απόστημα

Θεραπεύστε το απόστημα με ομοιοπαθητική

Το απόστημα είναι η συγκέντρωση πύου που μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος μας. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της εισβολής κάποιου παθογόνου ή πυογόνου βακτηρίου. Μπορεί για παράδειγμα κάποιος σταφυλόκοκκος ή στρεπτόκοκκος να προσβάλλει μια περιοχή και να προκαλέσει λοίμωξη.

Η έναρξη αυτής της λοίμωξης θα είναι μια φλεγμονή, την οποία θα ακολουθήσει μια κοιλότητα που θα γεμίσει πύον.

Απόστημα μπορεί να παρουσιαστεί εσωτερικά στον ανθρώπινο οργανισμό, σε όργανα όπως οι πνεύμονες, το ήπαρ, ο εγκέφαλος. Άλλη κατηγορία είναι τα αποστήματα που εμφανίζονται επιφανειακά συνήθως στο δέρμα, στο στόμα, την περιοχή του πρωκτού κ.α.

Υπάρχουν δεκάδες είδη αποστημάτων, τα οποία διαχωρίζονται συνήθως ανάλογα με το σημείο εμφάνισής τους. Έτσι έχουμε απόστημα οδοντικό, δερματικό, πρωκτικό, εγκεφαλικό, θυρεοειδές, μαστοειδές, οφθαλμικό, παγκρεατικό κ.ο.κ

Φυσικά πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν είναι τα αποστήματα που εμφανίζονται στα εσωτερικά όργανα, παρά εκείνα του δέρματος για παράδειγμα, που είναι επιφανειακά.

Αίτια

Συχνά τα αίτια για ένα απόστημα μπορεί να είναι οι βακτηριακές μολύνσεις, παράσιτα ή κάποιες ξένες ουσίες.

Άλλες αιτίες μπορεί να είναι επιπλοκές από κάποια χειρουργική τομή, η ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών, κάποια ανωμαλία στον νωτιαίο μυελό κ.α., αυτά σε σοβαρότερες και πιο σπάνιες περιπτώσεις.

Συμπτώματα

Το πιο σύνηθες σύμπτωμα που δίνει ένα απόστημα είναι ο κνησμός, η φλεγμονή τοπικά, η ερυθρότητα, ο πόνος και η συγκέντρωση πύου. Υπάρχει πιθανότητα εμφάνισης πυρετού ή διόγκωσης των λεμφαδένων, πιο σπάνια.

Το εσωτερικό απόστημα είναι δύσκολο να εντοπιστεί και να θεραπευτεί και μπορεί να επιφέρει περαιτέρω προβλήματα σε γειτονικούς ιστούς ή να απειλήσει και την ζωή ακόμη, αν διογκωθεί και εμποδίσει την αναπνοή ή την λειτουργία κάποιου ζωτικού οργάνου (π.χ απόστημα στους πνεύμονες).

Αντιμετώπιση με ομοιοπαθητική θεραπεία

Το δερματικό απόστημα αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα, τα οποία συμβάλλουν στην μείωση της συγκέντρωσης πύου, αλλά και στην τοπική αναλγησία της περιοχής.

Επίσης, στην περίπτωση που έχουμε απόστημα σε δόντι ή στα ούλα, με τα ίδια σκευάσματα που χρησιμοποιούμε και στα δερματικά αποστήματα, αποφεύγουμε την επιδείνωση και την εξάπλωση της φλεγμονής. Βέβαια ο οδοντίατρος θα κρίνει εάν είναι αναγκαία κάποια περαιτέρω οδοντιατρική επέμβαση.

Σε άλλες περιπτώσεις, κατά τις οποίες έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα απόστημα, η ομοιοπαθητική θεραπεία μπορεί να λειτουργήσει επικουρικά με την αλλοπαθητική, για βέλτιστα και πιο γρήγορα αποτελέσματα. Αυτό κρίνεται κατά περίπτωση από τους ειδικούς ομοιοπαθητικούς θεραπευτές ή τον γιατρό.

Το εσωτερικό απόστημα αποτελεί μια άλλη κατηγορία και η ομοιοπαθητική θεραπεία εκεί συνήθως δεν επεμβαίνει.

Αυτό συμβαίνει γιατί τα αποστάγματα τοποθετούνται επιφανειακά και δρουν στο δέρμα, τα ούλα αλλά όχι σε εσωτερικά όργανα.

Το απόστημα ουσιαστικά είναι η αμυντική αντίδραση του οργανισμού μας, ώστε μέσω του ιστού να εμποδίσει την εξάπλωση της όποιας μόλυνσης και την επιμόλυνση περαιτέρω μερών του σώματος.

Καλέστε μας στα τηλέφωνα επικοινωνίας: +302169001940 +306947010565, για να κλείσετε ένα ραντεβού με τον ειδικό θεραπευτή μας , ο οποίος θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα που σας δημιουργεί ένα απόστημα. Η ομοιοπαθητική είναι η πιο ήπια και φιλική προς τον οργανισμό μας λύση.

Scroll to Top