Ανακουφιστείτε από τις κράμπες με ομοιοπαθητική

 

Με τον όρο  κράμπες  αναφερόμαστε στις ακούσιες, ξαφνικές και επώδυνες συσπάσεις που εμφανίζονται σε έναν ή και περισσότερους γραμμωτούς μύες. Προκαλούν πόνο και αδυναμία λειτουργίας του πάσχοντος μυός. Κράμπες μπορεί να παρουσιαστούν στο πίσω μέρος της κνήμης, στο πρόσθιο ή οπίσθιο μέρος του μηρού και σπανιότερα στα χέρια, την κοιλιά ή τον θώρακα.

Συμπτώματα

Οι κράμπες χαρακτηρίζονται από έντονο και ξαφνικό πόνο, από διόγκωση του πάσχοντος μυός και ένα αίσθημα παράλυσης στιγμιαία. Μετά από σύντομο χρονικό διάστημα ο μυς επανέρχεται στην λειτουργική του κατάσταση και τα συμπτώματα εξαφανίζονται.

Κράμπες μπορεί να εμφανίσουν οι αθλητές, οι έγκυες γυναίκες, οι ηλικιωμένοι ενόσω αναπαύονται ή κοιμούνται.

Αίτια

Τα αίτια που μπορεί να οδηγήσουν σε κράμπες ποικίλουν ανάλογα με την προέλευσή τους. Οι αθλητές παθαίνουν κράμπες λόγω της υπερκαταπόνησης, οι συγγραφείς μετά από ώρες δουλειάς μπορεί να τις παρουσιάσουν στα δάχτυλα των χεριών και τους βραχίονες επίσης μπορεί να τις εμφανιστούν σε όποιον ασχολείται εντατικά με την κηπουρική ή το βάψιμο με πινέλα ή ρολό.

Άλλες αιτίες μπορεί να είναι η αφυδάτωση, ένας τραυματισμός των μυών, κακή στάση σώματος, άγχος, κακή αιμάτωση των αρτηριών λόγω στένωσης, διαταραχές στους ηλεκτρολύτες (π.χ απώλεια καλίου λόγω χρήσης διουρητικών).

Τέλος, υπάρχουν κάποιες παθήσεις που συμβάλλουν στην εμφάνιση κραμπών, όπως: νευρικές διαταραχές, ενδοκρινικές διαταραχές, σακχαρώδης διαβήτης, θυρεοειδοπάθειες, αναιμία, έλλειψη σε ασβέστιο ή μαγνήσιο, νεφρική ανεπάρκεια, λοιμώξεις κ.α.

Βεβαιωθείτε επίσης ότι η φαρμακευτική σας αγωγή δεν πυροδοτεί τις κράμπες. Αυτό μπορεί να συμβαίνει αν παίρνετε φάρμακα για την οστεοπόρωση, το άσθμα, διουρητικά και κάποια παυσίπονα.

Ομοιοπαθητική θεραπεία

Η ομοιοπαθητική θεραπεία είναι αποτελεσματική για τις κράμπες, γιατί στοχεύει στην αιτία που τις προκαλεί. Δηλαδή θα προταθούν διαφορετικά σκευάσματα αν ένας αθλητής λάβει ομοιοπαθητική θεραπεία και άλλα αν δώσουμε θεραπεία σε έναν ηλικιωμένο. Και αυτό γιατί το αίτιο προέλευσης θα είναι εντελώς διαφορετικό. 

Υπάρχει ακόμη και προληπτική ομοιοπαθητική θεραπεία για εκείνους που υποφέρουν από υποτροπιάζουσες κράμπες. Ακόμη και μασάζ με ειδικά έλαια μπορούν να βοηθήσουν σε τέτοιες περιπτώσεις.

Όλα βέβαια τα σκευάσματα είναι φτιαγμένα με φυσικά υλικά προερχόμενα από ζώα, φυτά ή μέταλλα σε απειροελάχιστες ποσότητες, αλλά ικανά να επιφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, με τον πιο φιλικό τρόπο για τον οργανισμό μας. 

Χωρίς παρενέργειες και χημικά μπορούμε να απαλλαγούμε από τις κράμπες, οι οποίες μπορεί να μην συνιστούν κάποια σοβαρή πάθηση, αλλά μπορεί να μας ταλαιπωρήσουν.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top