Sepia

Sepia

Υπάρχουν πολλά ομοιοπαθητικά φάρμακα που προέρχονται από τη θάλασσα και ένα από αυτά είναι η Σέπια (ή Σεπία). Η Σέπια είναι το αποξηραμένο μελάνι της σουπιάς και έχει πολλές χρήσεις.

Συγκεκριμένα, στην ομοιοπαθητική, συνήθως  χρησιμοποιείται σε γυναίκες με ορμονικά προβλήματα που έχουν γεννητικά θέματα και πάσχουν από διάφορες διαταραχές κυρίως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Κάποιες από αυτές, είναι οι πονοκέφαλοι, η ναυτία, η αδυναμία στις κινήσεις αλλά και η επιλόχειος κατάθλιψη ακριβώς μετά τη κύηση. Η Σέπια ελαχιστοποιεί αυτές τις καταστάσεις και προσφέρει ανακούφιση στην ασθενή.

Τι πληροφορίες έχουμε για τη σουπιά και ποια είναι η ιστορία αυτοί του πλάσματος;

Η φύση έχει εξοπλίσει όλα τα είδη της με διάφορους τρόπους άμυνας για να επιβιώνουν στις δύσκολες καταστάσεις. Έτσι και η σουπιά έχει ως μέθοδο φυγής το μελάνι της που το πετάει στον εκάστοτε εχθρό της και ξεφεύγει με ιλιγγιώδη ταχύτητα ενώ αφήνει πίσω της ένα σύννεφο από θολά νερά.

Η σουπιά μοιάζει αρκετά με το χταπόδι και το καλαμάρι και ανήκουν στην οικογένεια των Κεφαλόποδων.

Είναι ένα αξιοθαύμαστο Κεφαλόποδο που είναι ευκίνητο και πολύ μυώδες. Το χαρακτηριστικό του στόμα, θυμίζει ράμφος παπαγάλου ενώ το σχήμα του το βοηθάει να κινείται αθόρυβα σαν ‘’μαγικό χαλί’’ στον πυθμένα της θάλασσας.  Μοιάζει πολύ με το θαλάσσιο σαλιγκάρι μιας και κρύβεται πολύ καλά μέσα στην άμμο, περιμένοντας υπομονετικά το επόμενο θύμα του. Έχει μεγάλο κεφάλι και μάτια που ανοίγουν διάπλατα για να διακρίνουν καλύτερα, ενώ πολλοί το μπερδεύουν με το χταπόδι.

Όλα τα Κεφαλόποδα έχουν στο σώμα τους έναν ‘’σάκο με μελάνι’’ και εκτός του ότι τα βοηθάει να τραπούν σε φυγή, ‘’κρύβει’’ κατά κάποιο τρόπο τη σουπιά μέχρι να ξεφύγει από τον εχθρό της.

Τα Κεφαλόποδα αλλάζουν χρώμα, σαν χαμαιλέοντες, αναλόγως τη κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Όταν περνάνε από διάφορες συναισθηματικές καταστάσεις όπως θυμό, οργή, άγχος κλπ, αλλάζουν χρώμα και προσπαθούν να μιμηθούν ότι υπάρχει τριγύρω τους, από διάφορες πέτρες, την άμμο, αλλά και διάφορα ψάρια.

Μπορεί να είναι ανεξάρτητα πλάσματα αλλά είναι και πολύ ντροπαλά και προσελκύονται από τα λαμπερά χρώματα. Στη περίοδο του ζευγαρώματος το θηλυκό ανεβαίνει στην επιφάνεια της θάλασσας εκεί όπου καθρεφτίζεται το φεγγάρι και το αρσενικό, γνωρίζοντας τη τοποθεσία το ακολουθάει για να ζευγαρώσει.

Πολλοί ψαράδες προσελκύουν τα αρσενικά βάζοντας ένα θηλυκό στη βάρκα τους, προσκολλημένο στην άκρη της. Τα αυγά της σουπιάς τοποθετούνται σε καλά κρυμμένα σημεία, ωστόσο το θηλυκό δεν τα προστατεύει. Μόλις γεννηθεί κάποιο, ψάχνει να βρει καταφύγιο σε κάποια κοντινή πέτρα ή μέσα στην άμμο.

Τι αντιπροσωπεύει η σουπιά: (Σέπια)

Σύμφωνα με παλιούς ποιητές και συγγραφείς, η Σέπια αντικατοπτρίζει την ελευθερία και τη δυναμικότητα της γυναίκας. Μίας γυναίκας που ξέρει τι θέλει, ξέρει γιατί το θέλει, γνωρίζει πώς να προστατευτεί και δεν χρειάζεται από κανέναν συναισθηματική βοήθεια. Πολλοί τη παρομοιάζουν  με την Αφροδίτη, τη Θεά της ομορφιάς και του έρωτα.

Στη σημερινή εποχή παρομοιάζεται με τη σύγχρονη γυναίκα που εξελίσσεται καθημερινά σε αυτό που θέλει να είναι. Δυναμική, ανεξάρτητη, με ταλέντο, καλλιτεχνική φύση και γεμάτη ψυχή. Πολύ έξυπνη, δυνατή και σίγουρη για τον εαυτό της. Μπορεί να τα καταφέρει στα πάντα και δεν βασίζεται σε κανέναν.

Αν θες και εσύ να μάθεις περισσότερα γι’ αυτό το ομοιοπαθητικό φάρμακο που παράγεται από ένα τόσο δυναμικό πλάσμα, συνέχισε να διαβάζεις και σίγουρα θα βρεις την ομοιοπαθητικό που σου ταιριάζει και μπορεί να σε βοηθήσει σε ότι ζήτημα και αν έχεις. Η ομοιοπαθητική μπορεί να κάνει θαύματα στο σώμα σου και να σου επιλύσει πολλά προβλήματα που νόμιζες ότι δεν λύνονται.

Καλέστε μας τώρα για να συζητήσουμε για το θέμα που σας απασχολεί.

Scroll to Top