Πόνος στον αγκώνα

Στη ζωή μας σίγουρα θα περάσουμε από πολλούς τραυματισμούς. Κάποιοι θα είναι πολύ ενοχλητικοί, κάποιοι πολύ απλοί, ενώ άλλοι θα εμφανιστούν χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος. 

Ωστόσο, οι πόνοι που εμφανίζονται είναι κάποιο σημάδι του σώματος μας να μας πει ότι κάτι δεν πάει καλά μέσα μας. Πρέπει να δίνουμε σημασία σε ότι μας υποδεικνύει το σώμα μας και να μην το αμελούμε.

Ένας από αυτούς τους πόνους είναι και ο πόνος που κάποια στιγμή θα μας εμφανιστεί στον αγκώνα. Οι λόγοι που μπορεί να εμφανίσεις αυτόν τον περίεργο πόνο είναι πολλοί και κάποιοι από αυτούς είναι και πολύ σημαντικοί και πρέπει να τους δώσουμε ιδιαίτερη σημασία για τη καλύτερη και ταχύτερη αποκατάσταση του σημείου.

Ο αγκώνας  είναι ένα σημείο στο χέρι μας, από το οποίο περνάνε πολλά νεύρα και τένοντες. Συγκεκριμένα έχει τρία μεγάλα κόκκαλα και τέσσερα σετ από μυς που βρίσκονται στερεωμένα πάνω στα κόκκαλα με τένοντες που περνάνε από το σημείο. Αν κάποιο από αυτά τα σημεία τραυματιστεί ή πάθει κάτι, τότε θα ξεκινήσει ο πόνος του αγκώνα.

 

 

Αιτίες τραυματισμού και κινητικότητα

Συχνά ο πόνος που εμφανίζεται στον αγκώνα δεν είναι κάτι ανησυχητικό αλλά μπορεί να μας δυσκολέψει αρκετά στη καθημερινότητα μας και ένας απρόσμενος τραυματισμός του αγκώνα μπορεί να μας αφήσει πίσω στα σχέδια μας.

Οι συχνότερες αιτίες που προκαλούν το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι οι εξής: τραυματισμός από κάποια άσκηση, σκληρή εργασία, εκτεταμένη χρήση των χεριών μας, όπως και παλιοί τραυματισμοί που αμελήσαμε. Άλλος ένας λόγος είναι η αρθρίτιδα των οστών, αλλά το σημείο του αγκώνα δεν εμφανίζει αρθρίτιδα πολύ συχνά λόγω των μυών και των τενόντων που το διαπερνούν.

Επίσης, κάποιες ακόμα αιτίες είναι η στάση ύπνου, η μακροχρόνια άσκηση με αθλήματα που απαιτούν στροφή του αγκώνα, τενοντίτιδα, οστεοαρθρίτιδα ή τραυματισμό σε κάποιο τένοντα.

Ο βελονισμός και η χρήση του

Η χρήση του βελονισμού στο συγκεκριμένο σημείο, όπως και όλο το σώμα μας, μπορεί να κάνει θαύματα και να επαναφέρει γρήγορα και ανώδυνα το σώμα μας στη πρωταρχική του υγιή κατάσταση.

Ένα από τα πρώτα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, είναι να απευθυνθούμε σε έναν ειδικό βελονιστή που για αρχή θα βρει το σημείο που υπάρχει το πρόβλημα και θα ξεκινήσει τη θεραπεία από εκεί.

Παρόλο που οι μυοσκελετικοί πόνοι του σημείου είναι υπαίτιοι για το πρόβλημα, ο ειδικός βελονιστής θα εξετάσει όλο το χέρι σου και θα βρει αν ο πόνος ξεκινάει από κάποιο άλλο σημείο που δεν έχουμε προσέξει εμείς.

Αν η αιτία δεν είναι στοχευμένη στον αγκώνα, τότε αν δεν θεραπευτεί το πρόβλημα, μπορεί να προκαλέσει μελλοντικούς τραυματισμούς και αδυναμία του σώματος. Το πρόβλημα μπορεί να χτυπήσει το μυοσκελετικό σου σύστημα και να υποφέρεις από συχνούς τραυματισμούς και σπασίματα.

 Ωστόσο, αν το πρόβλημα βρεθεί άμεσα, η θεραπεία του βελονισμού θα το λύσει αμέσως εύκολα και γρήγορα και θα σου παρέχει προστασία για τυχόν μελλοντικούς τραυματισμούς.

Οι μυς του αγκώνα συχνά εμφανίζουν προβλήματα όπως: σπασμούς, κράμπες, μυϊκές θλάσεις, προβλήματα στους τένοντες, τραυματισμούς από την υπερβολική χρήση και κούραση των χεριών μας, αρθρίτιδα, ρήξη συνδέσμων, θυλακίτιδα, συμφύσεις αλλά και κάποια δερματικά προβλήματα.

Όπως καταλαβαίνουμε, ο αγκώνας είναι ένα αρκετά ευαίσθητο σημείο και πρέπει να το φροντίζουμε όπως και όλο το σώμα μας.

Ο βελονισμός θα δώσει άμεσες λύσεις και αποτελέσματα στον πόνο του αγκώνα και θα δεις αλλαγή από τη πρώτη κιόλας επίσκεψη.

Τα σώματα μας είναι υπέροχοι οργανισμοί και έχουν τη δυνατότητα να μας γιατρέψουν  αλλά και να μας κρατάνε στη ζωή καθημερινά. Πρέπει να σεβόμαστε το σώμα μας και να το αγαπάμε. Να το φροντίζουμε καθημερινά και να του δίνουμε τα εφόδια για να επιβιώσει.

Έτσι, αν χρειάζεσαι και εσύ μία εναλλακτική θεραπεία που μπορεί να βοηθήσει το σώμα σου και να το γιατρέψει γρήγορα και αποτελεσματικά, τότε ο βελονισμός θα σου λύσει τα χέρια και θα αναζωογονήσει το σώμα σου.

Λύσεις και θεραπείες

Δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι για τον πόνο στον αγκώνα. Οι λύσεις που θα σου προτείνω παρακάτω θα σου λύσουν τα χέρια:

1)Φρόντισε να ξεκουράζεσαι και να δίνεις χρόνο στο σώμα σου να αναρρώνει. Μην κουράζεις  το χέρι σου και μην επιβαρύνεις το σημείο με δύσκολες ασκήσεις.

2)Άφησε το σώμα σου να αναρρώσει με το να απέχεις για λίγο από βαριά αθλήματα και απότομες κινήσεις. Επίσης, φρόντισε να μην κουβαλάς βαριά πράγματα από το χέρι που πονάει.

3)Βάλε πάγο μόλις νιώσεις την ενόχληση. Λίγος πάγος θα απαλύνει τον πόνο έστω περιστασιακά και θα σε βοηθήσει αρκετά με το πρήξιμο.

4)Ο βελονιστής σου θα γίνει ο καλύτερος και πιο χρήσιμος σου φίλος και θα δεις τρομερή αλλαγή στα χέρια του με ότι πρόβλημα και να αντιμετωπίζεις. Οι θεραπείες του θα είναι στοχευμένες και θα σε βοηθήσει με ότι απορία έχεις.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top