Μετεγχειρητική αποκατάσταση

Μετεγχειρητική αποκατάσταση

Η μετεγχειρητική αποκατάσταση αποτελεί το επόμενο βήμα μιας οποιαδήποτε επέμβασης. Κάθε χειρουργική επέμβαση ακολουθείται από μετεγχειρητικές παρενέργειες. Το πρώτο που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι  ο πόνος και οι παρενέργειες των φαρμάκων που χορηγούνται για να τον ανακουφίσουν. Το επόμενο μέλημα φυσικά, είναι η επιστροφή μετά την επέμβαση στην πλήρη ανάρρωση και επιστροφή στην καθημερινότητα και τις δραστηριότητες του ασθενή.

Η σύγχρονη χειρουργική αντιμετωπίζει πληθώρα καταστάσεων όπως: μυοσκελετικές παθήσεις, ορθοπεδικά προβλήματα, εκφυλιστικές ασθένειες, αθλητικούς τραυματισμούς, λοιμώξεις, όγκους κ.α. Κάποιος μπορεί να χειρουργηθεί για αντικατάσταση ισχίου ή γόνατος, για καρπιαίο σωλήνα, για την σπονδυλική του στήλη, για επιδιόρθωση τένοντα, σύνδεσμου ή χόνδρου. Άλλες δε περιπτώσεις, οδηγούν σε μια επέμβαση για να ανακουφίσουν από κάποιον πόνο, να μειώσουν κάποιο σύμπτωμα, να βελτιώσουν κάποια λειτουργία ή να διαγνώσουν μια ασθένεια.

Σε  μια καλή μετεγχειρητική αποκατάσταση, βοηθούν δυνατά φάρμακα για την αντιμετώπιση του πόνου, όπως τα οπιοειδή και τα αναισθητικά. Τα πρώτα παρουσιάζουν παρενέργειες όπως ναυτία, εμετό, ζαλάδα, κνησμό, δυσκοιλιότητα, υπνηλία. Η χρήση τους μπορεί να καθυστερήσει την μετεγχειρητική αποκατάσταση.

Ο βελονισμός είναι μια λύση στην αντιμετώπιση του μετεγχειρητικού πόνου και των παρενεργειών των οπιοειδών φαρμάκων. Ανακουφίζει από τον πόνο μειώνοντας την ανάγκη για περαιτέρω αναλγητικά. Ο πόνος επίσης, δρα κατασταλτικά στην προσπάθεια ανάρρωσης, καθώς δυσκολεύει την επαναφορά στις δραστηριότητες, μας εμποδίζει να περπατάμε, να βήχουμε, να αναπνέουμε σωστά. Αντιμετωπίζοντας λοιπόν με τον βελονισμό τον πόνο, βοηθάμε στην γρήγορη και ανώδυνη μετεγχειρητική αποκατάσταση.

Επίσης τυχόν παρενέργειες των αναλγητικών φαρμάκων που προαναφέραμε (ζαλάδα, ναυτία, κνησμός κ.λ.π),μπορούν να αντιμετωπιστούν με τον βελονισμό και αυτό είναι απαραίτητο για καλή και γρήγορη μετεγχειρητική αποκατάσταση.

Ακόμη και σήμερα, παρόλη την πρόοδο της ιατρικής, ένα χειρουργείο δεν παύει να αποτελεί μια τραυματική εμπειρία για το σώμα μας. Ο βελονισμός μπορεί να το βοηθήσει να ξεπεράσει αυτό το τραύμα και να αποθεραπευτεί. Ο βελονισμός βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα και αποκαθιστά οποιαδήποτε λειτουργία πάσχει στον οργανισμό μας. Η μετεγχειρητική αποκατάσταση, με την βοήθεια του βελονισμού, μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα. Επίσης μπορεί να βοηθήσει στις φλεγμονές, μειώνοντας το πρήξιμο και βοηθώντας στην κινητικότητα μετά από κάποιες επεμβάσεις. Έτσι, οι ασθενείς ανακτούν τις δραστηριότητές τους γρήγορα. Τέλος, με τον βελονισμό μειώνονται οι συμφύσεις και ο σχηματισμός ουλώδους ιστού κατά την διάρκεια της αποθεραπείας από την επέμβαση.

Όταν κάποιος επιλέξει τον βελονισμό για την αποθεραπεία του από μια χειρουργική επέμβαση, είναι δεδομένο ότι θα έχει μια γρήγορη, καλή και όσο το δυνατόν ανώδυνη μετεγχειρητική αποκατάσταση. Επίσης βοηθητικές θα ήταν και κάποιες συνεδρίες βελονισμού μια-δυο μέρες πριν την επέμβαση. Έτσι θα προετοιμαστεί καλύτερα το σώμα για να οδηγηθεί στο χειρουργείο σε καλή κατάσταση, ώστε να ακολουθήσει και μια πετυχημένη αποθεραπεία.

Το να μοιράζεσαι δείχνει φροντίδα ❤️

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top