Tarantula

Tarantula -Ταραντούλα

Η γνωστή σε όλους μας αράχνη Ταραντούλα, προκαλεί μεγάλο φόβο σε πολλούς ανθρώπους που έχουν αραχνοφοβία.  Αυτός ο φόβος  μοιάζει αρκετά με τον φόβο που έχουν οι άνθρωποι για τα φίδια και προέρχεται από τη παλαιολιθική εποχή.

Οι ταραντούλες έχουν χαρακτηριστεί ως επικίνδυνα πλάσματα λόγω της εμφάνισης και του δηλητηρίου τους που εκχέει στον ανθρώπινο και μη οργανισμό, όταν νιώθει ότι απειλείται.

Υπάρχουν πολλά είδη ταραντούλας ανά τον κόσμο και δεν είναι όλα δηλητηριώδη. Αυτά τα είδη, μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην ομοιοπαθητική. Το δηλητήριο αυτών των πλασμάτων θεραπεύει πολλές ασθένειες. Συγκεκριμένα, είναι μυοχαλαρωτικό και βοηθάει τους ανθρώπους που πάσχουν από αγχώδεις διαταραχές, υπερκινητικότητα, συχνές ζαλάδες αλλά και έχουν διάφορους εθισμούς. Επίσης, βοηθάει στην αϋπνία και έχει καλή επιρροή στους ευεραίσθητους και νευρικούς ανθρώπους. Ωστόσο, πάντα παίρνουμε τη συμβουλή ενός ομοιοπαθητικού πριν προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε ομοιοπαθητική αγωγή.

Από πού προέρχεται και ποια είναι η ιστορία της ταραντούλας;

Οι δηλητηριώδεις αράχνες βρίσκονται σε πιο τροπικές  χώρες όπως η Βόρεια Ισπανία και η Δυτική Αμερική. Υπάρχει και ένας μύθος που λέει ότι όταν μία δηλητηριώδη ταραντούλα δάγκωνε μία γυναίκα, την έκανε να χορεύει ασταμάτητα. Στην Αγγλία, ωστόσο, δεν υπάρχουν επικίνδυνες και δηλητηριώδεις αράχνες.

Από τον 19ο αιώνα, πολλοί ομοιοπαθητικοί της τότε εποχής, έκαναν ταξίδια σε όλο τον κόσμο για να βρουν το επόμενο ομοιοπαθητικό φάρμακο για την εξάλειψη των ανθρώπινων ασθενειών. Λόγω του έργου τους,  έχουν ανακαλυφθεί  πολλά είδη αραχνών που το δηλητήριο τους είναι θεραπευτικό για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Η ‘’μαύρη χήρα’’  που έχει ένα σχήμα καρδιάς στη ράχη της, ειδικεύεται στις ασθένειες της καρδιάς. Η Aranea Diadema, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη καταπολέμηση της αρθρίτιδας ενώ η Mygale μειώνει τα νευρολογικά ζητήματα που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος. Τα δηλητήρια και των τριών ειδών είναι παρόμοια και έχουν σχεδόν τις ίδιες θεραπευτικές ιδιότητες ανάλογα τον ασθενή και τη πάθηση του. Η βοήθεια των αραχνών είναι σημαντική και βοηθάνε άμεσα με το δηλητήριο τους.

Ελληνική μυθολογία και Ταραντούλα

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, η ‘’Αράχνια’’ ήταν μία κοπέλα που είχε μεγάλο ταλέντο στο ράψιμο και έφτιαχνε υπέροχα υφαντά. Χωρίς να το γνωρίζει, προκάλεσε τη Θεά Αθηνά σε έναν διαγωνισμό για το καλύτερο υφαντό και πρόσβαλε με αυτόν τον τρόπο τις υπόλοιπες θεές. Ως τιμωρία, τη μεταμόρφωσαν σε αράχνη για να μπορεί να υφαίνει με τις κλωστές της, τα υφαντά που τόσο πολύ αγαπούσε. Εκ μέρους αυτού του μύθου, έχουν πάρει από εκεί το όνομα τους οι αράχνες.

Η αράχνη από μόνη της αντιπροσωπεύει την ελευθερία και τη δυναμικότητα μιας γυναίκας. Μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλες τις καταστάσεις μόνη της και η επιβίωση της δεν εξαρτάται από κάποιο αρσενικό. Συγκεκριμένα, η μαύρη χήρα αφού ζευγαρώσει με το ταίρι της, τον τρώει για ν’ αναπληρώσει  την ενέργεια που έχασε και γιατί δεν της χρειάζεται άλλο. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνες, κάνει κάτι τέτοιο μόνο αν το ταίρι της, γίνει ‘’στενός κορσές’’ και της στερεί την ελευθερία της. Ένα πανέξυπνο πλάσμα που το δάγκωμα της μπορεί να αποβεί μοιραίο αλλά συνάμα πολύ θεραπευτικό στον άνθρωπο.

Αν θες να μάθεις και εσύ περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με το δηλητήριο της ταραντούλας και τη σχέση του με την ομοιοπαθητική, επισκέψου τον κατάλληλο ειδικό ομοιοπαθητικό που θα σε βοηθήσει με το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις. Ο ειδικός ομοιοπαθητικός θα σου δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το ομοιοπαθητικό φάρμακο και αφού εξετάσει το ιστορικό σου, θα σε κατευθύνει προς τη κατάλληλη θεραπεία.

Η καλύτερη ομοιοπαθητικός είναι εδώ για σένα για να σου δώσει λύσεις

Scroll to Top