Εναλλακτικές Θεραπείες

Οι εναλλακτικές θεραπείες ολοένα και περισσότερο κερδίζουν έδαφος στην προτίμηση των ανθρώπων σε σχέση με την κλασσική ιατρική γιατί ο κόσμος έχει την ανάγκη να απομακρύνει το στρες, την πίεση, και την ένταση από μέσα του.

Ο κάθε ένας μας ψάχνει να βρει τον τρόπο, την μέθοδο, το βοήθημα που θα τον κάνει να ηρεμήσει, να ξεσπάσει λόγω των εντάσεων της καθημερινότητας, να βγάλει από πάνω του το βάρος που κουβαλάει στο στήθος και να ισορροπήσει βρίσκοντας και πάλι το κέντρο του εαυτού του.

Οι ιδέες πολλές αλλά η αποτελεσματικότητα εξαρτάται από το να βρούμε αυτό που μας γεμίζει και ταιριάζει με τη φιλοσοφία και ιδιοσυγκρασία μας και να το κάνουμε μέρος της καθημερινότητάς μας……. Γι αυτό το λόγο λέμε ότι δεν υπάρχει μαγική συνταγή. Μία βόλτα στη θάλασσα μπορεί για κάποιους να είναι χαλάρωση, για κάποιους άλλους όμως να είναι κουραστικό.

Η ψυχική μας υγεία μπορεί να ελεγχθεί με δύο τρόπους όπου ο καθένας έχει διάφορα μονοπάτια που μπορούμε να επιλέξουμε.
Ο πρώτος τρόπος είναι να δουλέψουμε το συνειδητό μας νου.

Η κλασσική επίσκεψη σε ψυχολόγο ο οποίος θα μας βοηθήσει να εντοπίσουμε από πού ξεκινάνε οι δυσκολίες και πως θα τις αντιμετωπίσουμε αλλά και διάφοροι πιο εξελιγμένοι μέθοδοι όπως για παράδειγμα η μέθοδος NLP, η εξάσκηση πάνω στο βιβλίο Secret, ομαδικά βιωματικά σεμινάρια. Αυτού του είδους οι θεραπείες, κατά τη δική μου γνώμη έχουν σαν σκοπό να «επαναπρογραμματίσουν το νου» στο να έχει μόνο θετικό τρόπο σκέψης και πραγματικά έχουν λειτουργήσει σε πάρα πολλούς ανθρώπους οι οποίοι έχουν δει τη ζωή τους να αλλάζει προς το καλύτερο.

Ο δεύτερος τρόπος είναι να δουλέψουμε τη θεραπεία μας σε ένα άλλο πιο ιδιαίτερο επίπεδο αναζητώντας και ανακαλύπτοντας την πνευματική μας φύση. Εδώ βασίζονται όλες οι εναλλακτικές θεραπείες, οι οποίες έχουν να προτείνουν έναν φυσικό τρόπο αντιμετώπισης και εξάλειψης από τη ρίζα, του άγχους ,του φόβου και του θυμού και τελικά να μας κάνουν να εναρμονιστούμε εσωτερικά, να γαληνέψουμε και να ισορροπήσουμε. Τέτοιου είδους θεραπείες είναι το Reiki, η Yoga, το μασάζ, η παραδοσιακή κινέζικη ιατρική, βελονισμόςομοιοπαθητική κ.α.

Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε όλοι πνευματικά όντα και γεννιόμαστε με όλα μας τα χαρίσματα ανεπτυγμένα αλλά μεγαλώνοντας είτε τα μπλοκάρουμε εμείς οι ίδιοι από φόβο, είτε μας συνεπαίρνει ο τρόπος ζωής και τα ξεχνάμε.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top