Lachesis

Υπάρχουν πολλά ομοιοπαθητικά φάρμακα που είναι λίγο διαφορετικά από κάποια άλλα. Είναι τόσο μοναδικά που είναι πολύ δύσκολο να τα βρεις, γι’ αυτό πάντα να προτιμάς τη βοήθειας ενός ομοιοπαθητικού.

Ένα από αυτά είναι το Lachesis. Τι είναι όμως το Lachesis; Ποια είναι η χρήση του και ποια η ιστορία του;

Bushmaster (αλλιώς λέγεται surukuku), ονομάζεται το φίδι από το οποίο παράγεται το δηλητήριο Lachesis. Αυτό που κάνει κυρίως αυτό το φάρμακο είναι να επηρεάζει το κυκλοφοριακό σύστημα και το αίμα και χρησιμοποιείται πιο πολύ σε γυναίκες ή γενικά σε άτομα που έχουν πολύ ενέργεια, είναι αρκετά ομιλητικά, δεν τους αρέσουν τα όρια και υποφέρουν από πονοκεφάλους και διάφορα συμπτώματα κυρίως στην αριστερή πλευρά του σώματος.

Η ιστορία και η προέλευση του φιδιού ‘’Lachesis’’

Το Lachesis είναι ένα μαγευτικό φίδι που εδραιώνεται στον Αμαζόνιο. Φτάνει τα τρία μέτρα σε ύψος και το σώμα του είναι τόσο μεγάλο σε πλάτος, όσο το μπούτι ενός ενήλικου άντρα. Είναι πολύ δηλητηριώδες και τα δόντια του που φτάνουν τα 3 εκατοστά, φτάνουν βαθιά μέσα στη σάρκα των ανθρώπων και προκαλούν βαριά τραύματα.

Συνήθως βρίσκεται στα ζεστά δάση στα δυτικά της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής. Το δέρμα του έχει ένα κοκκινωπό, καφέ χρώμα που σε συνδυασμό με τη καφέ πιτσιλωτή ράχη του, το βοηθάει να κρύβεται μέσα στα πεσμένα φύλλα και πυκνά φυλλώματα των δέντρων. Τις περισσότερες φορές δεν είναι επικίνδυνα μιας και δεν επιτίθενται αν δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος αλλά ένα δάγκωμα του μπορεί να αποβεί θανατηφόρο.

Το Lachesis είναι κάτι σαν τον ‘’άρχοντα του Αμαζονίου’’ μιας και η παρουσία του προκαλεί ρίγος και τρόμο σε όλα τα είδη που βρίσκονται κοντά του. Προέρχεται από τη ‘’μητέρα Γη’’ και η ικανότητα του να κινείται αθόρυβα στο χώμα της, το κάνει έναν θανατηφόρο κυνηγό που από όπου κι αν περνάει σκορπάει τον πανικό και τον τρόμο.

Στη Χριστιανική-Ιουδαϊκή εκκλησία, συμβολίζεται ως ο ‘’κακός’’ της ιστορίας μιας και προσπαθεί να κάνει την Εύα και τον Αδάμ να αμαρτήσουν και να φάνε τον απαγορευμένο καρπό. Κάτι τέτοιο είναι συμβολικό μιας και αντικατοπτρίζει τον άνθρωπο και τα πάθη του. Ο άνθρωπος κάνει τις επιλογές του, καλές ή κακές, και πρέπει να παίρνει την ευθύνη των πράξεων του. Επίσης, πρέπει να σκέφτεται λογικά πριν πράξει το οτιδήποτε και να μην ρίχνει την ευθύνη στους άλλους.

Κάποτε τα φίδια θεωρούνται Θεοί και απόπνεαν φόβο και δύναμη στους ανθρώπους. Αυτό το φαινόμενο συμβαίνει μέχρι και σήμερα, αλλά οι άνθρωποι προσπαθούν με δόλιους τρόπους να τιθασεύσουν αυτή την άγρια και δυναμική προσωπικότητα του ερπετού.

Φυσικά δεν πετυχαίνουν τον σκοπό τους μιας και τα φίδια όσα χρόνια κι αν περάσουν , πάντα θα θεωρούνται επικίνδυνα και θανατηφόρα. Κάποιο ποσοστό αυτών των ανθρώπων παθιάζονται υπερβολικά με τα φίδια σε σημείο υπερβολής με αποτέλεσμα να τους γίνονται έμμονη ιδέα και να προσπαθούν να γίνουν σαν και αυτά.

Το Lachesis είναι ένα νυκτόβιο πλάσμα και το κυνήγι του γίνεται κυρίως αυτές τις ώρες. Δεν χρειάζεται πολύ ύπνο για να αναπληρώσει την ενέργεια του. Μισεί το φως του ηλίου και γίνεται αδύναμο τα πρωινά. Όπως και πολλοί άνθρωποι που είναι πολύ πιο παραγωγικοί το βράδυ, έτσι και το Lachesis είναι υπερκινητικό και ενεργητικό τις νυχτερινές ώρες και έχει πολλές ιδέες.

Η ταχύτητα που επιτίθεται είναι αστραπιαία και το θύμα του δεν προλαβαίνει να συνειδητοποιήσει το τι έγινε. Τα δόντια του είναι κοφτερά και θανατηφόρα και σκοτώνουν αμέσως το θύμα του.

Ωστόσο, το δηλητήριο του χρησιμοποιείται στην ομοιοπαθητική και ο ειδικός ομοιοπαθητικός θα σε βοηθήσει με ότι απορίες έχεις.

Καλέστε μας τώρα για να συζητήσουμε για το θέμα που σας απασχολεί.

Scroll to Top