συχνοουρία

Συχνοουρία

Η συχνοουρία οφείλεται σε διάφορες αιτίες, είτε αυτή προέρχεται από κάποια ιατρική κατάσταση όπως είναι ο διαβήτης ή κάποια νευρολογική διαταραχή, είτε από κάποια δυσλειτουργία των νεφρών, όπως είναι η φλεγμονή του ουροποιητικού συστήματος ή μόλυνση της ουροδόχου κύστης και τέλος μπορεί να αποτελεί παρενέργεια ορισμένων φαρμάκων.

Ωστόσο, τις περισσότερες φορές, οι ιατροί δεν είναι σε θέση να εντοπίσουν με ακρίβεια την πηγή αυτής της κατάστασης, ώστε να μπορέσουν να επιλύσουν το πρόβλημα της.   

Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική η συχνουρία προκαλείται συνήθως από δύο πράγματα. Η πρώτη αιτία στηρίζεται στην υπερβολική υγρασία και θερμότητα που είναι συσσωρευμένη στην ουροδόχο κύστη, ενώ η δεύτερη στο μοτίβο της ανεπάρκειας.

Η υγρασία μπορεί να προκληθεί από την κακή διατροφή, όπως για παράδειγμα από την υπερβολική κατανάλωση λιπαρών και γαλακτοκομικών προϊόντων, καθώς και από την υπερ-κατανάλωση ζεστών ή πικάντικων τροφίμων.

Ένας άλλος λόγος που είναι υπεύθυνος για την συγκέντρωση υγρασίας στην ουροδόχο κύστη είναι η κακή πέψη, εξαιτίας μιας δυσλειτουργίας της σπλήνας και του στομάχου. Και σε αυτή την περίπτωση η δυσλειτουργία τους βασίζεται στην κακή διατροφή, η οποία με την πάροδο του χρόνου εξασθενεί το πεπτικό σύστημα.

Η υγρασία τείνει να συσσωρεύεται στην κάτω κοιλιακή χώρα, όπου στην συνέχεια τρέχει και δημιουργεί θερμότητα ή φλεγμονή. Όταν η υγρή θερμότητα εισχωρήσει στην ουροδόχο κύστη, προκαλεί συμπτώματα συχνουρίας, τσούξιμο στην περιοχή αυτή κατά την διάρκεια της ούρησης, καθώς και χρωματισμένα ούρα. Στην δυτική ιατρική η κατάσταση αυτή ονομάζεται λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος.

Από την άλλη, το μοτίβο της ανεπάρκειας στηρίζεται στην έλλειψη ενέργειας yang στα νεφρά. Αυτό το είδος ενέργειας των νεφρών είναι υπεύθυνο για την θερμότητα και την μεταφορά του υγρού στην κάτω κοιλιακή χώρα, καθώς και για την ενίσχυση της ουροδόχου κύστης, ώστε να συγκρατεί τα ούρα. Τα συμπτώματα που προέρχονται από την ανεπάρκεια yang στους νεφρούς περιλαμβάνουν νυχτερινή ούρηση, άφθονα καθαρά ούρα, κρυάδες σε χέρια και πόδια, ζάλη, εμβοές, καθώς και πόνους στο κάτω μέρος της πλάτης και στα γόνατα. 

Ο βελονισμός αποτελεί την αποτελεσματικότερη επιλογή θεραπείας κατά της συχνοουρίας, καθώς ενισχύει το σώμα μειώνοντας την συχνότητα της ούρησης σε πολλές περιπτώσεις. Ωστόσο, στην περίπτωση συγκέντρωσης υγρασίας ή θερμότητας στην κύστη, απαιτείται ισχυρότερη θεραπεία, εξαιτίας της εμφάνισης λοιμώξεων.

Η συγκεκριμένη εναλλακτική θεραπεία μπορεί να βοηθήσει επίσης, στην πρόληψη μελλοντικών μολύνσεων της ουροδόχου κύστης σε άτομα που είναι επιρρεπή σε αυτές. Ενισχύει επίσης, τον αδύναμο σπλήνα και το στομάχι και διορθώνει αποτελεσματικά τις δυσλειτουργίες που έχουν προκύψει στο πεπτικό σύστημα.

Με αφορμή το πρόβλημα της συχνοουρίας, συμπεραίνουμε ότι μια ανισορροπία ή δυσλειτουργία του σώματος μας συχνά οδηγεί στην εμφάνιση νέων προβλημάτων υγείας και συμπτωμάτων.

Ο βελονισμός λοιπόν, είναι ο κατάλληλος χειριστής για να ανακατευθύνει την ενέργεια στον οργανισμό μας και να επαναφέρει εκ νέου την ισορροπία που αυτός χρειάζεται για μια υγιή ποιοτική ζωή, ανεξάρτητα από το αρχικό πρόβλημα υγείας.

Διαβάστε περισσότερα: Υπηρεσίες βελονισμού

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top