Agaricus

Το Agaricus muscarius, είναι ένα μανιτάρι που χρησιμοποιείται ως ομοιοπαθητικό φάρμακο για πολλές ασθένειες. Αυτό το μανιτάρι ονομάζεται και αλλιώς ‘’Αμανίτης ο μυγοκτόνος’’ και το συγκεκριμένο φάρμακο χορηγείται κυρίως σε άτομα που έχουν κάποιο πρόβλημα με το άγχος τους και παρουσιάζουν συμπτώματα όπως σπασμοί, νευρικά τινάγματα, δεσμιδώσεις αλλά και σε κάποια επεισόδια κρίσης πανικού και επιληψίας. Ωστόσο, τι είναι ακριβώς αυτό το μανιτάρι; Από πού προέρχεται και ποια είναι η ιστορία του που φτάνει αιώνες πίσω;

Amanita muscaria ή αλλιώς Agaricus, λέγεται το παραισθησιογόνο μανιτάρι που έπαιζε σημαντικό ρόλο στις Σαμανικές και διάφορες άλλες θρησκευτικές τελετές της τότε εποχής.

Μπορεί να προέρχεται από τα βάθη της Σιβηρίας αλλά η φήμη του έχει εξαπλωθεί στην Ευρώπη, στην Ασία αλλά και στη Δυτική και Κεντρική Αμερική. Πολλοί το αποκαλούν ‘’μαγικό μανιτάρι’’ λόγω των παραισθήσεων που δημιουργεί στον εγκέφαλο μας. Το χρησιμοποιούν μέχρι και σήμερα σε πολλές θεραπείες αλλά και για πιο ‘’προσωπική χρήση’’.

Αυτό το μανιτάρι είναι αρκετά μεγάλο και φτάνει τα 4 εκατοστά σε διάμετρο. Ανθίζει ανάμεσα στις ρίζες μεγάλων δέντρων και έχει ευεργετικές ιδιότητες στο έδαφος γύρω του. Παρόλο που θεωρείται δηλητηριώδες, είναι πολύ πιο ακίνδυνο από άλλα μανιτάρια της ίδια οικογένειας. Η όψη του είναι αρκετά περίεργη και μπορεί να το μπερδέψεις άνετα με άλλα μανιτάρια. Δεν συνιστάται να ψάξεις για αυτό το μανιτάρι, όσο καλά και αν το έχεις μελετήσει. Μία συμβουλή από έναν ομοιοπαθητικό θα αποβεί χρήσιμη και σίγουρα κερδοφόρα.

Η υπερβολική δόση αυτού του μανιταριού μπορεί να αποβεί θανατηφόρα. Αν δεν συμβουλευτείς κάποιον ειδικό ομοιοπαθητικό για τη χρήση του, το λιγότερο που μπορεί να σου συμβεί είναι μία πολύ σοβαρή δηλητηρίαση. Ωστόσο, αυτό εξαρτάται επίσης και από τη χρονική περίοδο στην οποία καταναλώνεις το μανιτάρι μιας και οι δηλητηριώδεις χημικές ουσίες του ευδοκιμούν κυρίως τον χειμώνα.

Για αρχή, το μανιτάρι μπορεί να σου προκαλέσει ζαλάδες και ναυτία αλλά μόλις περάσει η αρχική επίδραση του, θα νιώσεις τα ‘’θετικά’’ που μπορεί να σου προσφέρει. Κάποια από αυτά τα θετικά, είναι ξαφνική ευφορία, καθαρό μυαλό αλλά και πολλά άλλα που θα τα μάθεις με τη βοήθεια ενός ειδικού ομοιοπαθητικού.

Η ιστορία του ανά τους αιώνες

Οι Σαμάνοι της τότε Σιβηρίας χρησιμοποιούσαν συνέχεια το συγκεκριμένο μανιτάρι στις τελετές τους. Ο σκοπός τους ήταν να πέσουν σε μία ‘’trance’’ κατάσταση, όπως η Πυθία στην ελληνική μυθολογία. Θεωρούσαν ότι με αυτόν τον τρόπο ‘’ταξίδευαν’’ σε άγνωστα μέρη-πχ, σε άλλες διαστάσεις- για να συμβουλευτούν Θεούς και άλλους Σαμάνους για να βοηθήσουν  το εκάστοτε χωριό με τα προβλήματα του.

Η Amanita, αν συνδυαστεί με κάνναβη, πιστεύεται από πολλούς ότι είναι κάτι σαν την αμβροσία των Θεών του Ολύμπου, όπως και επίσης με το μάννα που αναφέρεται στη Βίβλο.

Με λίγα λόγια, καταλαβαίνουμε τη σπουδαιότητα αυτού του μανιταριού, μέχρι και τη σημερινή εποχή. Επιδρά άμεσα στο σώμα και το νου και έχει ευεργετικές ιδιότητες στον οργανισμό μας, αν μας το προτείνει κάποιος ομοιοπαθητικός. Μπορεί να γιατρέψει κάποιες πολύ σοβαρές αρρώστιες (όπως και η κάνναβη), γι’ αυτό είναι πολύ δύσκολο να το προμηθευτείς από κάπου.

Όπως και να έχει, η καλύτερη λύση είναι να συμβουλευτείς έναν ειδικό ομοιοπαθητικό που θα εξετάσει το ιστορικό σου και θα σε καθοδηγήσει στο καλύτερο ομοιοπαθητικό φάρμακο για τη περίπτωση σου. Χωρίς κόπο και με αποτελέσματα που ούτε εσύ δεν θα πιστεύεις, ο ομοιοπαθητικός θα γίνει ο καλύτερος σου φίλος και σύμβουλος και θα δεις άμεσα αποτελέσματα με τη μέθοδο της ομοιοπαθητικής. Εμείς σου έχουμε τη καλύτερη που θα σε βοηθήσει με εχεμύθεια και σίγουρα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Το να μοιράζεσαι δείχνει φροντίδα ❤️
Scroll to Top