Ομοιοπαθητική σε σύγκριση με την κλασσική ιατρική

Στην σημερινή εποχή των ραγδαίων εξελίξεων στους τομείς των επιστημών, της τεχνολογίας, της πληροφόρησης και η ιατρική επιστήμη παρουσιάζει σημαντική εξέλιξη. Πλέον όμως, πρέπει να διαχωρίσουμε την κλασσική ή αλλιώς αλλοπαθητική ιατρική, από την ομοιοπαθητική.

Μια από τις διαφορές σε αυτά τα είδη της ιατρικής, είναι και το ότι ενώ υπάρχει πληθώρα και εξέλιξη στα φάρμακα της κλασσικής ιατρικής, αυτά έχουν πολλές παρενέργειες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Έτσι, ενώ τα λαμβάνουμε για να γιατρέψουμε μια πάθηση ή μια βλάβη στον οργανισμό μας, μπορεί να προκαλέσουμε μια καινούργια.

Εδώ λοιπόν, το προβάδισμα παίρνει η ομοιοπαθητική ιατρική, η οποία με τα σκευάσματά της επιτυγχάνει τον ίδιο στόχο με την κλασσική ιατρική, δηλαδή την αποκατάσταση της υγείας του ασθενούς, με διαφορετικές μεθόδους. Είναι λοιπόν αποτελεσματική, χωρίς όμως να ενέχει τους κινδύνους από τις παρενέργειες που δεν μπορεί να αποφύγει η κλασσική ιατρική με τα φάρμακα που διαθέτει.

Τι είναι η ομοιοπαθητική;

Η ομοιοπαθητική είναι ένα θεραπευτικό πλαίσιο που δημιουργήθηκε στα τέλη του 1770 στην Γερμανία. Στηρίζεται στην πεποίθηση πως το ανθρώπινο σώμα έχει την ικανότητα της αυτοίασης. Δηλαδή μπορεί μόνο του να αποκαταστήσει αρκετές βλάβες σε οποιοδήποτε σύστημά του νοσεί. Η βοήθεια έξωθεν είναι σκευάσματα από φυσικές ουσίες, συνήθως φυτά ή μέταλλα. Αυτά χορηγούνται από τους ειδικούς σε ελάχιστες ποσότητες για να προωθήσουν την ίαση.

Τι είναι η αλλοπαθητική;

Η αλλοπαθητική από την άλλη μεριά, είναι ένα ιατρικό σύστημα που στοχεύει στην αποκατάσταση της υπάρχουσας βλάβης του οργανισμού χρησιμοποιώντας ως μέσον τα φάρμακα ή τις χειρουργικές επεμβάσεις. Προσπαθεί δηλαδή να φτάσει στο ίδιο αποτέλεσμα με την ομοιοπαθητική, αλλά από άλλο δρόμο.

Γιατί είναι η ομοιοπαθητική καλύτερη από την αλλοπαθητική;

 • Η φαρμακευτική αγωγή της κλασσικής-αλλοπαθητικής ιατρικής στοχεύει στην ασθένεια και την απαλλαγή από αυτήν και τα ανεπιθύμητα επακόλουθά της, προσπαθώντας να «σκοτώσει» και όλες τις παρενέργειες που προκαλεί.

Η φιλοσοφία της ομοιοπαθητικής αντίθετα, είναι να αντιστρέψει και να διορθώσει ό,τι προκάλεσε βλάβη στον οργανισμό του ασθενή, αντιμετωπίζοντάς τον ως ολότητα.

 • Η ομοιοπαθητική αντιμετωπίζει το άτομο ως σύνολο πνευματικών, ψυχολογικών και σωματικών συστημάτων. Για όλα αυτά μαζί υπάρχει μια ομοιοπαθητική θεραπεία.
 • Η ομοιοπαθητική είναι μια θεραπεία διαχρονική και βιώσιμη. Τα θεραπευτικά της αποτελέσματα διαρκούν στο πέρασμα των ετών και είναι συνήθως πλήρη.
 • Η ομοιοπαθητική είναι η μόνη μέθοδος χωρίς τον φόβο παρενεργειών ή αλληλεπιδράσεων με άλλα φάρμακα. Είναι τόσο ασφαλής που μπορούν ακόμη και τα παιδιά ή οι έγκυες γυναίκες να την χρησιμοποιήσουν.
 • Η ομοιοπαθητική αποτελεί την πιο φυσική μέθοδο θεραπείας. Κι αυτό γιατί τα σκευάσματά της αποτελούνται από τα πιο φυσικά συστατικά.
 • Η ομοιοπαθητική θεραπεία δεν επηρεάζει αρνητικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Είναι φιλικά προσκείμενη προς αυτό, με αποτέλεσμα να μην το καταστέλλει όπως κάνουν πολλά φάρμακα της αλλοπαθητικής θεραπείας.
 • Η ομοιοπαθητική θεραπεία δεν είναι εφ΄ όρου ζωής και δεν δημιουργεί εθισμό. Όταν πετύχει την δράση της, ο ασθενής την σταματάει. Αν δεν έχουμε αποτελέσματα στην πάθηση, σημαίνει ότι δεν έχουμε βρει την σωστή θεραπευτική γραμμή.
 • Η ομοιοπαθητική είναι μια ολιστική μέθοδος θεραπείας. Βλέπει δηλαδή την συνολική εικόνα του οργανισμού μας και όχι μόνο ένα σύμπτωμα. Απευθύνεται στην αιτία των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο οργανισμός και όχι μόνο στην ανακούφιση από τα συμπτώματα που προκαλεί μία νόσος. Για αυτόν τον λόγο δεν επαναλαμβάνονται τα συμπτώματα αυτά.
 • Η ομοιοπαθητική μπορεί κάλλιστα να λειτουργήσει ως συμπληρωματική στην αλλοπαθητική θεραπεία. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ομαλή διακοπή από αλλοπαθητικά φάρμακα.

Η επικινδυνότητα της σύγχρονης ιατρικής

 • Με τις αλλοπαθητικές μεθόδους ιατρικής, δηλαδή τα φάρμακα και το χειρουργείο, πολλές φορές αντιμετωπίζουμε το σύμπτωμα αλλά δεν θεραπεύουμε την ασθένεια ή τον τρόπο που λειτουργεί ο οργανισμός μας.
 • Τα αλλοπαθητικά φάρμακα έχουν πολλές παρενέργειες, όπως τοξικότητα, ξηροστομία, εμετό κ.λπ
 • Πολλά φάρμακα βγαίνουν ακατάλληλα για χρήση και κάποιοι πριν αποσυρθούν τα έχουν καταναλώσει, βιώνοντας τις συνέπειές τους.
 • Η υπερβολική δόση φαρμάκων ή η πολύ ισχυρή τους δράση προκαλεί επίσης προβλήματα σε κάποιους ασθενείς.
 • Τα αλλοπαθητικά φάρμακα πρέπει να καταναλωθούν μέχρι την ημερομηνία λήξης τους και είναι τα περισσότερα αρκετά ακριβά.

Εν κατακλείδι, μπορούμε να πούμε ότι η αλλοπαθητική και η ομοιοπαθητική απέχουν παρασάγγας. Η ομοιοπαθητική θεραπεία με τα ήπια, φυσικά σκευάσματά της, τις μηδαμινές παρενέργειές της και την απουσία χημικών ουσιών στην χρήση της, υπερέχει σημαντικά της αλλοπαθητικής. Χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του ίδιου του οργανισμού για αυτοίαση, χωρίς εξωτερικές παρεμβολές. Ο φυσικός τρόπος είναι πάντα καλύτερος για να αντιμετωπίσουμε το οποιοδήποτε πρόβλημα.

Το να μοιράζεσαι δείχνει φροντίδα ❤️
Scroll to Top