Θεραπεύσετε την ερυθρά με ομοιοπαθητική

Θεραπεύσετε την ερυθρά με ομοιοπαθητική

Η ερυθρά είναι μια μεταδοτική ασθένεια που προτιμά την παιδική ηλικία για να εκδηλωθεί. Οφείλεται σε έναν ιό, ο οποίος εισέρχεται στον οργανισμό από το αναπνευστικό σύστημα και είναι συνήθως ήπιας μορφής. Είναι πιθανό να κολλήσει κάποιος ερυθρά από την επαφή του με το πάσχον άτομο κατά τις 11 ημέρες και κυρίως κατά την 5-6η ημέρα που νοσεί.

Είναι πιθανό να μεταδοθεί η ερυθρά και από την εγκυμονούσα μητέρα στο έμβρυό της. Αυτό είναι πιο συχνό στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, με ποσοστό πιθανότητας 90%, ενώ περνώντας ο χρόνος μειώνεται στο 25% μέχρι τον πέμπτο μήνα της κύησης. Στις πρώτες δε εβδομάδες, αν προσβληθεί το έμβρυο υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να παρουσιαστούν συγγενείς δυσπλασίες, οπότε συνήθως τερματίζεται και η εγκυμοσύνη, αν επιβεβαιωθεί λοίμωξη από την ερυθρά.

Συμπτώματα

Μετά από μια περίοδο επώασης του ιού κατά τις 2 πρώτες εβδομάδες, πιθανότατα να εμφανιστεί πυρετός γύρω στους 38ο C. Το κύριο χαρακτηριστικό όμως της ερυθράς είναι τα δερματικά εξανθήματα, τα οποία ξεκινούν από το πρόσωπο και εξαπλώνονται στο σώμα και προκαλούν κνησμό και οι διογκωμένοι αδένες. Άλλα συμπτώματα μπορεί να είναι πόνος και ερυθρότητα στο λαιμό.

Υπάρχουν και οι περιπτώσεις, κατά το 25%, που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα και μέσα σε τρία εικοσιτετράωρα έχουν θεραπευτεί.

Στην περίπτωση που ο ιός έχει προσβάλλει εφήβους ή ενήλικες, μπορεί να εμφανιστεί και πόνος στις αρθρώσεις. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις εμφανίζεται και αρθρίτιδα. Τέλος, άλλες σπάνιες περιπτώσεις είναι κάποιες νευρολογικές επιπλοκές ή θρομβοπενία.

Μετάδοση του ιού

Ο ιός μεταδίδεται με τον αέρα, συνήθως με τον βήχα του πάσχοντος ατόμου. Η ασθένεια είναι κολλητική μια βδομάδα πριν και μια μετά από την εμφάνιση των εξανθημάτων. Άτομα που έχουν προσβληθεί μια φορά, αποκτούν ανοσία στο μέλλον.

Τα έντομα δεν μεταφέρουν τον ιό.

 

Θεραπεία της ερυθράς με ομοιοπαθητική

Υπάρχουν διαφορετικά σκευάσματα ομοιοπαθητικά που χορηγούνται σε κάθε χρονική φάση της ασθένειας αντίστοιχα. Άλλα φάρμακα προτείνονται για την ανακούφιση από τον πυρετό και άλλα για τα εξανθήματα, ανάλογα με το αν αυτά είναι ήπια ή πιο σοβαρά. Ακόμη και για το οίδημα των λεμφαδένων υπάρχει κατάλληλο σκεύασμα για να υποχωρήσει και να ανακουφιστούμε.

Η ερυθρά είναι μια ήπια λοιμώδης εξανθηματική νόσος και στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της η ομοιοπαθητική βοηθάει άμεσα και αποτελεσματικά, με τον πιο φυσικό τρόπο. Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα: +302169001940 +306947010565 και μιλήστε με τον ειδικό θεραπευτή μας, για να σας βοηθήσει.

 

Το να μοιράζεσαι δείχνει φροντίδα ❤️
Scroll to Top