Thuja (Τούγια ή Θούγια)

Υπάρχουν πολλών ειδών ομοιοπαθητικά φάρμακα και ένα από αυτά είναι και η Thuja ή αλλιώς ‘’Τούγια’’. Είναι ένα φυτικό ομοιοπαθητικό φάρμακο και όπως όλα τα ομοιοπαθητικά φάρμακα έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες στον ανθρώπινο οργανισμό.

Η Τούγια, χορηγείται κατόπιν οδηγίας ενός ομοιοπαθητικού ειδικού, σε άτομα με συναισθηματικές εναλλαγές και αγχώδεις διαταραχές. Αυτά τα άτομα έχουν τα εξής χαρακτηριστικά: Είναι κλειστοί και συγκρατημένοι χαρακτήρες, δεν ανοίγονται εύκολα, δεν εκφράζουν τα συναισθήματα τους, είναι εγωιστές και δεν έχουν ιδιαίτερες συναισθηματικές προσκολλήσεις. Επίσης, πάσχουν από διάφορες εμμονικές ιδέες και κάνουν σχέσεις με ακατάλληλους ανθρώπους.

Εκτός από το ψυχολογικό κομμάτι, αυτά τα άτομα παρουσιάζουν πολλά προβλήματα υγείας, όπως μυρμηγκιές, κονδυλώματα, μικρά ογκίδια σε διάφορα σημεία του σώματος τους που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι αλλά έχουν και κάποιο ιστορικό γονόρροιας.

Κάποια εξωτερικά χαρακτηριστικά τους είναι ότι έχουν σκληρά και ξηρά μαλλιά, ξηροδερμία στο τριχωτό της κεφαλής, φαγούρα, πιτυρίδα, λιπαρό δέρμα στη περιοχή του προσώπου αλλά και του κρανίου.

Η Thuja, μπορεί να θεραπεύσει πολλά από αυτά τα συμπτώματα σε συνεργασία με τη παρακολούθηση και τη γνώμη ενός ειδικού ομοιοπαθητικού γιατρού.

 

Από πού προέρχεται αυτό το μοναδικό φυτό και ποια είναι τα γενικά χαρακτηριστικά του;

Η Thuja occidentalis, είναι ένα καταπράσινο, ψηλό δέντρο που ανήκει στην οικογένεια των αειθαλών. Βρίσκεται στη Βόρεια Αμερική, όπως επίσης και στις παραθαλάσσιες περιοχές του Καναδά. Είναι γνωστό ως το ‘’δέντρο της ζωής- Tree of Life’’.

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι το έκαιγαν και το χρησιμοποιούσαν ως προϊόν ταρίχευσης αλλά και ως προϊόν ομορφιάς για τις γυναίκες. Πολύ πριν γίνει γνωστό στον τομέα της ομοιοπαθητικής, οι ινδιάνικες φυλές της τότε Αμερικής, είχαν ανακαλύψει τις φαρμακευτικές ιδιότητες του και το χρησιμοποιούσαν σε πολλές ασχολίες τους αλλά και σε θέματα υγείας.

Αυτό το δέντρο είναι καταπράσινο, φυλλώδες και όμορφο. Μεγαλώνει και αναπτύσσεται αργά ενώ μπορεί να φτάσει τα 15 μέτρα σε ύψος. Αν περάσεις από δίπλα του θα μυρίσεις ένα δροσερό και φρουτώδες άρωμα που αναδύεται κυρίως από τα φύλλα του. Τα φύλλα του έχουν πάνω τους κάτι μικρές κουκκίδες, σαν τρύπες ή ελιές που τα καλύπτει η φυσική πανίδα του φυτού. Είναι λες και το ίδιο το δέντρο προσπαθεί να καλύψει με κάποιο τρόπο τα σημεία πάνω του που δεν του αρέσουν.

Κάποια ονόματα που του έχουν δοθεί ανά καιρούς είναι: Tree of Life, Thuia du Canada, Arbor Vitae, Yellow Cedar, American Arborvitae, Atlantic White Cedar, Cedrus Lycea, Easter White Cedar, False White Cedar, Hackmack Lebensbaum και Thuja.

Το φύλλωμα της Thuja, είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, ένα συστατικό που είναι απαραίτητο για τον ανθρώπινο οργανισμό. Οι παλιοί νομάδες Ινδιάνοι, το θεωρούσαν ένα ιερό δέντρο και είχαν βρει άπειρους τρόπους για να αξιοποιήσουν τα ευεργετικά οφέλη αυτού του μοναδικού φυτού. Ωστόσο, οι Ινδιάνοι σέβονταν πολύ τη φύση και αναγνώριζαν ότι είμαστε κομμάτι της. Δεν έκαναν υπερκατανάλωση αυτού του φυτού ή οποιουδήποτε άλλου είδους και παρήγαγαν μόνο τη ποσότητα που χρειάζονταν.

 

 

Η Thuja:

Το ομοιοπαθητικό φάρμακο ‘’Thuja’’ παρασκευάζεται από τα κλαδιά και τα φύλλα του δέντρου. Οι ειδικοί χρησιμοποιούν το φυσικό έλαιο του φυτού για πολλές θεραπείες, όπως επίσης και για πολλά δερματικά προβλήματα, όπως είναι οι κάλοι και οι ελιές που εμφανίζονται κατά καιρούς στο ανθρώπινο σώμα.

Παρόλο που έχει πολλά ονόματα, αυτό το φυτό έχει επίσης άπειρες ευεργετικές ιδιότητες στον άνθρωπο.

Ωστόσο, πριν δοκιμάσεις το οποιοδήποτε ομοιοπαθητικό φάρμακο, συμβουλεύσου έναν ειδικό ομοιοπαθητικό που θα σε καθοδηγήσει και θα σε βοηθήσει με το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις. Ο σωστός ομοιοπαθητικός θα εξετάσει το ιστορικό σου και θα σε ανακουφίσει δίνοντας άμεσα λύση στα προβλήματα σου. Εμπιστεύσου σήμερα κιόλας αυτόν που σου ταιριάζει.

Καλέστε μας τώρα για να συζητήσουμε για το θέμα που σας απασχολεί.

Το να μοιράζεσαι δείχνει φροντίδα ❤️
Scroll to Top