τενοντίτιδα

Τενοντίτιδα: Ανακούφιση με την ομοιοπαθητική

 

Η τενοντίτιδα είναι μια πάθηση που χαρακτηρίζει συνήθως αθλητές. Όταν αυτοί δεν έχουν κάνει το αναγκαίο ζέσταμα πριν την προπόνησή τους, είναι πιθανό να παρουσιάσουν τενοντίτιδες. Ευαίσθητα σημεία είναι η πτέρνα και ο Αχίλλειος τένοντας.

Τα συμπτώματα της τενοντίτιδας

Η τενοντίτιδα είναι ένας τραυματισμός που εντοπίζεται στο σημείο που συναντά ο τένοντας το οστό. Αν εκεί υπάρξει για κάποιο λόγο πίεση ή βίαια κίνηση, ο τένοντας σπάει. Αυτό προκαλεί πόνο στο σημείο, ο οποίος είναι εντονότερος στην κίνηση ή το άγγιγμα. Υπάρχει δε και η περίπτωση η φλεγμονή να επηρεάσει την αρθρική μεμβράνη που τυλίγει τον τένοντα. Εκτός από τον πόνο μπορεί να παρουσιαστούν και μυϊκοί σπασμοί στον πάσχοντα. Οι περιοχές που μπορεί να παρουσιάσουν τενοντίτιδα είναι τα πόδια, οι αγκώνες, οι ώμοι, οι καρποί, τα γόνατα κ.α

Προτεινόμενη θεραπεία

Η ομοιοπαθητική προτείνει διαφορετικά σκευάσματα για την θεραπεία της τενοντίτιδας και αυτό εξαρτάται από τα συμπτώματα. Άλλη αγωγή θα προταθεί για παράδειγμα αν κάποιος έχει απλά πόνο και άλλη αν υπάρχει έντονη δυσκαμψία.

Επίσης ρόλο παίζει το ακριβές σημείο του σώματος που πάσχει. Διαφορετικές είναι οι θεραπείες για τον αστράγαλο, ή τον αγκώνα, ή τον ώμο.

Ομοιοπαθητικά σκευάσματα υπάρχουν επίσης για την ακαμψία ή τους μυϊκούς σπασμούς. Έχει, τέλος, σημασία και ο τρόπος που προέκυψε η τενοντίτιδα για την επιλογή της αγωγής. Αν η αιτία ήταν τραυματισμός λόγω σωματικής καταπόνησης ή ξαφνικής πίεσης ή επακόλουθο ενός διαστρέμματος.

Πότε να συμβουλευθώ γιατρό;

Όταν τα συμπτώματα της τενοντίτιδας είναι πόνος που δεν υποχωρεί ή ο πάσχων δεν μπορεί να περπατήσει, θα πρέπει να δούμε έναν ειδικό γιατρό. Καλό θα ήταν να είμαστε προσεκτικοί στα σημάδια που δίνει το σώμα μας και να τους δώσουμε σημασία. Όπως για παράδειγμα σε κάποιο αιμάτωμα κάτω από το πόδι, που μπορεί να υποδεικνύει κάποιο κάταγμα ή έναν μώλωπα ή οίδημα ή μια αίσθηση τραβήγματος στον τένοντα ή αστάθεια σε κάποια άρθρωση. Όλα αυτά είναι σημάδια πως πρέπει να απευθυνθούμε σε έναν γιατρό.

Η τενοντίτιδα μπορεί να αντιμετωπιστεί με ομοιοπαθητική και να θεραπεύσει τα συμπτώματα που εμφανίζονται. Για καλύτερα αποτελέσματα βοηθά η ανάπαυση του πάσχοντα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην σελίδα μας ‘red dragon’, καθώς και στα τηλέφωνα επικοινωνίας +302169001940 +306947010565. Ο ειδικός θεραπευτής θα μπορέσει να βρει λύση και στο δικό σας πρόβλημα.

Το να μοιράζεσαι δείχνει φροντίδα ❤️
Scroll to Top