Αντιμετωπίστε την αμυγδαλίτιδα με ομοιοπαθητική

Η αμυγδαλίτιδα είναι μια φλεγμονή του φάρυγγα, η οποία επηρεάζει τις αμυγδαλές μας. Οι αμυγδαλές είναι μέρος του ανοσοποιητικού μας συστήματος και έχουν σχήμα αμύγδαλου, είναι δυο και βρίσκονται εκατέρωθεν του πίσω μέρους του λάρυγγά μας. Σκοπός τους είναι να προστατεύουν τον οργανισμό μας από βακτήρια. Όταν λοιπόν προσβληθούμε από κάποιον ιό ή βακτήριο στον φάρυγγα, είναι πιθανό να παρουσιάσουμε φλεγμονή στις αμυγδαλές. 

Η αμυγδαλίτιδα χωρίζεται σε χρόνια και οξεία. Η πρώτη διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα αν μείνει χωρίς θεραπεία και προέρχεται από βακτηριακή μόλυνση. Η δεύτερη είναι είτε αποτέλεσμα προσβολής από ιό, είτε από βακτήριο.

Η αμυγδαλίτιδα μπορεί να μεταδοθεί με τον αέρα, το σάλιο, το φτέρνισμα, τον βήχα και για αυτόν τον λόγο είναι σύνηθες στα παιδιά του σχολείου να μεταδίδουν την νόσο.

Αίτια

Το πιο συχνό αίτιο για την αμυγδαλίτιδα είναι ένας απλός ιός, αλλά υπάρχουν και φορές που ευθύνεται κάποια βακτηριακή λοίμωξη. Τις περισσότερες φορές για μια τέτοια λοίμωξη ευθύνεται ο στρεπτόκοκκος.

Συμπτώματα

Συχνά συμπτώματα που παρουσιάζονται στην περίπτωση της αμυγδαλίτιδας είναι: πονόλαιμος, πυρετός, βραχνάδα στην φωνή, κόκκινες και πρησμένες αμυγδαλές, πρησμένοι λεμφαδένες, δυσάρεστη αναπνοή, δυσκολία στην κατάποση, πύον στις αμυγδαλές, ρίγη, αίσθημα κακουχίας.

Στις περιπτώσεις αμυγδαλίτιδας συστήνεται η αποφυγή της ομιλίας, να μην βρισκόμαστε σε περιβάλλον με καπνό και ξηρό αέρα.

Τα συμπτώματα συνήθως υποχωρούν σε διάστημα μεταξύ τριών έως επτά ημερών.

Αμυγδαλίτιδα και ομοιοπαθητική θεραπεία

Η ομοιοπαθητική έχει να προτείνει πληθώρα σκευασμάτων για την ανακούφιση από όλα τα συμπτώματα της αμυγδαλίτιδας. Υπάρχουν φάρμακα για να αντιμετωπίσουμε τον πόνο στον λαιμό, την οδυνηρή κατάποση, την φλεγμονή, το πύον και ό,τι άλλο μπορεί να συνοδεύει την νόσο.

Φυσικά, όλα τα σκευάσματα είναι φτιαγμένα από μικρές συγκεντρώσεις ουσιών που συλλέγονται από φυτά ή μέταλλα και δεν προκαλούν παρενέργειες. Για αυτό η ομοιοπαθητική είναι η πιο φυσική και ακίνδυνη μέθοδος για να αντιμετωπίσουμε το οποιοδήποτε πρόβλημα.

Στην περίπτωση της αμυγδαλίτιδας, όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, η ομοιοπαθητική θεραπεία μπορεί επίσης να δράσει ενισχυτικά στην περίπτωση που χρειαστεί να πάρουμε κάποια θεραπεία με αντιβιοτικά. Τότε δρα επικουρικά και βελτιστοποιεί τα αποτελέσματα της θεραπείας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top