τραχειίτιδα

Τραχειίτιδα: θεραπεία με την ομοιοπαθητική

Όταν μιλάμε για τραχειίτιδα, μιλάμε για την φλεγμονή που παρουσιάζεται στην τραχεία και πιο συγκεκριμένα στο εσωτερικό της τοίχωμα. Προκαλείται συνήθως από μόλυνση που δημιουργεί κάποιος ιός ή βακτήριο. Εμφανίζεται τακτικότερα τους φθινοπωρινούς ή χειμερινούς μήνες. Είναι όμως πιθανό να πυροδοτηθεί και από το κάπνισμα ή γενικότερα την εισπνοή βλαβερών ουσιών. 

Συμπτώματα

Η τραχειίτιδα, στην αρχή της, εμφανίζεται με ρινική καταρροή, βήχα, βραχνή φωνή και πόνο στο στήθος. Στην εξέλιξή της, ο βήχας γίνεται παραγωγικός και παρουσιάζεται συχνά και χαμηλός πυρετός. Υπάρχουν και συμπτώματα που ποικίλουν ανάλογα με το είδος της τραχειίτιδας. 

Για παράδειγμα, στην χρόνια τραχειίτιδα ο βήχας μπορεί να είναι σύντομος ή μεγάλης διάρκειας. Στην ιογενή, μπορεί να συνυπάρχει λοίμωξη του αναπνευστικού ή ρινοφαρυγγίτιδα. Τέλος, η οξεία λαρυγγίτιδα, μπορεί να οδηγήσει σε τραχειίτιδα, η οποία αν δεν αντιμετωπιστεί προχωράει σε τραχεοβρογχίτιδα και χρήζει θεραπείας βρογχίτιδας πλέον.

Θεραπεία για την ερεθισμένη τραχεία

Υπάρχουν ομοιοπαθητικά σκευάσματα, τα οποία μπορεί να σας προτείνει ο θεραπευτής σας με εντυπωσιακά αποτελέσματα για να αντιμετωπίσετε τον ερεθισμό στο εσωτερικό τοίχωμα της τραχείας. Αντενδείξεις υπάρχουν συνήθως σε περιπτώσεις παραρρινοκολπίτιδας και ωτίτιδας.

Θεραπεία για τον ξηρό βήχα

Ανάλογα με την ιδιαιτερότητα του βήχα η ομοιοπαθητική έχει να προτείνει λύσεις. Εξαρτάται από το αν ο βήχας επιδεινώνεται στον φρέσκο αέρα και συνυπάρχει κόπωση στον ασθενή, αν εμφανίζεται ξαφνικά και παρουσιάζεται και πυρετός και εφίδρωση, ή αν ο βήχας επιδεινώνεται τη νύχτα ή γενικότερα όταν είμαστε ξαπλωμένοι.

Αν τώρα, ο βήχας προκαλεί πόνο στη βάση της μύτης ή είναι τόσο επίπονος που προκαλεί κάψιμο στο λαιμό, επίσης ο θεραπευτής σας θα τροποποιήσει ανάλογα την θεραπεία.

Θεραπεία για τον παραγωγικό βήχα

Τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα που δίνονται σε περίπτωση παραγωγικού βήχα διαφέρουν ανάλογα με το αν ο βήχας συνοδεύεται από πυκνή βλέννα και χειροτερεύει σε ένα ζεστό περιβάλλον ή αν ο ασθενής παρουσιάσει συμπτώματα άσθματος και ο βήχας του συνοδεύεται από πτύελα και η βλέννα έχει φράξει τους αεραγωγούς του.

Θεραπεία της τραχεοβρογχίτιδας

Όταν η τραχειίτιδα προχωρήσει και επηρεάσει τις βρογχικές διόδους και ο βήχας είναι εντονότερος την ημέρα παρά την νύχτα, τότε αλλάζει η θεραπεία και συνίσταται εκείνη για τραχεοβρογχίτιδα. Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις οι ασθενείς παρουσιάζουν κρίσεις άσθματος μετά τα μεσάνυχτα και ευαισθησία στην πίεση στο στήθος και την κλείδα τους.

Η τραχειίτιδα είναι μια πάθηση η οποία μπορεί να  αντιμετωπιστεί επιτυχώς με την ομοιοπαθητική. Αν λάβουμε δράση έγκαιρα και ξεκινήσουμε θεραπεία, μπορούμε να αποφύγουμε τις επιπλοκές και την εξέλιξή της.

Το να μοιράζεσαι δείχνει φροντίδα ❤️
Scroll to Top