Naja

Naja

 

Στην ομοιοπαθητική υπάρχουν πολλά φάρμακα που είναι βασισμένα στο δηλητήριο κάποιου είδους φιδιού. Ένα από αυτά είναι η Naja, που παράγεται από το δηλητήριο μιας συγκεκριμένης κόμπρας. Αυτό το ομοιοπαθητικό φάρμακο μοιάζει με το δηλητήριο του φιδιού Lachesis αλλά δεν είναι το ίδιο.

Η Naja χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν καρδιακά προβλήματα, πάσχουν από αγχώδεις  και νευρολογικές διαταραχές, έχουν ταχυπαλμίες και είναι πολύ ευαίσθητοι στις αρρώστιες (χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα).

Πληροφορίες για το φίδι Naja και τις λειτουργίες αυτού του ομοιοπαθητικού φαρμάκου.

Οι κόμπρες που ανήκουν στη φυλή Naja είναι σύμφωνα με έρευνες  οι πιο δημοφιλείς κόμπρες. Αυτή η φυλή βρίσκεται στην Αφρική, στη νοτιοδυτική και στη Νότια Ασία. Σύμφωνα με έρευνα που είχε γίνει το 2009, η φυλή αποτελείται από 38 διαφορετικά είδη. Τα περισσότερα από αυτά φτάνουν το 1.85 εκατοστά σε ύψος ενώ αυτά που ζούνε σε δασικές περιοχές, είναι τα πιο ψηλά και μακρόστενα.

Το δηλητήριο αυτών των φιδιών μπορεί να αποβεί θανατηφόρο για τον άνθρωπο ενώ κάποια είδη προκαλούν μερική παράλυση μιας και χτυπάνε στο νευρικό σύστημα του ανθρώπου. Επίσης, κάποια δηλητήρια προκαλούν νέκρωση στο σημείο του δαγκώματος και πρήξιμο.

Εκτός από το δάγκωμα, πολλά φίδια πετάνε δηλητήριο (κάτι σαν φτύσιμο), κατευθείαν στον εχθρός τους που δεν σκοτώνει το θύμα τους αλλά του προκαλεί κάτι σαν κάψιμο στο δέρμα. Σε περίπτωση που αυτό το δηλητήριο πάει στα μάτια, πρέπει ν’ απομακρυνθεί απευθείας από τη περιοχή για να μη προκαλέσει τύφλωση στο άτομο που θα του επιτεθεί.

Ωστόσο, τα περισσότερα δηλητήρια είναι θεραπεύσιμα, αν το άτομο υποβληθεί άμεσα σε θεραπεία και με τα κατάλληλα φάρμακα.

Εκτός από θανατηφόρο, το δηλητήριο της Naja, μπορεί να γίνει το κατάλληλο ομοιοπαθητικό φάρμακο για πολύ σοβαρές ασθένειες. Όπως και να έχει, ένας  ομοιοπαθητικός  θα σε βοηθήσει να μάθεις περισσότερα για αυτό το φάρμακο. Μην κάνεις προσωπική χρήση αυτού του φαρμάκου χωρίς τη συμβολή ενός ομοιοπαθητικού.

Χαρακτηριστικά του φιδιού:

Όλα τα φίδια που ανήκουν στην ίδια φυλή, δεν αντέχουν τις μεγάλες θερμοκρασίες και είναι πολύ ευαίσθητα στις εναλλαγές του καιρού. Επίσης, η Naja φοβάται τη βροχή και τα πολύ υγρά μέρη. Στη Naja αρέσει να κινείται συνέχεια και μισεί τη στασιμότητα.

Η Naja, είναι από τα πιο φιλικά είδη φιδιών μιας και δεν επιτίθεται χωρίς να υπάρχει κάποιο ενδεχόμενο κινδύνου. Σέβεται το περιβάλλον και προστατεύει την οικογένεια της για όσο χρειαστεί.

Το δηλητήριο τους είναι το καλύτερο ομοιοπαθητικό φάρμακο μιας και θεραπεύει σοβαρές καρδιακές ασθένειες αλλά επίσης και σοβαρές νευρολογικές περιπτώσεις όπως η κατάθλιψη, η μανιοκατάθλιψη, η επιληψία αλλά και οι διάφορες εναλλαγές στη διάθεση των ανθρώπων που δεν σχετίζεται με κάποιο ψυχολογικό παράγοντα.

Αρχαία Ιστορία και Naja

Στην αρχαία παγκόσμια ιστορία, η Naja, παρομοιάζεται με τη βασίλισσα Κλεοπάτρα  της Αιγύπτου που με το ταπεραμέντο της μπορούσε να αφοπλίσει τα πλήθη και να γοητεύσει όλους τους άντρες που ήταν γύρω της. Ήταν ρομαντική και ερωτευόταν αληθινά αλλά κανένας άντρας δεν μπορούσε να τη τιθασεύσει και να τη κάνει ότι θέλει. Έτσι και η Naja, είναι ένα πανέξυπνο, ελεύθερο ζώο που όμως το δηλητήριο της κάνει θαύματα αλλά σκορπάει και τον θάνατο αν δεν χρησιμοποιηθεί κατάλληλα. Επισημαίνουμε πως μόνο ένας ειδικός ομοιοπαθητικός μπορεί να σου δώσει περισσότερες πληροφορίες και να σου χορηγήσει αυτό το φάρμακο αν κρίνει ότι το χρειάζεσαι.

Αν θες και εσύ να μάθεις περισσότερα για το ομοιοπαθητικό φάρμακο Naja, επισκέψου μία από τις καλύτερες ομοιοπαθητικούς της Αθήνας που θα σε βοηθήσει άμεσα και αποδοτικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις

Καλέστε μας τώρα για να συζητήσουμε για το θέμα που σας απασχολεί.

Το να μοιράζεσαι δείχνει φροντίδα ❤️
Scroll to Top