Θεραπεία του θυροειδή με ομοιοπαθητική
Ο θυρεοειδής αδένας είναι ο αδένας που βρίσκεται στον λαιμό μας συγκεκριμένα μπροστά από την τραχεία και κάτω από το μήλο του Αδάμ. Ο λόγος της ύπαρξής του είναι η έκκριση ορμονών που χρησιμεύουν στον μεταβολισμό του οργανισμού μας και στην ανάπτυξή μας. Κάποιες φορές συμβαίνει να μην λειτουργεί σωστά και τότε παρουσιάζονται παθήσεις οι οποίες ονομάζονται θυρεοειδοπάθειες.
Αυτό που συμβαίνει είναι πως είτε αυξάνεται είτε μειώνεται η παραγωγή των θυρεοειδικών ορμονών. Η συνέπεια είναι να υπάρχουν αρνητικά συμπτώματα για την κατάσταση της υγείας μας. Η θεραπεία του θυρεοειδή μπορεί να είναι εφικτή με ομοιοπαθητική για να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε σύμπτωμα παρουσιαστεί.
Τύποι θυρεοειδίτιδας
Οι παθήσεις του θυρεοειδούς είναι είτε ο υποθυρεοειδισμός, είτε ο υπερθυρεοειδισμός, ή τα οζίδια του θυρεοειδή. Στην πρώτη περίπτωση ο αδένας υπολειτουργεί και εκκρίνει λιγότερες ορμόνες, ενώ στην δεύτερη υπερλειτουργεί και παράγει περισσότερες.
Όσον αφορά στα οζίδια, πρόκειται για μικρούς όγκους που μπορεί να εμφανιστούν σε έναν φυσιολογικό κατά τα άλλα αδένα. Οι παθήσεις του θυρεοειδούς προτιμούν τις γυναίκες και μπορεί να εμφανιστούν σε οποιαδήποτε ηλικία. Η θεραπεία του θυρεοειδή είναι συνήθως απλή υπόθεση και δεν πρέπει να αμελείται.
Συμπτώματα των θυρεοειδοπαθειών
Υπάρχει περίπτωση η θυρεοειδίτιδα να μην δώσει σημάδια από την πρώτη στιγμή. Στον υποθυρεοειδισμό, μπορεί να εμφανιστεί αδυναμία, ευαισθησία στο κρύο, αργός καρδιακός ρυθμός, απώλεια μαλλιών, αύξηση βάρους και διαταραχές στην μυϊκή ανάπτυξη. Στον υπερθυρεοειδισμό, υπάρχει γρήγορος καρδιακός παλμός, αϋπνία, υπερβολική εφίδρωση, εξώφθαλμο, άγχος, και μυϊκή εξάντληση.
Στις γυναίκες, οι διαταραχές του θυρεοειδούς μπορεί να επιφέρουν προβλήματα στην έμμηνο ρύση. Επίσης, συμβάλλουν στην υπογονιμότητα. Στους ηλικιωμένους μπορεί να επηρεάσουν την μνήμη και την συγκέντρωση. Στα βρέφη και τα παιδιά μπορεί να εκδηλωθεί ίκτερος, υπερυπνία, πρησμένη γλώσσα, δυσκοιλιότητα και καθυστερημένη ανάπτυξη. Για αυτούς τους λόγους καταλαβαίνουμε ότι η θεραπεία του θυρεοειδή δεν πρέπει να είναι απλά επιλογή, είναι ανάγκη.
Θεραπεία του υποθυρεοειδισμού
Η θεραπεία του θυρεοειδή με ομοιοπαθητική, πρέπει να εφαρμόζεται παράλληλα με την θεραπεία της Δυτικής ιατρικής, ως συμπλήρωμα. Θα μας βοηθήσει στον μεταβολισμό, τις πεπτικές διαταραχές, τις δερματικές παθήσεις και την έμμηνο ρύση. Τα συμπτώματα από την υπολειτουργία του αδένα μπορούν να αντιμετωπιστούν ικανοποιητικά με την ομοιοπαθητική.
Θεραπεία του υπερθυρεοειδισμού και των οζιδίων
Αντίστοιχα για τον υπερθυρεοειδισμό, η ομοιοπαθητική πρέπει να λειτουργεί ως συμπληρωματική θεραπεία του θυρεοειδή με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πάθησης. Οι όζοι του θυρεοειδούς συνήθως οφείλονται στην έλλειψη ιωδίου και δίνονται αντίστοιχα φαρμακευτικά σκευάσματα για να αντιμετωπιστεί.
Συμβουλευτείτε τους ειδικούς
Για να διαγνώσουμε επακριβώς τις παθήσεις του θυρεοειδή αρκούν οι ειδικές αιματολογικές εξετάσεις. Κατόπιν ακολουθούμε την θεραπεία που θα μας υποδείξει ο γιατρός. Δεν το παραμελούμε κυρίως σε περίπτωση εγκυμοσύνης που οι ορμόνες χρειάζονται προσοχή.
Για να πετύχουμε την άριστη θεραπεία του θυρεοειδή μπορούμε να απευθυνθούμε παράλληλα και στον ειδικό θεραπευτή της ομοιοπαθητικής του , ο οποίος θα μας δώσει τις συμβουλές του για την περίπτωσή μας.