Σίκαλη

 In Βότανα

H σίκαλη είναι ένας από τους παραμελημένους και ξεχασμένους σπόρους δημητριακών.  Μας προσφέρει όμως πολλά ασυνήθιστα οφέλη που δεν πρέπει να παραβλέπουμε, εάν  θέλουμε να προάγουμε την καλή μας υγεία ή εάν απλά και μόνο θέλουμε μία ανώτερη γεύση στο ψωμί μας.  Είναι ουδέτερης θερμικής φύσης με πικρή γεύση. Προσπαθήστε να την προμηθεύεστε από βιολογικά καταστήματα προκειμένου να επωφεληθείτε στο έπακρον τις ιδιότητές της.

 Σίκαλη

Σίκαλη

 

Ιδιότητες της σίκαλης στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική

Ευνοεί τη ζωτική ενέργεια (qi)

Διώχνει υγρασία

 

Ιδιότητες της σίκαλης σε συμπτώματα και παθολογίες

Καθαρίζει τα αγγεία

Βοηθά στο σχηματισμό μυών

Αυξάνει την αντοχή του σμάλτου του δοντιού

Ωφελεί το συκώτι

Αυξάνει την αντοχή και τη δύναμη

Συχνά χρησιμοποιείται για θεραπεία της ημικρανίας

Ιδέα παρασκευής:

Δημητριακό σίκαλη με ξηρούς καρπούς

1 φλιτζάνι σπόρους σίκαλης

2  1/2 φλιτζάνια νερό

1/2 φλιτζάνι  φιστίκια ή ηλιόσπορους

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/4 φλιτζάνι σταφίδες

1 κουταλιά της σούπας μελάσα (προαιρετικό)

2 κουταλιές της σούπας φύτρο σιταριού

 

Ψήνουμε τους σπόρους της σίκαλης και τους θρυμματίζουμε στο μπλέντερ. Το βάζουμε στο νερό και το αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντάς το. Προσθέτουμε τα φιστίκια ή τους ηλιόσπορους, το αλάτι και τις σταφίδες. Μειώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Προσθέτουμε τη μελάσα και τις φύτρες σιταριού.  Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.

Διαβάστε:  Γεύση, βότανα και υγεία
Recent Posts
Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε το μηνυμα σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Κινόαγεύσεις και υγεία