Sanicula

Sanicula-Σανίκουλα

Στη σημερινή σύγχρονη ομοιοπαθητική ιατρική υπάρχουν πολλά είδη ομοιοπαθητικών φαρμάκων. Ένα από αυτά είναι και η Sanicula. Η Sanicula πήρε το όνομα της από τη περιοχή ‘’Sanicula Springs’’ που βρίσκεται στην Οττάβα του Καναδά. Είναι μία περιοχή με πολλές πηγές και πιστεύεται ότι σε εκείνο το σημείο υπάρχουν μεγάλες ποσότητες αυτού του φυτού. Αυτό το συγκεκριμένο φυτό έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες στον ανθρώπινο οργανισμό λόγω του νερού από τις πηγές που το διαπερνάει.

Η φύση δεν σταματάει να μας εκπλήσσει και οι σύγχρονοι ομοιοπαθητικοί γιατροί χρησιμοποιούν όλα τα δώρα της φύσης που έχει προσφέρει απλόχερα στον άνθρωπο.

Αυτό το φυτό έχει πολύ καλές επιπτώσεις κυρίως στην υγεία των παιδιών μιας και είναι σαν το πιο αγνό χαλαρωτικό βότανο. Ωστόσο, αν ανήκεις στα άτομα που πάσχουν από κάποιο νευρολογικό πρόβλημα (υπερκινητικότητα, αυξημένη νευρικότητα, ευερεθιστικότητα, ανυπομονησία αϋπνίες κλπ), τότε αυτό το φυτό θα δώσει λύση στο πρόβλημα σου.

Επίσης, συνιστάται και σε άτομα που έχουν κάποιο ορμονικό πρόβλημα ή παρουσιάζουν κάποια ασθένεια στην ευαίσθητη περιοχή. Τα αποτελέσματα θα σε εκπλήσσουν.

Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως κρέμα για την επούλωση δερματικών προβλημάτων, όπως τραυματισμοί, εξανθήματα, δερματίτιδες, σημάδια λόγω αιμορροΐδων ή ακμής, όπως και πολλά άλλα που θα σε βοηθήσει να τα μάθεις ένας ειδικός ομοιοπαθητικός γιατρός.

Κυρίως χρησιμοποιείται ως ένα αγνό βότανο που δίνεται στον ασθενή είτε ως ζεστό αφέψημα, είτε με τη μορφή κρέμας. Βεβαίως και δεν συνιστάται να γίνεται προσωπική χρήση χωρίς τη συμβουλή κάποιου ειδικού ομοιοπαθητικού γιατρού, διότι η λάθος χρήση αυτού του φυτού μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον άνθρωπο που θα το χρησιμοποιήσει.

Γενικά χαρακτηριστικά του Sanicula

Στην σύγχρονη Ελλάδα έχει την ονομασία ‘’Σανικούλα η Ευρωπαία ή η Ευρωπαική’’. Ανήκει στην οικογένεια φυτών που ονομάζεται ‘’Σκιαδοφόρα’’. Είναι ένα φυτό που φτάνει τα 40 εκατοστά σε ύψος και έχει μικρά, οδοντωτά και λαμπερά φύλλα σε ροζ και λευκό χρώμα. Οι καρποί του φυτού έχουν τη δυνατότητα να προσκολλούνται επάνω στο τρίχωμα των ζώων, όπως και στα ρούχα των ανθρώπων που περνάνε από το σημείο που ανθίζει το φυτό.

Η Sanicula λατρεύει τη ζέστη και ανθίζει κυρίως από τον Μάιο έως τον Αύγουστο και η συγκομιδή των φύλλων της γίνεται από τον Μάιο έως τον Ιούνιο. Στην Ελλάδα θα συναντήσεις αυτό το φυτό στα Ιωάννινα κυρίως, κοντά σε περιοχές με κάποιο ποτάμι ή φυλλώδες δάσος.

Προσωπικότητα και ομοιοπαθητική:

Αν η Sanicula ήταν κάποιο υπαρκτό πρόσωπο σε κάποιο παραμύθι, σίγουρα θα ήταν ένα όμορφο ξωτικό του δάσους. Μία κομψή νεράιδα με μεγάλα διαφανή φτερά και ένα μακρύ λευκό φόρεμα που τραγουδάει τη γλυκιά μελωδία της κάθε φορά που περνάει από το αγαπημένο της σημείο κοντά στους καταρράκτες που μεγάλωσε. Η όμορφη νεράιδα βοηθάει τα πλάσματα που έχουν ανάγκη τη βοήθεια της και το βράδυ μαζεύονται στην αγκαλιά της για να τους τραγουδήσει το τραγούδι της κάτω από το φεγγαρόφωτο. Μία τόσο μαγευτική και γαλήνια παρουσία που όλοι θέλουν να είναι δίπλα της και την αγαπάνε και τη σέβονται.

Έτσι και η Sanicula θα είναι εκεί για σένα αν χρειαστείς τη βοήθεια της και με έναν ήρεμο και γαλήνιο τρόπο θα σου λύσει όλα σου τα προβλήματα.

Στην σύγχρονη ομοιοπαθητική η Sanicula είναι ένα από τα πιο χρήσιμα ομοιοπαθητικά φάρμακα. Οι περισσότεροι ομοιοπαθητικοί γιατροί έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στα φυτικά φάρμακα και η Sanicula συγκαταλέγεται στα πιο αγαπημένα τους.

Αν θέλεις να μάθεις και εσύ περισσότερα για αυτό το θαυμαστό φυτό, επισκέψου τη κατάλληλη ομοιοπαθητικό που θα σε βοηθήσει υπεύθυνα και εχέμυθα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις. Θα ελέγξει προσεκτικά το ιστορικό σου και θα σου συστήσει τη κατάλληλη θεραπεία για την επίλυση της ασθένειας σου.

Διαβάστε περισσότερα: Τι είναι η ομοιοπαθητική

Scroll to Top