Πόνος στα πλευρά

Πόνος στα πλευρά αντιμετώπιση με βελονισμό

Ο πόνος στα πλευρά είναι σίγουρα ένα ανησυχητικό σύμπτωμα, μιας και αυτός ο πόνος μπορεί να προέρχεται από πολλές αιτίες και συγκεκριμένα κάποιες είναι και πολύ σοβαρές.

Κάποιες από αυτές προέρχονται από τα εσωτερικά μας όργανα, από τη διατροφή και τη καθημερινότητα μας ενώ πολλές προέρχονται από τη κληρονομικότητα και τα γονίδια μας. Όπως και να έχει, αν έχεις έναν τέτοιο πόνο, πρέπει να το κοιτάξεις και να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό. Το σώμα μας, μας στέλνει σημάδια όταν κάτι δεν πάει καλά και πρέπει να το σεβαστούμε.

Πάμε να δούμε τι προκαλεί αυτόν τον πόνο στο συγκεκριμένο σημείο και ποιες είναι οι θεραπείες που προτείνονται.

Συμπτώματα και αιτίες για τον πόνο στα πλευρά

Στα πλευρά μας βρίσκονται κάποια πολύ σημαντικά όργανα που είναι, το συκώτι, το πάγκρεας, το δεξί νεφρό, όπως και ένα μέρος του εντέρου.

Ο πόνος είναι οξύς και το αίσθημα είναι λες και κάποιος σε τσιμπάει στο συγκεκριμένο σημείο. Αν συνεχιστεί για παραπάνω από λίγες μέρες, τότε σίγουρα πρέπει να επισκεφτείς κάποιον γιατρό.

Κάποια από τα συμπτώματα που πρέπει να προσέξεις είναι, ‘’σουβλιές’’ στο σημείο, ναυτία και εμετός, πρήξιμο και φούσκωμα, ανεπαίσθητο χάσιμο βάρους και μία ελαφριά κίτρινη απόχρωση στο δέρμα. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να έχουν πολλές αιτίες όπως:

Ηπατική νόσος

Αν έχεις κάποια ηπατική νόσο όπως, ηπατίτιδα, καρκίνο στο ήπαρ ή κάποιο ηπατικό απόστημα τα συμπτώματα είναι τα παρακάτω:

Αδυναμία, κίτρινη απόχρωση στο πρόσωπο, ναυτία και εμετοί, πυρετός, αδιαθεσία, χάσιμο βάρους και καταπόνηση.

Σε περίπτωση που εμφανίζεις κάποιο από αυτά πρέπει να συμβουλευτείς τον γιατρό σου.

Προβλήματα με τη χοληδόχο κύστη

Τα προβλήματα της χοληδόχου κύστης είναι η χολολιθίαση και οι πέτρες στη χολή. Η χολολιθίαση είναι η παρουσία πετρών στη χολή μέσω των χοληδόχων πόρων. Αν ο πόνος προέρχεται από κάτι τέτοιο, θα διαρκέσει συνήθως κάποιες ώρες μετά από ένα μεγάλο γεύμα ή κατά το μεσημέρι όταν θα ξεκουράζεσαι.

Κάποια συμπτώματα που πρέπει να κοιτάξεις και να επισκεφτείς έναν ειδικό είναι: κρυάδες, πυρετός, ναυτία και εμετοί, σκούρα ούρα, κίτρινη απόχρωση στο δέρμα.

 

Γαστρεντερικά προβλήματα

Κάποια από αυτά είναι η γαστρίτιδα, η δυσπεψία αλλά και το στοματικό έλκος. Τα συμπτώματα είναι τα παρακάτω: ένα απερίγραπτο φούσκωμα, δυσφορία και αέρια, ναυτία και εμετοί.

Δεν είναι κάτι σοβαρό αλλά αν καταλάβεις ότι τα συμπτώματα διαρκούν παραπάνω από μία εβδομάδα, πρέπει σίγουρα να επισκεφτείς τον γιατρό σου.

Προβλήματα στο πάγκρεας

Μία πάθηση στη περιοχή του πάγκρεας είναι η παγκρεατίτιδα και ο πόνος είναι πολύ μεγάλος και ενοχλητικός. Τα συμπτώματα της νόσου είναι, η ταχυπαλμία, ζαλάδες και εμετοί και πυρετός. Αν γνωρίζεις ότι έχεις παγκρεατίτιδα καλό θα ήταν να επισκεφτείς άμεσα έναν ειδικό διότι η θεραπεία της νόσου, χρειάζεται νοσηλεία σε νοσοκομείο.

Άλλες αιτίες

Κάποιες όχι τόσο συνηθισμένες αιτίες του πόνου των πλευρών είναι ένας τραυματισμός, η πνευμονία αλλά και ο έρπις.

Διάγνωση και θεραπεία

Ο γιατρός σου θα σου συνταγογραφήσει κάποιες ειδικές εξετάσεις για να κάνει μία διάγνωση. Αναλόγως την αιτία και τα συμπτώματα, θα σου χορηγήσει ειδικά χάπια και φάρμακα για τον πόνο. Σε μία σοβαρή περίπτωση, μπορεί να χρειαστείς κάποια χειρουργική επέμβαση ή χημειοθεραπεία.

Τι μπορείς να κάνεις εσύ:

Κι όμως, μπορείς να κάνεις αρκετά πράγματα για να βοηθήσεις τον οργανισμό σου. Κάποια από αυτά είναι:

  • Να κάνεις μία υγιεινή διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες.
  • Προτίμησε τα πιο καλά και υγιή λίπη, όπως το ελαιόλαδο και απέφυγε τα τηγανιτά και τα περιττά βούτυρα.
  • Απέφυγε τη ζάχαρη και το αλάτι και ειδικά τα κατεργασμένα τρόφιμα.
  • Πίνε αρκετό νερό για να ενυδατώνεις τον οργανισμό σου αλλά και για να αποβάλλεις τις περιττές τοξίνες του οργανισμού σου.
  • Φρόντισε να τρως καλά μαγειρεμένο σπιτικό φαγητό και απέφυγε τα βαριά, τηγανιτά και καυτερά φαγητά.
  • Κόψε το κάπνισμα, όπως και τη κατανάλωση αλκοόλ.
  • Προσπάθησε να διατηρήσεις ένα υγιές σωματικό βάρος που δεν θα επιβαρύνει την υγεία σου.
  • Επισκέψου έναν ειδικό βελονιστή για να μάθεις για τον βελονισμό και τα οφέλη του στον οργανισμό μας.

Βελονισμός και πόνος στα πλευρά

Ο βελονισμός θα σε βοηθήσει πάρα πολύ με αυτή τη νόσο και δεν θα σε επιβαρύνει καθόλου. Τα οφέλη του είναι άπειρα και θα καταλάβεις γρήγορα ότι είναι η κατάλληλη θεραπεία για σένα.

Σύμφωνα με τη Σύγχρονη Κινέζικη Ιατρική, οι αιτίες του πόνου στα πλευρά είναι κυρίως ψυχολογικές μιας και τα συσσωρευμένα συναισθήματα μπορεί να καταλήξουν σε ψυχοσωματικά συμπτώματα.

Επίσης, η σωματική και ψυχολογική κούραση μπορεί να μπλοκάρουν την ‘’ενέργεια Τσι’’ που βρίσκεται σε όλο μας το σώμα και να μην αφήνει τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά να εισέλθουν στις προβληματικές περιοχές.

Ο κατάλληλος ειδικός βελονιστής θα σε βοηθήσει και θα εξαφανίσει τον πόνο από το σημείο ανώδυνα και χωρίς κόπο. Επίσης, θα σου υποδείξει τη κατάλληλη θεραπεία αναλόγως τα συμπτώματα και το ιστορικό σου και θα σε κατατοπίσει ανάλογα.

Ο βελονισμός μπορεί να θεραπεύσει αυτή αλλά και πολλές άλλες παθήσεις χωρίς ταλαιπωρία και περιττό κόστος.

 

Το να μοιράζεσαι δείχνει φροντίδα ❤️
Scroll to Top