Τι είναι ο βελονισμός

Τι είναι ο βελονισμός;

Ο βελονισμός είναι ένας κλάδος της παραδοσιακής Κινέζικης ιατρικής που περιλαμβάνει την εισαγωγή και τον επιδέξιο χειρισμό λεπτών βελόνων σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος (γνωστά ως σημεία βελονισμού).Ο σκοπός του στην Κινέζικη ιατρική είναι να διεγείρει, ή/και  να ισορροπήσει, τη ροή της σωματικής ενέργειας οπότε και επαναφέρει τη φυσική λειτουργία του οργανισμού και την ικανότητά του να αυτοθεραπεύεται.

Επομένως ο κινέζικος βελονισμός χρησιμοποιείται όχι μόνο ως θεραπευτική παρέμβαση αλλά και ως μέσο πρόληψης. Ο βελονισμός είναι ένας από τους ογκόλιθους των καθιερωμένων μεθόδων εναλλακτικής / συμπληρωματικής ιατρικής εκτός της Κίνας και της Ανατολής.

Διαβάστε περισσότερα:Η ιστορία του βελονισμού 

Πίνακας περιεχομένων

Κινέζικος Βελονισμός: H παραδοσιακή θεωρία της Κινεζικης ιατρικής

Στο βελονισμό το σώμα διαπερνάται απο τα κανάλια που ονομάζονται μεσημβρινοί.Σε αυτά τα κανάλια υπα΄ρχουν τα σημεία του βελονισμού

Η παραδοσιακή θεωρία του βελονισμού βασίζεται στη θεωρία της ενέργειας και των διαδρομών μέσα στις οποίες κυκλοφορεί εντός του σώματος. Σύμφωνα με την Κινέζικη ιατρική όταν το σώμα είναι υγιές, η ενέργεια  (Qi)  κυκλοφορεί ομαλά στο σώμα μέσα σε μια σειρά καναλιών, γνωστών ως “μεσημβρινών”.

Όταν υπάρξει ένα μπλοκάρισμα στη ροή, λόγω κάποιου εξωτερικού ή εσωτερικού παθογόνου (κρύο, ζέστη, υγρασία, άνεμου) ενός σωματικού ή συναισθηματικού τραύματος, η ροή της ενέργειας διαταράσσεται και ως αποτέλεσμα η υγεία κλονίζεται.

Η εισαγωγή βελόνων σε συγκεκριμένα σημεία βελονισμού, βοηθά στο ξεμπλοκάρισμα και συνεπώς στην αποκατάσταση της φυσικής ροής της ενέργειας σε όλο το σώμα, με αποτέλεσμα να διεγείρεται η διαδικασία αυτο-ίασης του σώματος.

Χρησιμοποιείται ως συμπληρωματική θεραπεία, ωστόσο, στα χέρια ενός καλά εκπαιδευμένου βελονιστή μπορεί να χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ενός ευρύτερου φάσματος ασθενειών. Μπορεί να σε ορισμένες περιπτώσεις να αποτελεί τη μόνη θεραπεία, ενώ σε άλλες αποτελεί υποστηριχτική / συμπληρωματική θεραπεία.

Πως λειτουργεί ο βελονισμός στο σώμα μας σύμφωνα με την σύγχρονη επιστημονική εμπειρία;

Ο βελονισμός γίνεται με την εφαρμογή των βελόνων στο σώμα ενώ ο ασθενής είναι ξαπλωμένος σε ένα κρεβάτι θεραπείας

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ο βελονισμός, στηρίζεται στην διέγερση των νευρικών απολήξεων του δέρματος και των αισθητικών μυών. Από εκεί ξεκινάει η αποστολή μηνυμάτων στον νωτιαίο μυελό και κατόπιν στον εγκέφαλο. Σε συνεργασία με τους νευρικούς ιστούς και τα σήματα που στέλνουν, εμποδίζεται η μετάδοση των σινιάλων του πόνου.

Με την βοήθεια της μεθόδους του Doppler υπερήχων, έχει φανεί πως ο βελονισμός επιδρά και στο κυκλοφορικό σύστημα. Βελτιώνει την περιφερική κυκλοφορία, την αγγειοδιαστολή ώστε να αποφεύγονται οι θρόμβοι στο αίμα. Αυτό φαίνεται ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιπτώσεις τραυματισμών. Τα αποτελέσματα αυτά είναι πιο έντονα στο σημείο εισόδου των βελόνων, αλλά και στην ευρεία περιοχή.

Ο βελονισμός έχει πολύ καλά αποτελέσματα και στην γαστρική κινητικότητα και την κινητικότητα του εντερικού μας συστήματος. Μάλιστα, έχει την ικανότητα να αυξάνει την έκκριση του γαστρικού υγρού, με σημείο εισαγωγής της βελόνας κάτω από το γόνατο. Οι μελέτες λοιπόν δείχνουν τις γενικές επιδράσεις και τα αποτελέσματα του βελονισμού στο ανθρώπινο σώμα.

Με τον πιο φυσικό τρόπο, χρησιμοποιώντας την δύναμη του ίδιου μας του σώματος, πετυχαίνουμε οφέλη και θεραπείες εκεί που η Δυτική Ιατρική θα χρησιμοποιούσε χημικά σκευάσματα και επεμβατικές μεθόδους.

Οι βελόνες που χρησιμοποιούνται είναι μιας αποστειρωμένες μίας χρήσεως;

Στο βελονισμό χρησιμοποιούνται αποστερωμένες βελόνες για την εξασφάλιση της καθαριότητας των υλικώ της θεραπείας

Ο βελονισμός όταν ασκείται από έναν κατάλληλα εκπαιδευμένο επαγγελματία βελονιστή είναι πολύ ασφαλής. Οι βελόνες που χρησιμοποιούνται είναι προ –αποστειρωμένες, μίας χρήσης, τοποθετούνται με οδηγό που σημαίνει ότι ο βελονιστής δεν έρχεται σε επαφή καθόλου με το σώμα της βελόνας.

Τι θα συμβεί στην πρώτη συνάντηση;

Στο πρώτο ραντεβού του βελονισμού γίνεται πάντοτε η λήψη του ιατρικού ιστορικού του ασθενούς

Κατά την πρώτη επίσκεψη, όπως κάθε θεραπευτής έτσι και ο βελονιστής λαμβάνει ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό και κάνει μια εκτίμηση της γενικής κατάστασης της υγείας. Πολλοί βελονιστές μπορεί επίσης να σας κάνουν ερωτήσεις για τον τρόπο ζωής σας, όπως τις διατροφικές σας συνήθειες και τις συνθήκες και την ποιότητα του ύπνου.

Στην Παραδοσιακή κινέζικη ιατρική διάγνωση, η γλώσσα και ο σφυγμός δίνουν μία ένδειξη του τι συμβαίνει στο εσωτερικό του σώματος και επομένως είναι σύνηθες για τον θεραπευτή σας να σας ζητήσει να εξετάσει την γλώσσα σας και να πάρει τον σφυγμό σας και από τους δύο καρπούς.

Πώς γίνεται η θεραπεία του βελονισμού;

Ο βελονισμός γίνεται με την εφαρμογή των βελόνων στο σώμα ενώ ο ασθενής είναι ξαπλωμένος σε ένα κρεβάτι θεραπείας

Σε μια συνεδρία βελονισμού συνήθως θα σας ζητηθεί να καθίσετε ή να ξαπλώσετε. Είναι σύνηθες να σας ζητηθεί να αφαιρέσετε μερικά ρούχα έτσι ώστε ο βελονιστής να έχει πρόσβαση στα κατάλληλα σημεία βελονισμού στο σώμα σας. Αφού ο βελονιστής αναγνωρίσει τα σημεία που θα χρησιμοποιηθούν, αποστειρώνεται το δέρμα στην περιοχή και εισάγονται οι βελόνες.

Ο αριθμός των βελόνων που χρησιμοποιούνται σε κάθε συνεδρία, εξαρτάται από τη μορφή βελονισμού που ασκείται από τον εκάστοτε βελονιστή σας καθώς και από την υπό θεραπεία ασθένεια. Οι βελόνες παραμένουν στο σώμα για περίπου 30 ως 40 λεπτά.

Ποιά ειναι η αίσθηση του βελονισμού;

Ποιά ειναι η αίσθηση οταν κανουμε βελονισμο;

Στα περισσότερα σημεία η αρχική εισαγωγή της βελόνας δεν είναι καθόλου αισθητή. Σε κάποια άλλα μπορεί να νιώσετε ένα μικρό τσίμπημα καθώς η βελόνα διαπερνά το δέρμα, το οποίο όμως δεν είναι επώδυνο.

Μόλις η βελόνα εισέλθει στο σωστό βάθος και τύχει του κατάλληλου χειρισμού, ο ασθενής δεν νιώθει κάτι αλλά ορισμένες φορές μπορεί να νιώσει ένα μούδιασμα ή έναν απαλό πόνο ή φαγούρα. Αυτό σημαίνει ότι έχει αρχίσει και ενεργοποιείται ο μεσημβρινός του σημείου που δουλεύει ο βελονιστής. Σε γενικές γραμμές οι άνθρωποι βρίσκουν τον βελονισμό πολύ χαλαρωτικό.

Διαβάστε περισσότερα: Ποιά είναι η αίσθηση του βελονισμού;

Πόσες θεραπείες  θα χρειαστεί να κάνω;

Ο αριθμός των θεραπειών διαμορφώνονται ανάλογα τη φύση της ασθένειας, τη σοβαρότητα, τη διάρκεια και το ιδιοσυγκρασιακό του ίδιου του ασθενή. Σε ορισμένες οξείες καταστάσεις μια και μόνο συνεδρία μπορεί να είναι αρκετή για να υπάρξει βελτίωση, ενώ για άλλα πιο χρόνια προβλήματα χρειάζονται παραπάνω.

Η συχνότητα των θεραπειών εξαρτάται και αυτή από τη σοβαρότητα και τη φύση της ασθένειας. Ο μέσος όρος είναι μία με δύο φορές την εβδομάδα. Ο συνδυασμός όλων αυτών ενισχύει την αποτελεσματικότητα του βελονισμού.

Πως αναγνωρίζω ότι η θεραπεία με βελονισμό έχει αποτελέσματα;

Πως καταλαβαίνω οτι η θεραπεία του βελονισμού είναι αποτελεσματική;

Η θεραπεία με βελονισμό έχει αποτελέσματα αλλα όχι σε μια μόνο συνεδρία. Χρειάζονται περισσότερες από μία για να δράσει αποτελεσματικά στον οργανισμό μας. Είναι μια συσσωρευτική λειτουργία που ολοκληρώνεται σιγά-σιγά και η επόμενη συνεδρία έρχεται πάντα για να ολοκληρώσει την λειτουργία της προηγούμενης.

Εν μέρει, υπάρχουν περιπτώσεις θεραπείας με βελονισμό που έχουν άμεσα αποτελέσματα. Φυσικά αυτές αποτελούν μια εξαίρεση του κανόνα, καθώς μια σωστή  θεραπεία με βελονισμό έχει αποτελέσματα βραχυπρόθεσμα και όχι άμεσα.

Η μέθοδος θεραπείας με βελονισμό είναι συχνά άγνωστη για τον δυτικό κόσμο και πολλές φορές αντιμετωπίζεται από τους ανθρώπους με δυσπιστία. Οι άνθρωποι αυτοί τείνουν να είναι εθισμένοι στην άμεση ικανοποίηση αναγκών, σε όλες τις πτυχές της ζωής τους και παρουσιάζουν έλλειψη υπομονής και έλλειψη ικανότητας αναμονής.

Είναι δύσκολο λοιπόν για αυτόν τον άνθρωπο να μπει σε αυτή την διαδικασία θεραπείας, της οποίας τα αποτελέσματα έρχονται με τον καιρό. Είναι κάτι που θα το αντιμετωπίσει με σύγχυση και ανησυχία.

Ωστόσο, είναι ευτυχές το γεγονός, ότι υπάρχουν διάφορες ενδείξεις οι οποίες αποδεικνύουν ότι η θεραπεία του βελονισμού έχει αρχίσει να λειτουργεί πολύ πριν αντιμετωπιστούν τα αρχικά συμπτώματα του ασθενή.

Έξι σημάδια που αποδεικνύουν ότι η θεραπεία του βελονισμού λειτουργεί είναι η βελτίωση του ύπνου, η όξυνση των αισθήσεων  μας, η συναισθηματική απελευθέρωση, η περισσότερη ενέργεια, η μείωση του στρες και η αίσθηση ότι το σώμα και ο οργανισμός μας λειτουργούν πλέον σωστά.

Κοιμάστε πλέον καλύτερα:

Ο βελονισμός σας ηρεμεί και σας κάνει να έχετε καλύτερο ύπνο

Η βελτίωση του ύπνου είναι η πιο τρανταχτή απόδειξη, ότι η θεραπεία με βελονισμό έχει αρχίσει να επιφέρει αποτελέσματα. Πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν από αϋπνίες και κατέφυγαν στο βελονισμό, γνώρισαν άμεση βελτίωση του ύπνου τους. Ακόμα και όσοι δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα σε αυτόν τον τομέα, κατάφεραν να κοιμούνται πιο γαλήνια και βαθειά από όσο πριν και να ξυπνούν χωρίς να αισθάνονται κουρασμένοι.

Οι αισθήσεις και η αντίληψη σας λειτουργούν καλύτερα:

Όταν η θεραπεία με βελονισμό έχει αποτελέσματα, θα αισθανθείτε ότι οι αισθήσεις σας γίνονται πιο έντονες από πριν. Βελτιώνονται για παράδειγμα η ακοή, η όσφρηση, η όραση, η γεύση και η αφή. Μπορείτε πλέον να δείτε καθαρότερα τον καταγάλανο ουρανό και να μυρίσετε την έντονη ευωδία των λουλουδιών. Αυξάνεται επίσης η αντίληψη που έχετε για διάφορα πράγματα και βιώνετε πλέον διαφορετικά τις ποικίλες καταστάσεις που αντιμετωπίζετε.

Γίνεστε περισσότερο συναισθηματικός:

Οι άνθρωποι συνηθίζουν να είναι εγκρατείς στην εξωτερίκευση των συναισθημάτων τους. Είναι μια άμυνα του οργανισμού που αποφεύγει τέτοιου είδους εκφράσεις του εσωτερικού μας κόσμου, οδηγώντας το σώμα μας στην νοσηρία.

Οι ασθενείς που καταφεύγουν στην θεραπεία με βελονισμό, ασχολούνται ως ένα βαθμό με την συναισθηματική πίεση που νιώθουν και με το συναισθηματικό άγχος, τα οποία τους οδήγησαν στα σωματικά τους συμπτώματα.

Κατά την διάρκεια λοιπόν της θεραπείας με βελονισμό η άμυνα αυτή του οργανισμού σπάει και γινόμαστε ευερέθιστοι ή ευέξαπτοι. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αφού τα ξεσπάσματα αυτά αποτελούν ένδειξη ότι η θεραπεία έχει αρχίσει να λειτουργεί.

Βελτιώνοντας τον ψυχικό και συναισθηματικό μας κόσμο, οδηγούμαστε σιγά-σιγά και στην αντιμετώπιση του αρχικού μας συμπτώματος. Ο συναισθηματικός κόσμος μας αποτελεί το περιτύλιγμα του προβλήματος μας και με αυτόν τον τρόπο φτάνουμε στην επίτευξη του αρχικού σκοπού αυτής της θεραπείας.

Αποκτάτε περισσότερη ενέργεια:

Μια άλλη ένδειξη ότι η θεραπεία με βελονισμό έχει αποτελέσματα, είναι η αύξηση των επιπέδων ενέργειας. Τα κύματα ενέργειας που προσφέρει ο βελονισμός είναι πολύ μεγάλα και έτσι ανεξάρτητα από το αρχικό σύμπτωμα, ο ασθενής αισθάνεται πλέον περισσότερη ζωντάνια για την καθημερινότητα του, γίνεται πιο δραστήριος στην δουλειά του, έχοντας περισσότερη όρεξη για περιπάτους και εργασία.

Μειώνονται τα επίπεδα του άγχους:

Η θεραπεία με βελονισμό τονώνει τις αισθήσεις μας και αυξάνει την αντίληψη μας για τις διάφορες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Με αυτόν τον τρόπο αλλάζει η οπτική που βλέπουμε τα πράγματα και αισθανόμαστε πλέον περισσότερο χαλαροί και συγκεντρωμένοι σε αυτά. Επηρεαζόμαστε λιγότερο από τους εξωτερικούς παράγοντες και το επίπεδο του στρες μας μειώνεται αποτελεσματικά.

Η πίεση δεν εξαφανίζεται οριστικά, αλλά εάν αισθανθείτε ότι τα επίπεδα του άγχους σας έχουν μειωθεί τότε η θεραπεία με βελονισμό έχει αρχίσει να λειτουργεί.

Αυξάνεται η αίσθηση ότι το σώμα και οργανισμός μας λειτουργεί κανονικά:

Η σημαντικότερη ένδειξη ότι η θεραπεία με βελονισμό έχει αποτελέσματα, είναι η σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Οι λειτουργίες των οργανικών συστημάτων στο σώμα μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Οπότε εάν λειτουργεί ορθά το πεπτικό σας σύστημα αυτό σημαίνει πολλά για την υγεία σας γενικά.

Από την άλλη μεριά, εάν αυτό δεν λειτουργεί όπως πρέπει και ξαφνικά σταθεροποιηθεί και οι εκκενώσεις σας γίνουν πάλι συχνές και κανονικές, αυτό σημαίνει ότι βρίσκεστε σε καλό δρόμο και η θεραπεία του οργανισμού σας έχει πλέον ξεκινήσει.

Εφόσον αναγνωρίζετε ένα ή κάποια από αυτά τα 6 σημάδια, τότε βρίσκεστε στον δρόμο της ίασης του οργανισμού σας με την θεραπεία του βελονισμού.

Γενικές επιδράσεις και αποτελέσματα του βελονισμού στο σώμα μας

Ποιές είναι οι γενικές δρασεις του βελονισμου

Ας δούμε λοιπόν μαζί τις γενικές επιδράσεις και τα αποτελέσματα του βελονισμού στο σώμα μας.

 • Ο βελονισμός δρα ως καταπραϋντικό.
 • Έχει αντιεμετική δράση.
 • Βοηθά στην μυϊκή χαλάρωση.
 • Δρα ως αναστολέας στα οξέα του στομάχου.
 • Βοηθά στην αποκατάσταση μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.
 • Επουλώνει τους ιστούς.
 • Έχει αγχολυτική δράση.
 • Έχει αντικαταθλιπτική δράση.
 • Βοηθά στον ύπνο.
 • Καταπραΰνει τις κράμπες της εμμηνόρροιας
 • Βοηθά στην απεξάρτηση από καταχρήσεις.
 • Βοηθά στην αντιμετώπιση εθισμών.
 • Αντιμετωπίζει πονοκεφάλους.
 • Βοηθά στο άσθμα.

Δείτε τι θεραπεύει ο βελονισμός αναλυτικά

Ο βελονισμός θεραπεύει με επιτυχία πολλές παθήσεις, όπως νευρολογικές, μυοσκελετικές, αναπνευστικές, πεπτικές. Μπορεί να φανεί χρήσιμος σε περιπτώσεις παχυσαρκίας, κατάθλιψης, άγχους αλλά και δερματικών παθήσεων.

Καταξιωμένα νοσοκομεία στο εξωτερικό χρησιμοποιούν τον κινέζικο βελονισμό για την θεραπεία των ασθενων τους με πολύ μεγάλη επιτυχία.Το Johns hopckins είναι ένα απο αυτά!

Με βάση τα αποτελέσματα επιστημονικών ερευνών και μετά από αποδεδειγμένα θετικά αποτελέσματα μέσω των θεραπειών του βελονισμού, σας δίνουμε παρακάτω έναν κατάλογο από παθήσεις που μπορούν να θεραπευθούν με βελονισμό. Ο κατάλογος αυτός προέκυψε από το Διεθνές Σεμινάριο ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) για τον βελονισμό, που έγινε στο Πεκίνο τον Ιούνιο του 1979 και έλαβαν μέρος 12 χώρες.

Εκτός βέβαια από αυτές τις ασθένειες που θα διαβάσετε, υπάρχουν και πολλές άλλες που δεν γράφονται εδώ. Σε κάθε περίπτωση, σημαντικό είναι να ακολουθούμε τις υποδείξεις των βελονιστών, οι οποίοι θα μας συμβουλεύσουν σχετικά με την σωστή διάγνωση και θεραπεία της εκάστοτε ασθένειας.

 • Μυϊκοί πόνοι λόγω κακής στάσης σώματος ή αθλητικού τραύματος, πόνοι στους ώμους, τενοντίτιδες, αρθροπάθειες κ.α.

Αποτελέσματα : μείωση φλεγμονών, αντιμετώπιση πόνου, χαλάρωση των μυών.

 • Πόνος χαμηλά στην πλάτη, οσφυαλγία, ισχυαλγία, αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα.

Αποτελέσματα : μείωση φλεγμονών, αντιμετώπιση πόνου, χαλάρωση των μυών.

 • Τενοντίτιδα ή φλεγμονή της επιγονατίδας, οστεοάρθρωση στο γόνατο, διάστρεμμα στον αστράγαλο, μυϊκοί πόνοι στο πόδι.

Αποτελέσματα : μείωση φλεγμονών, αντιμετώπιση πόνου, χαλάρωση των μυών.

 • Μετεγχειρητικοί πόνοι, ινομυαλγίες, αϋπνία, κατάθλιψη, εντερικά προβλήματα, οστεοαθρίτιδα, κακή κυκλοφορία αίματος, νευροπάθειες λόγω διαβήτη, αντιμετώπιση έρπη.

Αποτελέσματα : μείωση πόνου, μυϊκή χαλάρωση, μείωση άγχους, μείωση φλεγμονών, τόνωση κυκλοφορίας αίματος.

 • Αρθρίτιδες, λύκος, ξηρότητα ματιών και σιελογόνων αδένων (Σύνδρομο Sjogren).

Αποτελέσματα : μείωση φλεγμονών, αντιμετώπιση πόνου, χαλάρωση των μυών.

 • Κεφαλαλγίες, ημικρανίες, πονοκέφαλοι λόγω μυϊκής έντασης, ευαισθησίας στο φως και τον ήχο.

Αποτελέσματα : μείωση φλεγμονών, αντιμετώπιση πόνου, χαλάρωση των μυών, αντιμετώπιση άγχους.

 • Κολικοί νεφρού, προστατίτιδες, κυστίτιδες, ανδρικές δυσλειτουργίες.

Αποτελέσματα : μείωση φλεγμονών, αντιμετώπιση άγχους και πόνου, βελτίωση libido.

 • Προεμμηνορυσιακό σύνδρομο, κλιμακτήριος, ανεπάρκεια γάλακτος κατά τον θηλασμό, εξάψεις, κράμπες.

Αποτελέσματα : μείωση φλεγμονών, αντιμετώπιση άγχους και πόνου, αύξηση παραγωγής γάλακτος.

 • Γαστρεντερίτιδα, δυσπεψία, επιγαστραλγία, καούρες, δυσκοιλιότητα, πεπτικό έλκος, κολίτιδες, χρόνια πακγρεατίτιδα, χολοκυστίτιδα, αιμορροίδες.

Αποτελέσματα : μείωση φλεγμονών, αντιμετώπιση άγχους και πόνου, γαστρεντερική ισορροπία.

 • Οδοντικοί πόνοι, κροταφογναθική σκλήρυνση, νευραλγία τριδύμου.

Αποτελέσματα : μείωση φλεγμονών, αντιμετώπιση πόνου, χαλάρωση μυών.

 • Άσθμα, βρογχίτιδα, αλλεργική ρινίτιδα, κνίδωση.

Αποτελέσματα : μείωση φλεγμονών, αντιμετώπιση αλλεργιών, βρογχοδιαστολή, βελτίωση ανοσοποιητικού.

 • Ακμή, έκζεμα, ψωρίαση, έρπης, δερματίτιδα.

Αποτελέσματα : μείωση φλεγμονών, ανακούφιση συμπτωμάτων και πόνου.

 • Άγχος, αϋπνία, κατάθλιψη, ψυχοσωματικά προβλήματα, κάπνισμα, αλκοολισμός, εξαρτήσεις από ουσίες.

Αποτελέσματα : αντιμετώπιση άγχους κατάθλιψης.

 • Πάρεση, ίλιγγος, εμβοές, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, διαβητικές νευροπάθειες, συνέπειες εγκεφαλικού επεισοδίου.

Αποτελέσματα : μείωση φλεγμονών, αντιμετώπιση άγχους και πόνου, βελτίωση εγκεφαλικής κυκλοφορίας, αγγειοδιαστολή.

 • Λευκοπενία.

Αποτελέσματα : διέγερση παραγωγής λευκών αιμοσφαιρίων

 • Άσθμα, βρογχίτιδα, χρόνια καρδιοπνευμονική νόσος.

Αποτελέσματα : βρογχοδιαστολή, μείωση άγχους.

 • Παχυσαρκία.

Αποτελέσματα : αντιμετώπιση άγχους, μείωση της όρεξης,αδυνατισμα

 • Πονόλαιμος, αμυγδαλίτιδα, ρινίτιδα, εμβοές, ίλιγγος.

Αποτελέσματα : μείωση φλεγμονών, αντιμετώπιση πόνου.

 • Πόνος στα μάτια, επιπεφυκίτιδα.

Αποτελέσματα : μείωση φλεγμονών, αντιμετώπιση πόνου.

 • Λοιμώξεις, ηπατίτιδα B.

Αποτελέσματα : μείωση φλεγμονών, αντιμετώπιση πόνου και άγχους, βελτίωση ανοσοποιητικού. Αυτές και πολλές άλλες είναι οι παθήσεις που θεραπεύει επιτυχώς ο βελονισμός, με τον πιο φυσικό και λιγότερο επεμβατικό τρόπο που γίνεται. Ρωτήστε έναν βελονιστή για εξειδικευμένη διάγνωση και αντιμετώπιση του δικού σας προβλήματος

Μερικές από τις τεχνικές βελονισμού είναι οι παρακάτω:

 • Κινέζικος Βελονισμός
 • Ηλεκτροβελονισμός
 • Ωτοβελονισμός
 • Βεντούζες
 • Μόξα

Συνδυαστικά με τις παραπάνω τεχνικές, χρησιμοποιούνται και βότανα στα πλαίσια μίας ολιστικής θεραπείας σε μορφή χαπιού, τσάι αλλά και κατανάλωση τροφών όπου βοηθούν στην αντιμετώπιση της οποιαδήποτε δυσλειτουργίας.

Scroll to Top