Η μοναξιά αιτία των ψυχοσωματικών προβλημάτων

Η μοναξία αιτία των ψυχοσωματικών προβλημάτων

Τα τελευταία χρόνια η μοναξιά των ανθρώπων είναι είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο στην κοινωνία μας.Ο Αριστοτέλης είπε ότι «Ο άνθρωπος είναι ον κοινωνικό περισσότερο και από κάθε μέλισσα κι από κάθε ζώο που ζει κατά ομάδες.» Έτσι είναι λοιπόν. Αυτό θα ισχύει πάντα.

Έχουμε όμως καταφέρει εμείς οι ίδιοι να αλλάξουμε την ίδια μας τη φύση, απομονώνοντας τον εαυτό μας από τους υπόλοιπους με πρόφαση την δουλειά, με πρόφαση την έλλειψη χρόνου κυρίως γι αυτούς που ζούνε στις μεγαλουπόλεις, με πρόφαση ότι δεν μας καταλαβαίνουν και με πολλές άλλες δικαιολογίες τις οποίες αποκαλούμε αιτίες.

Η αποκοπή από τις κοινωνικές μας δραστηριότητες σημαίνει μηδαμινή πιθανότητα εύρεσης φίλων ή μηδαμινή πιθανότητα εύρεσης συντρόφου.

Μοναξιά που κάποιες φορές διαρκεί για λίγο χρονικό διάστημα αλλά και κάποιες φορές που διαρκεί χρόνια.

Τι επιπτώσεις όμως έχει αυτό για εμάς? Για την ακρίβεια τι προκαλούμε εμείς στον εαυτό μας?

Σε ψυχολογικό επίπεδο μειωμένη αυτοεκτίμηση και κατάθλιψη. Αμελούμε τον εαυτό μας και τον τοποθετούμε στα χαμηλότερα επίπεδα. Αισθανόμαστε δυσφορία, εκνευρισμό, φόβος ότι μπορεί να συμβεί κάτι πολύ άσχημο. Κλεινόμαστε στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού μας και μελαγχολούμε.

Σε σωματικό επίπεδο το στρες κάνει την εμφάνισή του πιο συχνά και πιο έντονα, κάτι το οποίο μπορεί να δημιουργήσει και ασθένειες σωματικές όπως ταχυκαρδίες, ζαλάδες, προβλήματα στον ύπνο.

Ο μόνος που μπορεί να κάνει κάτι για να αλλάξει αυτή την κατάσταση είμαστε εμείς οι ίδιοι. Είναι πολύ ευχάριστο που δεν έχουμε ανάγκη κανέναν για να μας βγάλει από αυτό το λήθαργο.

Πολλές φορές χρειάζεται να πιέσουμε τον εαυτό μας, όσο κουρασμένοι και να νομίζουμε ότι είμαστε, όσο και να μην ξέρουμε τι να κάνουμε και που να πάμε, απλά να πιέσουμε τον εαυτό μας να βγει από το σπίτι. Πρέπει να πιέσουμε τον εαυτό μας να δραστηριοποιηθούμε και να ενταχθούμε σε ομάδες των οποίων το αντικείμενο απασχόλησης μας ενδιαφέρει.

Δείτε το πρόβλημα, αποδεχτείτε το, για να μπορέσετε να το αντιμετωπίσετε.

Το ρέικι με τις θεραπευτικές του ιδιότητες σε ολιστικό επίπεδο, βοηθάει στην συνειδητοποίηση της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε αλλά και μας δίνει τη δύναμη να δούμε τα πράγματα και τον εαυτό μας με μία διαφορετική ματιά, προχωρώντας πλέον σε πράξεις οι οποίες θα μας βγάλουν από την θέση που βρισκόμαστε.

[bctt tweet=”Το ρέικι με τις θεραπευτικές του ιδιότητες βοηθάει να δούμε τα πράγματα και τον εαυτό μας με μία διαφορετική ματιά” username=””]

Θα καταλάβετε ότι όλα αυτά είναι παιχνίδια του μυαλού και ότι αυτά που σκέφτεστε δεν ισχύουν στην πραγματικότητα….

Θα αναγνωρίσετε ότι αυτό που πραγματικά είσαστε είναι ένας υπέροχος μοναδικός άνθρωπος που αξίζει να έχει οτιδήποτε θελήσει….

Τολμήστε και οι δρόμοι θα σας ανοίξουν διάπλατα πριν καν το καταλάβετε…..

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll to Top