Νυχτερινοί τρόμοι και εφιάλτες: Αντιμετωπίστε  με ομοιοπαθητική

Νυχτερινοί τρόμοι και εφιάλτες: Αντιμετωπίστε  με ομοιοπαθητική

Οι εφιάλτες αποτελούν μια ασυνείδητη ταραχή των παιδιών, κατά την διάρκεια του ύπνου. Παρουσιάζονται συνήθως στην αρχή του ύπνου, αλλά συμβαίνει να έρθουν και στην φάση του βαθύ ύπνου. Τους εφιάλτες τους αντιμετωπίζουν κατά γενική ομολογία παιδιά κάτω των 15 ετών και αποτελούν μια παροξυσμική διαταραχή. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να τους ακολουθήσει και στην εφηβεία, αν δεν το αντιμετωπίσουν έγκαιρα. Χαρακτηριστικό είναι πως το παιδί όταν ξυπνήσει  το πρωί, δεν θυμάται τους εφιάλτες που έβλεπε το βράδυ.

Ας προσπαθήσουμε να διακρίνουμε την διαφορά μεταξύ εφιάλτη και νυχτερινού τρόμου. Το πιο βασικό είναι πως οι εφιάλτες εμφανίζονται συνήθως στο τέλος της νύχτας ή κατά την διάρκεια του ύπνου REM(είναι το πέμπτο στάδιο του ύπνου και ο πιο βαθύς ύπνος). Με τους εφιάλτες βιώνουμε συναισθήματα μέσω των ονείρων. Ο νυχτερινός τρόμος από την άλλη, μοιάζει με την παράλυση ύπνου και έχει ως επακόλουθα ψευδαισθήσεις, άγχος και φόβο.

Συμπτώματα νυχτερινών τρόμων

Οι νυχτερινοί τρόμοι ξεκινούν με μια κραυγή πανικού από το παιδί, κατά την διάρκεια του ύπνου του στην μέση της νύχτας. Το παιδί μπορεί να κλαίει, να κοιτάζει το κενό και να είναι τρομοκρατημένο. Συνήθως μιλάει ασυνάρτητα χωρίς να γίνεται κατανοητό το τι θέλει να πει. Αναπνέει γρήγορα, είναι ανήσυχο και το πρόσωπό του μπορεί να είναι κόκκινο. Ακόμη και αν οι γονείς προσπαθούν να του μιλήσουν για να το καθησυχάσουν , εκείνο δεν τους ακούει και είναι σαν να μην τους βλέπει καν. Την επόμενη μέρα, το παιδί δεν θυμάται απολύτως τίποτα από ό,τι συνέβη την νύχτα.

Η ομοιοπαθητική θεραπεία

Η ομοιοπαθητική έχει στην διάθεσή της σκευάσματα για να αντιμετωπίσει τους νυχτερινούς τρόμους. Είναι φάρμακα που βοηθούν τον καλό ύπνο και μειώνουν τις νυχτερινές αναταραχές. Βέβαια, μπορεί να βοηθήσει και ένα καλό πρόγραμμα ύπνου, αλλά και η αποφυγή της τηλεόρασης πριν τον ύπνο, για να αποφύγουμε οποιονδήποτε ενθουσιασμό και διέγερση.

Πότε πρέπει να απευθυνθούμε σε γιατρό;

Η πρώτη μας κίνηση είναι η άμεση θεραπεία με ομοιοπαθητική, με την έναρξη των συμπτωμάτων που θα εμφανίσουν οι εφιάλτες ή οι νυχτερινοί τρόμοι. Αν δεν δούμε βελτίωση με τον καιρό και τα συμπτώματα επιμένουν, πρέπει να απευθυνθούμε σε παιδίατρο ή νευρολόγο. Επίσης, αν τα συμπτώματα διαρκούν μισή ή και περισσότερη ώρα, πάλι πρέπει να το εξετάσουμε με έναν γιατρό.

 

Η ομοιοπαθητική είναι μια μέθοδος που ενδείκνυται στους εφιάλτες και τους νυχτερινούς τρόμους, για τον λόγο πως απευθύνεται σε παιδιά και δεν θέλουμε να δώσουμε χημικές ουσίες σε ένα παιδί. Η ομοιοπαθητική δεν χρησιμοποιεί χημικά, είναι αποκλειστικά φυσικά τα σκευάσματά της και για αυτό αποτελεί την πιο ασφαλή μέθοδο για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις διαταραχές στα παιδιά. Ενημερωθείτε από τον ειδικό της ‘red dragon’ για να μάθετε περισσότερα και να κλείσετε ένα ραντεβού, στα τηλέφωνα επικοινωνίας: +302169001940, +306947010565

 

Το να μοιράζεσαι δείχνει φροντίδα ❤️
Scroll to Top