Η μέθοδος Ουσούι Ρέικι Ρυόχο ιδρύθηκε από τον Μικάο Ουσούι στις αρχές του 20ου αιώνα.

Μικάο Ουσούι

Μικάο Ουσούι

Ο Μικάο Ουσούι γεννήθηκε 15 Αυγούστου του 1865 στο χωρίο Γιάγκο της επαρχίας Γιαμαγκάτα στη Νότια Ιαπωνία. Εργαζόταν σε μία δική του οικογενειακή επιχείρηση ενώ ήταν παντρεμένος με τη Σαντάκο Σουζούκι  και οι δύο τους είχαν ένα γιο και μία κόρη. Είχε πάρει εκπαίδευση στο Βουδισμό Τεντάι και κατά πάσα πιθανότητα ήταν αυτή η θρησκεία της οικογενείας του αφού στην Ιαπωνία οι επίσημες θρησκείες είναι ο Βουδισμός και ο Σιντοϊσμός. Είχε σπουδάσει και μελετήσει φιλοσοφία και διάφορες θρησκείες ενώ είχε ταξιδέψει στην Κίνα και στη Δύση.

Μια ημέρα ανέβηκε στο όρος Κουράμα που βρίσκεται κοντά στο Κυότο και όπου είναι χτισμένος ένας βουδιστικός ναός . Εκεί σε ένα σημείο στο δάσος κάθισε για διαλογισμό και νηστεία. Μετά από 21 ημέρες ξαφνικά ένιωσε την ενέργεια του Ρείκι κάτι που τον ώθησε να δημιουργήσει τη μέθοδο Ρέικι. Μετά την επιστροφή του από το βουνό και αφού εφάρμοσε τη μέθοδο στον εαυτό του και την οικογένειά του και βλέποντας την αποτελεσματικότητά του αποφάσισε να το εφαρμόσει και σε άλλους με αποτέλεσμα το 1921 να ανοίξει μία κλινική στο Τόκυο όπου θεράπευε πολλούς ανθρώπους αλλά και όπου δίδασκε τη μέθοδο.

Πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1926 από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Στη δύση το Ρεικι έγινε γνωστό από τη Χαβάγιο Τακάτα μετά το 1938 μετά από μετακόμισή της στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής όπου άρχισε να το διαδίδει. Προκειμένου να γίνει αποδεκτό από τους Δυτικούς χριστιανοποίησε το σύστημα ρέικι λέγοντας ότι ο Μικάο Ουσούι ήταν Χριστιανός.

 

Leave a Comment