Ομοιοπαθητική θεραπεία, μια αποτελεσματική και αξιόπιστη λύση

Η ομοιοπαθητική θεραπεία εδώ και δυο αιώνες προσφέρει τα αδιαμφησβήτητα οφέλη της σε πολλούς ασθενείς. Με ήπιο και φυσικό  τρόπο αντιμετωπίζει πλήθος παθήσεων και καταστάσεων, χωρίς να έχει παρενέργειες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Αυτό την καθιστά ιδιαίτερα αγαπητή αλλά και αποτελεσματική λύση για να αντιμετωπίσουμε ασθένειες και συμπτώματα.

Ο πατέρας της ομοιοπαθητικής θεραπείας, ο Samuel Hahnemann, θεωρώντας τις ιατρικές πρακτικές της εποχής του ιδιαίτερα βάναυσες για το σώμα, κατάφερε μετά από πολλούς πειραματισμούς, να δημιουργήσει μια καινούργια μορφή φαρμάκων. Ο στόχος του ήταν τα νέα φάρμακα μα θεραπεύουν χωρίς να είναι τοξικά. Και το κατάφερε, παρά τις ιδιαίτερα χαμηλές δοσολογίες που χρειάζονταν.

Έτσι σήμερα αυτή η φυσική θεραπεία χρησιμοποιείται και προληπτικά και θεραπευτικά με ασφάλεια για τον οργανισμό, καθώς δεν είναι ούτε τοξική ούτε εθιστική, και έχει μεγάλη αποτελεσματικότητα. Για αυτόν τον λόγο μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για μεγάλα χρονικά διαστήματα, χωρίς αυτό να ενέχει κινδύνους για τον οργανισμό μας. Τα αποτελέσματα θα είναι ορατά στο σύνολο του οργανισμού, του σώματος αλλά και του πνεύματος.

Ποιες ασθένειες αντιμετωπίζει η ομοιοπαθητική

Η ομοιοπαθητική θεραπεία αντιμετωπίζει πέντε τύπους της παθολογίας. Αυτό μπορεί να ακούγεται περιοριστικό, αλλά σε αυτούς τους πέντε τύπους υπάγονται οι πιο κοινές παθήσεις που συνήθως συναντάμε.

Η ομοιοπαθητική χρησιμοποιείται σε χρόνιες, οξείες αλλά και επαναλαμβανόμενες ασθένειες. Δεν υποκαθιστά τις θεραπείες της κλασσικής ιατρικής, αλλά πολλές φορές τις συμπληρώνει. Σε περιπτώσεις που δεν ενδείκνυται ως η καλύτερη λύση, μπορεί να δράσει ως μέσον για την καταπολέμηση των παρενεργειών που προκαλούν τα φάρμακα σε πολλές σοβαρές περιπτώσεις.

Η ομοιοπαθητική θεραπεία είναι αποτελεσματική και σε προληπτική βάση. Την χρησιμοποιούμε για να  μειώσουμε τον κίνδυνο εκδήλωσης εποχικών ασθενειών, για παράδειγμα της εποχικής γρίπης. Είναι λανθασμένη η εντύπωση ότι για να λειτουργήσει η ομοιοπαθητική χρειάζεται μεγάλο χρονικό πλαίσιο. Με το σωστό σκεύασμα και την σωστή λήψη του, έχουμε άμεσα αποτελέσματα.

Πώς επιτυγχάνεται η θεραπεία με τον νόμο των όμοιων;

Ήταν πρώτος ο Ιπποκράτης ο οποίος παρατήρησε πως τα όμοια θεραπεύουν τα όμοια. Και ο Hahnemann ακολουθώντας αυτήν την παρατήρηση, ανακάλυψε πως θεραπείες που προκαλούσαν τα ίδια συμπτώματα σε υγιείς ανθρώπους, θα θεράπευαν τον ασθενή που έχει τα ίδια συμπτώματα. Αυτό δεν έγινε αποδεκτό εξαρχής στην εποχή του Hahnemann, αλλά η ιστορία απέδειξε πως ήταν σωστός και τώρα πια με την ομοιοπαθητική θεραπεία αντιμετωπίζουμε πολλές ασθένειες επιτυχώς.

Χωρίς κινδύνους για παρενέργειες, αναπαράγοντας τα συμπτώματα κάθε πάθησης μπορούμε να γιατρέψουμε την πάθηση αυτή καθαυτή.

Πώς η ομοιοπαθητική αυξάνει την αποτελεσματικότητά της με την ενδυνάμωση των σκευασμάτων;

Ο Hahnemann στην διάρκεια των πειραμάτων του σκέφτηκε την διαδικασία της αραίωσης των ουσιών, ώστε να τις απαλλάξει από κάθε τοξικότητα. Αυτό όμως οδήγησε σε ένα μικρό εύρος δράσης τους και συνεπώς χρειάστηκε να δημιουργήσει και την διαδικασία της ενδυνάμωσης των μητρικών βαμμάτων για να τα ενισχύσει. Έτσι κατάφερε να παρασκευάσει φάρμακα απαλλαγμένα από τοξικότητα, αλλά δραστικά ως ουσίες.

Η ομοιοπαθητική θεραπεία οφείλει την αποτελεσματικότητά της στις διαδικασίες της αραίωσης και της ενδυνάμωσης. Αραιώνοντας και ανακινώντας επανειλημμένα τα μητρικά βάμματα, τα απαλλάσσουμε από την τοξικότητά τους και στην πορεία με την ενδυνάμωση βελτιστοποιούμε την απόδοσή τους.

Πώς με την εξατομίκευση πετυχαίνουμε ικανά αποτελέσματα;

Η ομοιοπαθητική έχει διαφορετική προσέγγιση με την κλασσική ιατρική ως προς την θεραπεία. Η κλασσική ιατρική δίνει φαρμακευτική αγωγή στον ασθενή προκειμένου να ανακουφίσει τα συμπτώματα που του έχει προκαλέσει μια ασθένεια. Η ομοιοπαθητική δεν στέκεται μόνο στην συγκεκριμένη ασθένεια, αλλά βλέπει τον οργανισμό ως σύνολο. Προσπαθεί λοιπόν να αντιμετωπίσει εξατομικευμένα τον κάθε ένα από εμάς ως ολότητα και μετά να μας προσφέρει λύσεις.

Ο στόχος της ομοιοπαθητικής θεραπείας είναι ένα άτομο ισορροπημένο ψυχικά, συναισθηματικά και σωματικά. Όταν εξατομικεύσεις την θεραπεία θα δεις και τα μέγιστα αποτελέσματα στην ευεξία του οργανισμού σε όλους τους τομείς. Αν εφαρμόσεις την ίδια θεραπεία σε διαφορετικούς οργανισμούς, δεν είναι βέβαιο ότι θα έχεις την ίδια επιτυχία.

Υπάρχουν έρευνες που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα της ομοιοπαθητικής;

Έρευνες διεξάγονται συνεχώς για να αποδείξουν την αποτελεσματικότητα της ομοιοπαθητικής, η οποία μέχρι και τώρα αμφισβητείται αρκετά. Το συμπέρασμα σήμερα είναι πως η ομοιοπαθητική θεραπεία αποτελεί μια εναλλακτική, ήπια μορφή θεραπείας, ικανή να αντιμετωπίσει πολλές ασθένειες χωρίς να έχει παρενέργειες.

Τα ίδια τα αποτελέσματα αντικρούουν την ιδέα πως η ομοιοπαθητική στηρίζει την θεραπευτική της ικανότητα στο φαινόμενο του εικονικού φαρμάκου (placebo). Η αποτελεσματικότητά της είναι πραγματική και αυτό πιστεύουν και όσοι την επιλέγουν ως εναλλακτική λύση σε άλλες επιθετικές θεραπείες. Οι μέχρι τώρα μελέτες στηρίζουν αυτή την θέση και διάσημα εργαστήρια ανά τον κόσμο συνεχίζουν τις έρευνες για την απόδειξή της.

Το να μοιράζεσαι δείχνει φροντίδα ❤️
Scroll to Top