Ανακουφιστείτε από τις εμβοές με ομοιοπαθητική

Με την λέξη εμβοές περιγράφουμε το βουητό που πολλοί άνθρωποι ακούνε στα αυτιά τους και τους ενοχλεί. Μπορεί να είναι παροδικό αλλά και διαρκές και ακούγεται σαν σφύριγμα, κρότος ή σαν τον ήχο της θάλασσας. Μπορεί να τον ακούμε στο ένα ή και στα δύο αυτιά.

Δεν πρόκειται για κάποια νόσο αλλά για μια παθολογία του ανθρώπινου οργανισμού. Το φυσιολογικό είναι να μην ακούμε τους ήχους που παράγει το ίδιο μας το σώμα, ακόμη και όταν βρισκόμαστε σε ένα τελείως ήσυχο μέρος ή στην ησυχία της νύχτας. Στην περίπτωση των εμβοών συμβαίνει το αντίθετο, ακούμε δηλαδή όλους τους ήχους που παράγει το σώμα μας συνεχώς.  Η ακριβής διαδικασία που προκαλεί τις εμβοές δεν έχει διασαφηνιστεί πλήρως.

Αίτια 

Οι εμβοές μπορεί να προέλθουν από διάφορους και εντελώς διαφορετικούς μεταξύ τους λόγους. Τέτοιοι μπορεί να είναι μια ασθένεια, ένα ατύχημα, η έκθεσή μας σε πηγή θορύβου για μεγάλο χρονικό διάστημα, νευρολογικές παθήσεις, τα γηρατειά, αντίδραση του οργανισμού σε ένα σοκ, ψυχολογικοί λόγοι, χτύπημα στο κεφάλι, παρενέργειες από φάρμακα, υπέρταση, αναιμία, άγχος, υπερβολική κυψελίδα στο αυτί κ.α.

Ανάλογα με το αίτιο που προκαλεί τις εμβοές, τις χωρίζουμε σε τρεις κατηγορίες: σε αυτές που παράγονται από όργανα του σώματός μας που βρίσκονται κοντά στο αυτί μας(μύες, αρθρώσεις, αγγεία), σε αυτές που τις παράγει το ίδιο το αυτί μας και σε αυτές που οφείλονται σε δυσλειτουργίες νευρολογικού ή εγκεφαλικού τύπου(νευραξονικό βραχυκύκλωμα, υπολειτουργία προσαγωγίου κ.λ.π).

Η διάγνωση για τις εμβοές είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που απαιτεί χρόνο και υπομονή για να τεθεί σωστά. Είναι όμως αναγκαίο για να προχωρήσουμε σε θεραπεία το να γνωρίζουμε σωστά το αίτιο που μας προκαλεί τις εμβοές.

Να σημειώσουμε πως το να έχουμε εμβοές δεν σημαίνει πως θα χάσουμε την ακοή μας. Μπορεί αυτές να προέρχονται από κάποια ακουστική βλάβη, μπορεί όμως η αιτία να είναι διαφορετική και να μην σχετίζεται με ακουστική απώλεια.

Θεραπεία με ομοιοπαθητική

Η ομοιοπαθητική θεραπεία ενδείκνυται για τις εμβοές. Με μικρές δόσεις ήπιων σκευασμάτων λίγες φορές την ημέρα, ο πάσχων ανακουφίζεται από την ενόχληση και βελτιώνει την ποιότητα της ζωής του η οποία πλήττεται από τις εμβοές.

Επιπρόσθετα, επειδή η ομοιοπαθητική αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως σύνολο, θα αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε πάθηση μπορεί να κρύβεται πίσω από τις εμβοές και να τις προκαλεί. Το ιστορικό του πάσχοντος και η εξατομικευμένη αντιμετώπιση είναι αυτά που θα οδηγήσουν στην επιτυχημένη αποθεραπεία.

Οι εμβοές μπορεί να είναι ενοχλητικές για τον πάσχοντα, δεν είναι όμως τις περισσότερες φορές επικίνδυνες όταν δεν προέρχονται από κάποια σοβαρή πάθηση. Επειδή ακριβώς πρόκειται τις περισσότερες φορές για διαταραχή της ομοιοστατικής ικανότητας του σώματος, η ολιστική δράση της ομοιοπαθητικής έχει σημαντική θέση στην αντιμετώπιση των εμβοών.  H ομοιοπαθητική θεραπεία συμβάλλει σημαντικά για να επιτευχθούν τα μέγιστα δυνατά οφέλη.

Scroll to Top