σκεύασμα για τον κνησμό, άλλο για την λιπαρότητα, άλλο για τα σπυράκια γύρω από το πηγούνι και τα χείλη κλπ.

Η ομοιοπαθητική βλέπει το άτομο ως σύνολο και στοχεύει στην ισορροπία του οργανισμού. Έτσι εκτός από την αντιμετώπιση των εξωτερικών ουλών, φροντίζει με τα σκευάσματά της να μειώνει το άγχος μας, τις ορμόνες και ό,τι άλλο επηρεάζει την κατάσταση της ακμής.

Scroll to Top