Phytolacca

Phytolacca-Φυτολάκα

H Phytolacca είναι ένα φυτικό ομοιοπαθητικό φάρμακο, όπως και πολλά άλλα που βρίσκονται στην ίδια κατηγορία. Έχεις άπειρες ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό και θα μάθουμε πολλές από αυτές παρακάτω.

Η Φυτολάκκα (ολόκληρο όνομα Phytolacca decandra- Φυτολλάκκα στα ελληνικά), παράγεται από το φυτό που ονομάζεται pokeroot.

Χρησιμοποιείται ως ομοιοπαθητικό φάρμακο κυρίως για παθήσεις που σχετίζονται με τους μαστούς, αλλά και με τους παρωτιδικούς αδένες, όπως και με τις αμυγδαλές. Κάποιες παθήσεις των αμυγδαλών είναι η αμυγδαλίτιδα, η γαστροφαγία αλλά και οι κιρσοί του λάρυγγος.

Τα άτομα που αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα είναι κυρίως ευαίσθητα, εκφράζονται έντονα και αγχώνονται ακόμα και στον ύπνο τους. Ωστόσο, μπορεί να πάσχεις από κάποια πάθηση και να μην έχεις αυτά τα χαρακτηριστικά. Μόνο ένας ειδικός ομοιοπαθητικός θα εξετάσει τη περίπτωση σου και θα σε καθοδηγήσει κατάλληλα. Η κατάλληλη θεραπεία για σένα μπορεί να διαφέρει λόγω συμπτωμάτων.

Γενικά χαρακτηριστικά της Φυτολάκκα:

Η Φυτολάκκα ανήκεις την οικογένεια των Phytolaccaceae και έχει πολλές ονομασίες. Κάποιες από αυτές είναι οι εξής: Phytolacca Americana ή Φυτολάκκα η Αμερικάνικη ή Pokeweed ή Pokeberry ή inkberry ή μακροστάφυλλο ή αγριοσταφίδα.

Στην Ελλάδα ανθίζει στις άκρες των δρόμων, σε καλλιεργημένες εκτάσεις αλλά και σε περιοχές με πολύ υγρασία και νερό, όπως κοντά σε λίμνες και ποτάμια.

Στο εξωτερικό ανθίζει κυρίως στη κεντρική και Βόρεια Αμερική. Σε ύψος φτάνει τα 3 μέτρα και τα άνθη του είναι μικρά, λευκά ή ρόδινα.

Οι καρποί της είναι πολύ εντυπωσιακοί μιας και έχουν ένα λαμπερό μαύρο και κόκκινο χρώμα.

Αυτό το φυτό είναι δηλητηριώδες και οι ιθαγενείς το χρησιμοποιούσαν σε πολλές φαρμακευτικές χρήσεις. Γενικά η Φυτολάκκα χρησιμοποιείται πολύ ως καθαριστικό και αποστειρωτικό ομοιοπαθητικό φάρμακο για πολλές λοιμώξεις και παθήσεις του οργανισμού μας.

Ωστόσο, είναι σοφό να αποφεύγουμε οποιαδήποτε επαφή του φυτού διότι όλα τα μέρη του είναι δηλητηριώδη. Ειδικά ακόμα πρέπει να μην φυτεύεται καθόλου σε κήπους με μικρά παιδιά και κατοικίδια.

Δεν συνιστάται η προσωπική χρήση και η συμβουλή ενός ειδικού ομοιοπαθητικού γιατρού είναι απαραίτητη.

Η Φυτολάκκα ως υπαρκτό πρόσωπο:

Αν θέλουμε να φανταστούμε τη Φυτολάκκα ως υπαρκτό πρόσωπο εκείνης της εποχής αλλά και της σημερινής, σίγουρα θα ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον πρόσωπο με πολλά προσόντα.

Τη φαντάζομαι ως μία ψηλή γυναίκα με μακριά μαύρα μαλλιά και μεγάλα εκφραστικά μάτια που ζει σε μία μεγάλη θορυβώδης πόλη. Η δουλειά της είναι σε κάποια υπεύθυνη θέση με πολλές ευθύνες και στον ελεύθερο της χρόνο της αρέσει να χαλαρώνει μόνη της στο σπίτι με τη συνοδεία του αγαπημένου της κρασιού από κόκκινα σταφύλια.

Μόλις τη γνωρίσει κάποιος βγάζει το συμπέρασμα ότι είναι ένα απόμακρο και ψυχρό άτομο αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα πολύ γλυκό πλάσμα και θέλει να βοηθάει τους πάντες.

Αν είσαι τυχερός και γίνεις φίλος της , τότε θα καταλάβεις τι μεγαλείο κρύβει στη ψυχή της.

Μία μαγευτική και δυναμική γυναίκα που εκπέμπει μία λάμψη και μία αυτοπεποίθηση που πολλοί θα ζήλευαν.

Ομοιοπαθητική και Φυτολάκκα:

Οι σημερινοί ομοιοπαθητικοί ειδικοί γιατροί είναι λάτρεις των φυτικών φαρμάκων όπως η Φυτολάκκα. Εκτός του ότι είναι ένα φυτό που μπορείς να το βρεις εύκολα και είναι άμεσα διαθέσιμο, επίσης έχει και πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Αν θέλεις να μάθεις και εσύ περισσότερες πληροφορίες για αυτό το μαγευτικό φυτό, τότε απευθύνσου στη κατάλληλη ομοιοπαθητικό γιατρό που θα σου λύσει όλες σου τις απορίες όσον αφορά αυτό το χρήσιμο φυτικό φάρμακο.

Βεβαίως και δεν συνιστάται η προσωπική χρήση και μόνο η ειδικός θα σε βοηθήσει με το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις άμεσα, υπεύθυνα και κυρίως αποτελεσματικά.

Διαβάστε περισσότερα: Τι είναι η ομοιοπαθητική

Scroll to Top