Το Μασάζ η θεραπευτική μάλαξη και το αγιουβερδικό μασάζ

 

Το χαλαρωτικό μασάζ όπως συνήθως αναφέρεται στα αγγλικά (massage) η θεραπευτική μάλαξη όπως και το αγιουβερδικό μασάζ είναι θεραπευτικές πράκτικές. 

Τις συναντούμε σε διάφορες χώρες και φιλοσοφίες θεραπείας από την Ινδία μέχρι την Ευρώπη και από την Ιαπωνία μέχρι την Αμερική.Ποιό συγκεκριμένα:

Το μασάζ έχει ως σκοπό την ευεξία τη χαλάρωση του οργανισμού και την ανακούφιση από πόνους πιασίματα του σώματος και άλλες δύσκολες  καταστάσεις.

 Η θεραπευτική μάλαξη προσφέρει ανακούφιση των πόνων και της στάσης του σώματος μέσα από την επαφή του θεραπευτή με το σώμα του θεραπευόμενου

Το αγιουβερδικό μασάζ προέρχεται απο την ινδική φιλοσοφία και ιατρική και είναι μία θεραπευτική προσέγγιση

Υπάρχουν λοιπόν τρια είδη μασάζ ως προς την φιλοσοφία και την θεραπευτική τους επίδραση

Το Μασάζ

Μασάζ

Το χαλαρωτικο μασάζ η αλλιώς massage  που γίνεται για λόγους χαλάρωσης και ευεξίας.Απευθείνεται σε ανθρώπους με δύσκολη καθημερινότητα κακή στάση σώματος και υπερβολικές ώρες εργασίας.

 Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι υποφέρουν από πόνους στη μέση στα χέρια και στα πόδια από την κακή κυκλοφορία του αίματος την κακή στάση του σώματος και τις τραυματικές και δύσκολες καταστάσεις της καθημερινότητας.

 Οι καταστάσεις αυτές συνήθως προκαλούν συναισθηματικό σόκ στον ανθρωπο  με αποτέλεσμα να έρχεται η κακή στάση του σώματος στην καρέκλα στο γραφείο ακόμη και στο κρεβάτι.

Αυτή η κατάσταση έχει ώς αποτέλεσμα  τους πόνους σε αυχένα πλάτη μέση πόδια αλλα και χέρια.

Σε αυτούς τους ανθρώπους συνίσταται το μασαζ.Θα τους ανακουφίσει θα τους τονώσει και θα τους χαλαρώσει

Ένα αλλο είδος μάλαξης είναι:

 

Η θεραπευτική μάλαξη

θεραπευτική μάλαξη

Η κατηγορία των ανθρώπων που χρειάζονται θεραπευτική μάλαξη είναι, οσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή αντιμετωπίζουν χρόνια μυοσκελετικά προβλήματα.Επίσης απευθύνεται σε όσους εργάζονται με ένταση και εξασκούν  έντονες σωματικές εργασίες.

Είτε είναι δύσκολη  εργασία πού μπορεί να περιλαμβάνει έντονες κινήσεις τεντώματα σήκωμα βάρους καθαριοτητα σπιτιών και τα λοιπά

Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται θεραπευτική μάλαξη διότι συνήθως παρουσιάζουν τραυματισμούς που οφείλονται στην ένταση της εργασίας τους με αποτέλεσμα να χρειάζονται ανακούφιση από τον πόνο.

Φυσικά εδώ δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε τους αθλητές  οι οποιοι χρειάζονται θεραπευτική μαλαξη μάλαξη καθώς  οι ασκήσεις που εφαρμόζουν κατα την προπονηση του έχει μεγάλη ένταση και καταπόνηση με αποτέλεσμα να εμφανίζου πολλούς τραυματισμούς

Μια τρίτη κατηγορία θεραπευτικής μάλαξης

 

Το αγιουβερδικό μασάζ

αγιουβερδικό μασάζ

 Η Αγιουβερδική μάλαξη χρησιμοποιείται ανά τους αιώνες ως ένα μέσο θεραπείας με αποτέλεσμα στη μάλαξη χρησιμοποιείται η αφή σαν μέσο θεραπείας.

 Μέσω της αφής μεταφέρεται ενέργεια και μέσω αυτής της ενέργειας η οποία γίνεται σε βελονιστικά σημεία αλλά και σε γενικότερα θεραπευτικά σημεία.

Με την πίεση συτών των σημείων γίνεται η ενεργοποίηση των μεσημβρινών του σώματος και η επικοινωνία με τα αντίστοιχα όργανα.

Κάτι αντίστοιχο  γίνεται στη Ρεφλεξολογία και στο βελονισμό.Στη μάλαξη τα χέρια μας κινούνται είτε έντονα είτε ήπια ανάλογα  με την κατάσταση του σημείου του σώματος που γίνεται η εφαρμογή.

Επίσης γίνεται η χρήση αρωματικών λαδιών με αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται απαλό λείο με υο μθικό σύστημα να χαλαρώνει να αιματώνεται καλύτερα και έτσι να γίνεται η επούλωση των οστών και των μυών.

Έτσι δημιουργείτε ευκαμψία και απομακρύνονται οι φλεγμονές στα διάφορα σημεία που υπάρχει πόνος, επανέρχεται η ελαστικότητα των μυών και έρχεται η μυική χαλάρωση.

Σχεδόν σε όλα τα θεραπευτικά σχήματα είναι τεκμηριωμένο ότι το αίμα θρέφει τους ιστούς  και το δέρμα του σώματος. Ομως σε πάρα πολλές περιπτώσεις στην καθημερινότητά μας η κακή στάση του στο του σώματος οι απότομες κινήσεις η ακόμα και η κακή συναισθηματική κατάσταση του ασθενούς δημιουργούν στασιμότητα της κίνησης του αίματος.

Η στασιμότητα της κίνησης του αίματος έχει ως αποτέλεσμα την κακή θρέψη των ιστών και την δημιουργία φλεγμονών.Αυτό φυσικά σημαίνει πόνους στα διάφορα σημεία του σώματος πρηξίματα και έντονη δυσφορία.

Η μάλαξη χάρη στους χειρισμούς που κάνει ο θεραπευτής βοηθάει στην κίνηση του αίματος στο σώμα με αποτέλεσμα το αίμα να κινείται καλύτερα  στις φλέβες αλλά και στους μύες.

Με αυτό τον τρόπο βοηθάμε  το έργο στο φλεβικό δίκτυο και την καρδιά.Ετσι γίνεται η ανακούφιση του σώματος από τους πόνους και βοηθάει και στην πνευματική χαλάρωση

Αυτό συμβαίνει μέσα από το ότι όταν το σώμα χαλαρώνει και ανακουφίζεται από τους πόνους ,τότε το πνεύμα του ανθρώπου είναι πιο ελεύθερο.

Μπορεί ελεύθερα να λειτουργήσει στην καθημερινότητά του στην εργασία του τις τέχνες αλλα και  στην επαφή με τους ανθρώπους γύρω του.

 Ετσι ο άνθρωπος απελευθερώνεται από το σώμα του και γίνεται πιο αέρινος και πιο ελέυθερος  

Το αγιουβερδικό μασάζ  η αλλιώς η ινδική μάλαξη είναι μια θεραπευτική μάλαξη  και είναι βασισμένη στην Ιατρική αγιουβέρδα.

 Ποιο συγκεκριμένα η μάλαξη αυτή κρατάει δύο ώρες και αποτελείται από 120 συστήματα κινήσεων.Οι θεραπευτικές κινήσεις  ξεκινούν από το κεφάλι και φτάνουν μέχρι την άκρη των ποδιών είναι μία πλήρης θεραπευτική προσέγγιση.  Η αγιουβερδική μάλαξη θεραπεύει τον άνθρωπο από το σώμα και φτάνει στο σημείο να απελευθερώσει πνεύμα και να αγγίξει την ψυχή.

Μέσα από τη χαλάρωση αυτή αναδεικνύεται η ομορφιά του πνεύματος και της ύπαρξής μας.

Η ονομασία της αγιουβέρδα προέρχεται από τη λέξη <<Αγίους>> που σημαίνει ζωή και <<βερδα>> που σημαίνει γνώση δηλαδή σημαίνει γνώση της ζωής.

Σύμφωνα με την  αγιουβέρδα το σώμα μας καθορίζεται από πέντε στοιχεία τον αιθέρα,τον αέρα, τη φωτιά, το νερό και τη γη.

Σκοπός λοιπόν της αγιουβερδικής μάλαξης  είναι η ενεργοποίηση και ο έλεγχος αυτών των πέντε στοιχείων.Όταν ο θεραπευτής καταφέρει και εξισορροπήσει με τους χειρισμούς των σημείων του σώματος που αντιστοιχούν σε αυτά τα 5 στοιχεία τότε επέρχεται η εναρμόνιση του σώματος με το πνεύμα και την ψυχή του θεραπευόμενου.

Σας προσκαλούμε να έρθετε στη health path για να βιώσετε ένα ανώτερο επίπεδο μασάζ στο κέντρο της Αθήνας, για την απόκτηση μιας εξαιρετικής σωματικής,πνευματικής και ψυχικής υγείας

Το να μοιράζεσαι δείχνει φροντίδα ❤️
Scroll to Top