θεραπεύστε τη βρογχίτιδα με ομοιοπαθητική

Ως βρογχίτιδα ορίζουμε την λοίμωξη που προσβάλλει τους βρόγχους των πνευμόνων μας, δηλαδή τους αεραγωγούς που μεταφέρουν αέρα από και προς τους πνεύμονες. Εξαιτίας αυτής της λοίμωξης προκαλείται φλεγμονή και ερεθισμός των βρόγχων και συνήθως αυτό είναι συνέπεια ενός απλού κρυολογήματος.

Η βρογχίτιδα διακρίνεται σε οξεία και χρόνια. Η πρώτη(οξεία) έχει ως κύριο χαρακτηριστικό της τον βήχα. Ξεκινάει συνήθως μετά από μια λοίμωξη ή έναν ιό που μεταδίδεται με τον βήχα από ένα μολυσμένο άτομο. 

Η δεύτερη(χρόνια) χαρακτηρίζεται από παραγωγικό βήχα ο οποίος διαρκεί από τρεις εβδομάδες έως χρόνια. Εδώ συνήθως ευθύνεται το κάπνισμα ή παράγοντες μόλυνσης του αέρα και συνυπάρχει με την χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.

Τα άτομα που είναι πιο επιρρεπή στο να νοσήσουν από βρογχίτιδα είναι οι ηλικιωμένοι, τα βρέφη, οι εγκυμονούσες γυναίκες, άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, καπνιστές και άτομα που λόγω εργασίας έρχονται σε επαφή με αναθυμιάσεις χημικών ή ουσιών που ερεθίζουν τους πνεύμονες.

Αίτια

Τα συνηθέστερα αίτια για να νοσήσουμε από βρογχίτιδα είναι τα είδη των ιών που μας προκαλούν το κοινό κρυολόγημα, ή κάποια βακτήρια. Αποτέλεσμα αυτών είναι ότι ο οργανισμός μας προσπαθεί να πολεμήσει την αιτία και οι αεραγωγοί μας(βρόγχοι) πρήζονται και παράγουν περίσσεια βλέννα. Το σώμα μας λοιπόν, μέσω του βήχα προσπαθεί να αποβάλλει αυτή την βλέννα.

Συμπτώματα

Η βρογχίτιδα και στις δυο της μορφές έχει ίδια συμπτώματα. Τέτοια είναι ο παραγωγικός βήχας που μπορεί να εμφανίσει ελαφρώς κιτρινοπράσινα πτύελα, δυσκολία στην αναπνοή, δυσφορία στο στήθος, κόπωση, ίσως ήπιο πυρετό. Αυτά τα συμπτώματα στην οξεία μορφή της βρογχίτιδας βελτιώνονται σε λίγες ημέρες, αντίθετα στην χρόνια μπορεί να διαρκέσουν περίπου τρεις μήνες και να επαναλαμβάνονται για δυο συναπτά έτη. Αν δε, κάποιος είναι καπνιστής, έχει 4-10 φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να παρουσιάσει χρόνια βρογχίτιδα.

Αν η μόλυνση από την βρογχίτιδα εξαπλωθεί στους πνεύμονες και αυτοί γεμίσουν υγρό, τότε μιλάμε για πνευμονία. Αυτή είναι μια επιπλοκή της βρογχίτιδας που αφορά μια στις είκοσι περιπτώσεις.

θεραπεία με ομοιοπαθητική

Με την ομοιοπαθητική μπορούμε να ανακουφίσουμε τα συμπτώματα της βρογχίτιδας και να αισθανθούμε καλύτερα μέχρι την αποθεραπεία μας. Υπάρχουν ομοιοπαθητικά σκευάσματα για τον βήχα, άλλα για τον ξηρό και άλλα για τον παραγωγικό βήχα. 

Ακόμη και στην περίπτωση της χρόνιας βρογχίτιδας, η οποία δεν θεραπεύεται, μπορούμε να καταπολεμήσουμε τα συμπτώματα με ομοιοπαθητικά φάρμακα και μακροπρόθεσμη θεραπεία, κατά περίπτωση πάντα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top