Τα οφέλη του Βελονισμού

Τα οφέλη του Βελονισμού

Τα οφέλη του βελονισμού στον οργανισμό μας είναι πάρα πολλά. Κάποια από αυτά είναι γνωστά σε εμάς και κάποια όχι. Σε αυτή την διαδικασία υπάρχουν, ως επί το πλείστον, κάποιες ακούσιες συνέπειες, οι οποίες όμως δεν είναι βλαβερές για την υγεία μας. Αυτές εμφανίζονται συχνά κατά την διάρκεια της περιόδου θεραπείας με βελονισμό και δεν πρέπει να αγνοηθούν. Ωστόσο, βοηθούν σημαντικά στην βελτίωση της σωματικής και πνευματικής μας ευεξίας.

Συμπεραίνουμε λοιπόν, ότι με την βοήθεια των ειδικών βελονισμού και με την διαδικασία του βελονισμού δεν αντιμετωπίζουμε και θεραπεύουμε μόνο το πρόβλημα που μας απασχολεί, αλλά παράλληλα με αυτόν τον τρόπο, βελτιώνονται και άλλες πτυχές της υγείας μας, κάνοντας έτσι την ζωή μας καλύτερη και τον οργανισμό μας πιο λειτουργικό.

Τα πέντε πιο κοινά οφέλη του βελονισμού είναι η βελτίωση ύπνου, η αύξηση των επιπέδων ενέργειας, η βελτίωση πνευματικής διαύγειας, η βελτίωση της λειτουργίας του πεπτικού συστήματος και η μείωση των επιπέδων του στρες.

Βελτίωση ύπνου:

Η αϋπνία είναι το μεγαλύτερο κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στην καθημερινότητα τους και η καταπολέμηση της είναι ένα από τα οφέλη του βελονισμού. Άνθρωποι που δεν πάσχουν από αυτήν ή δεν έχουν γενικά προβλήματα με τον ύπνο, έχουν παραδεχτεί ότι με τον βελονισμό, αυτός βελτιώθηκε περισσότερο και έγινε πιο άνετος.

Αύξηση επιπέδων ενέργειας:

Ένα άλλο όφελος του βελονισμού είναι αύξηση των επιπέδων ενέργειας στον οργανισμό μας. Όσοι  αισθάνονταν ζαλάδες, αδυναμίες και ατονία κινήσεων παρατήρησαν δραστική αλλαγή των συμπτωμάτων αυτών κατά την διάρκεια θεραπείας με βελονισμό. Αυτές οι συνεδρίες έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση ενεργητικότητας του ασθενή. Έχει αλλάξει πλέον η καθημερινότητα του, έχοντας αποκτήσει περισσότερη όρεξη και ενέργεια.

Πνευματική διαύγεια:

Ο βελονισμός βοηθάει επίσης στην επίλυση της σωματικής και πνευματικής στασιμότητας, που πολλοί από εμάς νιώθουμε. Πολλοί άνθρωποι, εκτός από την αύξηση ενεργητικότητας, παρατήρησαν βελτίωση της διανοητικής σαφήνειας. Έχοντας πλέον καθαρό νου μπορούσαν να παίρνουν γρηγορότερα αποφάσεις και να καταλήγουν εύκολα σε ορθά συμπεράσματα. Έγιναν περισσότερο δραστήριοι και καταπιάνονται πλέον με την επίλυση ποικίλλων ζητημάτων, κάτι που στο παρελθόν δεν ήταν ικανοί να κάνουν.

Βελτίωση της λειτουργίας πεπτικού συστήματος:

Ένα ακόμα όφελος του βελονισμού είναι η βελτίωση των πεπτικών οργάνων στο σώμα μας. Ο βελονισμός βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία των οργάνων που ρυθμίζουν την πέψη και ενισχύει την συνεργασία του με τα υπόλοιπα όργανα στο σώμα μας καθώς ενισχύει και την ορθή λειτουργικότητα τους.

Παραδείγματος χάριν, κάποιοι που υποβλήθηκαν σε βελονισμό λόγω πόνων στους ώμους, παραδέχτηκαν ότι είχε βελτιωθεί το πεπτικό τους σύστημα. Αυξήθηκαν οι εκκενώσεις τους, ένιωθαν λιγότερο φούσκωμα μετά το φαγητό και μπορούσαν να δοκιμάσουν τροφές, οι οποίες πριν ήταν ακατάλληλες, γιατί επηρέαζαν το έντερο τους.

Μείωση των επιπέδων του στρες:

Ο βελονισμός είναι ο καλύτερος σύμμαχος για την καταπολέμηση του στρες. Ωστόσο, αρκετοί δεν το γνωρίζουν ή θεωρούν ότι δεν υποφέρουν από στρες και ότι δεν δέχονται πίεση στην καθημερινότητα τους ή πολλοί έχουν μάθει να ζουν με αυτό. Με την διαδικασία λοιπόν του βελονισμού οι ασθενείς είναι πλέον σε θέση να αντιμετωπίζουν αγχώδης και δύσκολες καταστάσεις με ψυχραιμία.

Παρατηρείται επίσης αλλαγή στον τρόπο που βλέπουν διάφορα γεγονότα, τα οποία αν και είναι δύσκολα να τα χειριστούν ή στενάχωρα, τα αντιμετωπίζουν ως κανονικά και τα διαχειρίζονται ορθά, χωρίς να επηρεάζεται η συναισθηματική τους υγεία.

Αυτή είναι η αλήθεια για τα οφέλη του βελονισμού. Εντούτοις, εκτός από τα γνωστά σε εμάς πλεονεκτήματα του, υπάρχουν και άλλα θετικά που βρίσκονται στο παρασκήνιο και είναι ωφέλιμα για τον οργανισμό μας. Η θεραπεία με βελονισμό δεν θεραπεύει μεμονωμένα προβλήματα της υγείας μας, αλλά συνεισφέρει παράλληλα στην ομαλή λειτουργία της ζωή μας και στην βελτίωση της λειτουργίας του οργανισμού μας.

Scroll to Top