Στοματίτιδα: θεραπεία με την ομοιοπαθητική

Η στοματίτιδα είναι η φλεγμονή που μπορεί να παρουσιάσει η βλεννώδης επένδυση που υπάρχει στο εσωτερικό του στόματός μας. Αυτό μπορεί να αφορά στα ούλα, στην γλώσσα, στον λαιμό, στα μάγουλα, στα χείλη, στον ουρανίσκο μας. Υπάρχουν διάφοροι τύποι στοματίτιδας, όπως η αφθώδης στοματίτιδα όταν πρόκειται για περιοδική κατάσταση. Άλλο είδος είναι η στοματίτιδα που προσβάλλει συνήθως βρέφη και ονομάζεται στοματική καντινίαση. Αυτή προκαλείται από μυκητιακή λοίμωξη. Σε περίπτωση που υπάρχουν φυσαλίδες στο στόμα, η αιτία είναι ένας ιός, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση της ερπητικής στοματίτιδας. Στην ερυθηματώδη στοματίτιδα, κυριαρχούν φλεγμονές στα ούλα και συνήθως η αιτία είναι τα χαλασμένα δόντια.

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα που δίνει η στοματίτιδα διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Μπορεί να υπάρχουν έλκη διαμέτρου από 2 mm έως 1cm. Επίσης μπορεί να έχουμε από 1 έως 5 πληγές. Αυτό θα χρειαστεί περίπου 10 ημέρες για να επουλωθεί. Με πληγές πιο μεγάλες από 1cm, θα χρειαστούν περίπου 15 μέρες. Αν υπάρχουν 5-10 έλκη, μπορεί να περάσουν 2 μήνες για την αποκατάσταση.

Ομοιοπαθητική θεραπεία

Τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα που δίνονται στην περίπτωση της στοματίτιδας, ποικίλουν ανάλογα με τα συμπτώματα. Υπάρχουν φάρμακα για την θεραπεία των ελκών που προκαλούν κακή αναπνοή και παραγωγή σάλιου, άλλα για επώδυνα έλκη και ούλα που αιμορραγούν, άλλα για παιδιά που βγάζουν δόντια και έχουν κακώσεις στο στόμα.

Η θεραπεία διαφέρει επίσης σε περιπτώσεις που ο ασθενής αισθάνεται ανακούφιση από ζεστά ροφήματα, ή αν οι πληγές προκαλούν τσιμπήματα, ή αν εκκρίνουν κίτρινη ουσία.

 

Πότε πρέπει να απευθυνθώ σε γιατρό;

Στην περίπτωση της στοματίτιδας, μπορεί εκτός από τις πληγές να υπάρχει κάψιμο. Επίσης τα έλκη μπορεί να είναι λευκά και να προκαλούν έντονο πόνο, κυρίως όταν τρώμε. Τότε είναι καλό να συμβουλευτούμε έναν γιατρό σύντομα. Καλό είναι επίσης, αν συνυπάρχουν κι άλλα θέματα υγείας να μην δοκιμάζουμε αυτό-φαρμακευτικές αγωγές.

Σπουδαίας σημασίας, σε κάθε περίπτωση είναι η σωστή διάγνωση των αιτιών και των συμπτωμάτων. Έτσι επιτυγχάνουμε την καλύτερη αποτελεσματικότητα της όποιας θεραπείας. Επικοινωνήστε με τον ειδικό θεραπευτή μας στα τηλέφωνα: +302169001940 +306947010565, για να κλείσετε ένα άμεσο ραντεβού για το δικό σας πρόβλημα. Θα χαρούμε να μιλήσουμε μαζί σας.

Scroll to Top