θρόμβωση

Θρόμβωση: Θεραπεία με την ομοιοπαθητική

Θρόμβωση: Θεραπεία με την ομοιοπαθητική

Η θρόμβωση είναι η πάθηση εκείνη που προκαλείται στις φλέβες ή τις αρτηρίες του σώματος, όταν η ροή του αίματος δεν είναι φυσιολογική. Συνηθέστερη είναι η θρόμβωση των φλεβών, με συμπτώματα τον πόνο στην περιοχή που πάσχει, την ερυθρότητα και το πρήξιμο τοπικά. Η συνήθεις θεραπείες περιλαμβάνουν αντιφλεγμονώδη φάρμακα για την ανακούφιση από τα συμπτώματα της θρόμβωσης. Η ομοιοπαθητική έρχεται για να βοηθήσει με τα δικά της όπλα, τα οποία δεν είναι τόσο επιβαρυντικά για τον οργανισμό. Έτσι με πληθώρα ομοιοπαθητικών σκευασμάτων, τα οποία είναι μη χημικά και τοξικά για εμάς, μπορεί να αντιμετωπίσει την φλεγμονή και τον πόνο που προκαλεί η θρόμβωση ικανοποιητικά.

Συμπτώματα

Το κύριο σύμπτωμα που δίνει ένα αιμοφόρο αγγείο όταν δεν έχει καλή ροή αίματος, είναι ο πόνος στην περιοχή που βρίσκεται. Επίσης μπορεί τοπικά το δέρμα να γίνει από κόκκινο έως μπλε σε χρώμα. Συνήθως συνυπάρχει οίδημα τοπικά και το δέρμα είναι ζεστό. Αν υπάρχει φλεβίτιδα στα κάτω άκρα τότε είναι πιθανό να υπάρχει και αίσθημα βάρους στην περιοχή των ποδιών καθώς και μυρμήγκιασμα.

Αντιμετώπιση του πόνου

Για να αντιμετωπίσει την θρόμβωση η ομοιοπαθητική χρησιμοποιεί διάφορα σκευάσματα κατά περίπτωση. Άλλο θα δοθεί σε περίπτωση καύσου και βάρους στα πόδια και άλλο αν ο ασθενής παρουσιάζει άλλα συμπτώματα. Η θεραπεία πάντως είναι αποτελεσματική σε κάθε περίπτωση.

Αντιμετώπιση του φλεγμονώδους συνδρόμου

Για την κυάνωση του δέρματος υπάρχουν ομοιοπαθητικά σκευάσματα που χορηγούνται, καθώς και για την περίπτωση που υπάρχουν μώλωπες στο δέρμα, οι οποίοι είναι ευαίσθητοι στο άγγιγμα.

 

 

Αντιμετώπιση της νευρικότητας

Σε κάποιες περιπτώσεις, εκδηλώνεται από τον ασθενή η επιθυμία να κινεί τα άκρα του. Είναι επακόλουθο της πάθησης η εκδήλωση αυτής της ανησυχίας. Με συγκεκριμένα ομοιοπαθητικά φάρμακα, στην σωστή δοσολογία, μπορεί να αντιμετωπιστεί και αυτό το σύμπτωμα.

Πότε πρέπει να απευθυνθώ σε γιατρό;

Είναι καλό να απευθυνθούμε σε γιατρό όταν πάσχουμε από φλεβική ανεπάρκεια και υπάρχει επίμονος και ενοχλητικός πόνος στα πόδια ή όταν πρόκειται για παχύσαρκό ασθενή ή για εγκυμονούσα γυναίκα. Αν τώρα παρουσιαστεί δυσφορία, θωρακικός πόνος, απώλεια συνείδησης, ή εξασθένιση εγκεφαλικής λειτουργίας, κρίνεται απαραίτητη η επίσκεψη σε νοσοκομείο.

Η θρόμβωση είναι μια πάθηση που μπορεί να συμβεί στον καθένα μας. Σημαντικό είναι όμως η σωστή και έγκαιρη αντιμετώπισή της, για να μην εξελιχθεί σε σοβαρό πρόβλημα. Η ομοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση και την ανακούφιση από τα συμπτώματα που είναι πιθανό να παρουσιάσει ένας ασθενής, με φυσικό και ακίνδυνο για τον οργανισμό μας τρόπο. Μην αμελήσετε τα πρώτα συμπτώματα της θρόμβωσης, καλέστε έγκαιρα στα τηλέφωνα επικοινωνίας μας (+302169001940 +306947010565), για να κλείσετε ένα ραντεβού με τον ομοιοπαθητικό μας.

 

 

Το να μοιράζεσαι δείχνει φροντίδα ❤️
Scroll to Top