χάσουν  βάρος

4 μυστικά αδυνατίσματος για όσους προσπαθούν να χάσουν  βάρος

Πόσες φορές δεν έχετε προσπαθήσει να χωρέσετε σε ένα ρούχο και δεν τα καταφέρατε; Έχετε σκεφτεί ότι ίσως να μην ακολουθήσατε τον σωστό τρόπο; Καταφεύγοντας σε δίαιτες αστραπή ή δίαιτες πείνας δεν έχετε μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα. Μην επαναλαμβάνετε λάθη του παρελθόντος. Ας δούμε μαζί 4 μυστικά για να χάσετε βάρος.

Η εμμονή στην απώλεια βάρους δεν βοηθάει

Με το να αποκτάμε εμμονή με το βάρος μας, δεν βοηθάμε αλλά αντίθετα στρεσάρουμε τον οργανισμό μας. Μην ξεχνάμε πως ό,τι απασχολεί το μυαλό μας έχει και επίδραση στο σώμα μας.

Όταν, λόγω άγχους, ο οργανισμός εκκρίνει ορμόνες όπως η αδρεναλίνη, η κορτιζόλη και η ινσουλίνη, το σώμα μας αποθηκεύει λίπος. Επίσης, το άγχος οδηγεί στην κυριαρχία του συμπαθητικού νευρικού συστήματος, το οποίο υποδεικνύει στο σώμα να αποθηκεύσει λίπος και να σταματήσει να χτίζει μύες. Ο εγκέφαλός μας ενεργοποιεί μια χημική αλυσίδα αντιδράσεων, που θα μας αποφέρουν το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στην περίπτωση που θέλουμε λοιπόν να χάσουμε βάρος, η σκέψη του να πιέσουμε ή να αγχώσουμε τον εαυτό μας για να το πετύχουμε δεν λειτουργεί εποικοδομητικά.

Επίσης το να λυπόμαστε και να ενοχοποιούμε τον εαυτό μας, δεν προάγει το αποτέλεσμα μιας δίαιτας. Ποιος θέλει να ζει εξάλλου σε μια τέτοια συνθήκη!

Είναι καιρός πια να προσπαθήσουμε να χάσουμε βάρος αγαπώντας αυτό που είμαστε, σεβόμενοι το σώμα και τον ψυχισμό μας. Με καλή διάθεση και αγάπη προς εμάς τους ίδιους θα φέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα που μπορούμε.

Οι γρήγορες λύσεις σπάνια κρατάνε

Στην απώλεια βάρους συμβαίνει το ίδιο που συμβαίνει και στην επιχειρηματικότητα. ¨Το γρήγορο δεν είναι και καλό¨.

Υπάρχουν άνθρωποι ευκολόπιστοι, που νομίζουν ότι παίρνοντας ένα χάπι που υπόσχεται απώλεια βάρους ή κάνοντας κάποια επέμβαση η καινούργια δίαιτα, θα κατορθώσουν χωρίς κόπο και γρήγορα να χάσουν κιλά. Ας σκεφτούμε ρεαλιστικά για λίγο. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, τότε εμείς τώρα δεν θα χρειαζόταν να μιλάμε ακόμη για αυτό το θέμα, θα είχε λυθεί οριστικά.

Επιπρόσθετα, οι εύκολες και γρήγορες λύσεις όταν αποτύχουν, μας γεμίζουν απαισιοδοξία και απογοήτευση να ξαναπροσπαθήσουμε.

Η αλήθεια είναι πως όταν ζούμε χαλαρά, τρώμε καλής ποιότητας φαγητό, κινούμαστε αρκετά, παίρνουμε ήλιο και αέρα και φροντίζουμε τις ανάγκες του σώματος και της ψυχής μας, τότε θα καταφέρουμε να πλησιάσουμε το επιθυμητό για μας βάρος.

Η σχέση μας με το φαγητό διαρκεί για όλη μας την ζωή άρα πρέπει να την φροντίσουμε.

Οι αυστηρές δίαιτες γυρίζουν μπούμερανγκ

Με μια δίαιτα που δεν έχει ρεαλιστική βάση και είναι δίαιτα πείνας, μπορεί να έχουμε κάποιο γρήγορο αποτέλεσμα αλλά όχι μόνιμο. Το φαγητό και τα θρεπτικά του συστατικά είναι απαραίτητα για το σώμα μας. Όταν καταλάβει ότι του τα στερούμε, θα αντιδράσει φωνάζοντας ¨πεινάω¨.

Ο εγκέφαλός μας αντιλαμβάνεται ότι στερούμε την τροφή από το σώμα μας και ξυπνάει την όρεξή μας για να μας οδηγήσει το να φάμε. Αυτό συμβαίνει όταν εμείς νομίζουμε ότι δεν έχουμε δύναμη θέλησης να αντισταθούμε στο φαγητό.

Οι αυστηρές δίαιτες δεν λειτουργούν. Δοκιμάστε απλά να τρώτε τακτικά, υγιεινά και καλής ποιότητας γεύματα.

Ξεκινήστε με το να αγαπήσετε τον εαυτό σας άσχετα από το βάρος σας

Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν θέλουν να χάσουν βάρος υποβάλλουν τον εαυτό τους σε αυστηρές δίαιτες γιατί θέλουν να αποκτήσουν το σώμα των ονείρων τους. Πιστεύουν πως μόνο τότε θα αξίζουν να αγαπηθούν. Άρα αυτόματα θεωρούν πως με τα περιττά τους κιλά δεν αξίζουν την αγάπη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει μόνο σε δυστυχία και κακές επιλογές διατροφής και δεν είναι αληθινό.

Ο άνθρωπος έχει την ανάγκη της αποδοχής για να αισθάνεται καλά. Γιατί πρέπει στον βωμό της ομορφιά και των προτύπων να θυσιάσουμε την αγάπη για τον εαυτό μας;

Χρειάζεται να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και το σώμα μας και να μας αγαπήσουμε όπως ακριβώς είμαστε. Το να πασχίζουμε για την τελειότητα είναι ουτοπικό και δεν μας φέρνει ευτυχία. Το σώμα μας θα καταλάβει ότι το αγαπάμε και θα αντιδράσει θετικότερα από ό,τι αν το τιμωρήσουμε με αυστηρές δίαιτες.

Αναλογιστείτε αν κάποιο από τα παραπάνω ισχύει και για εσάς. Κάποιες φορές η απάντηση δεν βρίσκεται στο φαγητό ή την δίαιτα, αλλά σε εμάς τους ίδιους. Συνειδητοποιήστε σε ποια κατάσταση βρίσκεται το σώμα, το μυαλό και η ψυχή σας σε σχέση με το φαγητό και τα πράγματα μπορεί να είναι πιο ξεκάθαρα για σας.

θεραπεία του βελονισμού για την απώλεια βάρους.Ο βελονισμός απογειώνει την συνειδητότητα μας και έτσι ξεκλειδώνει η ψυχή μας και το σώμα μας.Δοκιμάστε την θεραπεία του βελονισμού είναι κάτι υπέροχο

Το να μοιράζεσαι δείχνει φροντίδα ❤️
Scroll to Top