κόρυζα

Θεραπεύστε την κόρυζα με ομοιοπαθητική

Η κόρυζα είναι μια καταρροϊκή πάθηση της μύτης, η οποία συνδέεται με τις εποχές του χρόνου. Συγκεκριμένα, εμφανίζεται συχνότερα στις αρχές της άνοιξης ή του χειμώνα εξαιτίας της αυξημένης υγρασίας που επικρατεί τότε. Άλλα άτομα μπορεί να επηρεάζονται και από την επαφή τους με το κρύο ή την σκόνη και να εκδηλώνουν συμπτώματα όπως εκείνα του κοινού κρυολογήματος.

Η κόρυζα είναι λοιμώδης και μεταδοτική νόσος, αποτελεί φλεγμονή του βλεννογόνου της μύτης και ενδέχεται να οφείλεται σε χημικά ή αλλεργικά αίτια, αλλά και σε κάποιον ιό.

Δεν αποτελεί σοβαρή ασθένεια για τους ενήλικες, στα μωρά όμως μπορεί να προκαλέσει ρινική απόφραξη και κάτι τέτοιο μπορεί να αποβεί για αυτά μοιραίο.

Συμπτώματα

Η κόρυζα συνοδεύεται συνήθως από τα παρακάτω συμπτώματα: πονοκέφαλο, ήπιο πυρετό, ρινική καταρροή, φτέρνισμα, ρινική συμφόρηση, βήχα, κόπωση κ.α.

Σαν επιπλοκές μπορεί να εμφανίσει παραρινοκολπίτιδα ή μέση ωτίτιδα και μπορεί να εξαπλωθεί από τις ρινικές κοιλότητες, στον φάρυγγα και τους βρόγχους και να προκαλέσει οξεία βρογχίτιδα.

Ομοιοπαθητική θεραπεία

Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα ομοιοπαθητικά σκευάσματα για να αντιμετωπίσουμε την κόρυζα. Με αυτά μπορούμε να μετριάσουμε την καταρροή της μύτης, το φτέρνισμα, την ρινική συμφόρηση, την παραρινοκολπίτιδα και το οποιοδήποτε σύμπτωμα μπορεί να εμφανίσει ο πάσχοντας.

Η ομοιοπαθητική είναι μια εναλλακτική θεραπεία σε σχέση με την παραδοσιακή ιατρική,  με ευκολία στην χρήση αλλά και αποτελεσματικότητα. Η δράση της είναι ήπια και προέρχεται από την χρήση καθαρά φυσικών προϊόντων, αλλά ταυτόχρονα είναι ικανή να ανακουφίσει από τα συμπτώματα που προκαλεί η κόρυζα.

Scroll to Top