Αδυνατίστε με ομοιοπαθητική

Αδυνατίστε με ομοιοπαθητική

Στα άτομα στα οποία η αύξηση βάρους είναι αποτέλεσμα διαφόρων παραγόντων, συναισθηματικών και μη, μπορούμε να κάνουμε την εξής πρόταση: ¨αδυνατίστε μα ομοιοπαθητική¨. Και αυτό γιατί η ομοιοπαθητική ενδείκνυται για εκείνους που εκτονώνουν με την υπερφαγία το όποια ψυχολογικά προβλήματα και άγχη τους παρουσιάζονται.

Σίγουρα όσοι έχουν αντιμετωπίσει πρόβλημα με το βάρος τους, έχουν καταφύγει κατά καιρούς σε προγράμματα διατροφής ή αδυνατίσματος. Το αδυνάτισμα με ομοιοπαθητική υπερέχει από αυτά γιατί ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες για επανάκτηση του χαμένου βάρους.

Δίνει μακροχρόνια λύση μιας και διαχειρίζεται τους παράγοντες που έχουν προκαλέσει το πρόβλημα. Ενδείκνυται για άτομα που έχουν παχυσαρκία, βουλιμία, λαιμαργία, διατροφικές αλλά και αγχώδεις διαταραχές.

Η ομοιοπαθητική σας βοηθάει να αδυνατίσετε λαμβάνοντας υπόψιν την διαφορετικότητα του καθενός στην ιδιοσυγκρασία, την συμπεριφορά, τις συνήθειες, το σώμα του και την σχέση του με το φαγητό.

Για αυτό και κατατάσσει τους ανθρώπους σε τέσσερις κατηγορίες: την ψωριακή, την συκωτική, την συφιλιακή και την φυματική, ανάλογα με τα συμπτώματα που παρουσιάζουν και τις αιτίες του υπερβολικού βάρους.

Στην ψωριακή κατηγορία, ανήκουν άτομα με μη ισορροπημένη διατροφή και υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης, κρέατος και αλκοόλ. Έχουν δυσκολία στο να διαχειριστούν τις τοξίνες και αποθηκεύουν λίπος. Πολλές φορές παρουσιάζουν ρευματισμούς, διαταραχές στα νεφρά και την χοληδόχο κύστη, άσθμα, ημικρανία, κατάθλιψη και πνευματική κόπωση.

Στην συκωτική κατηγορία, ανήκουν άτομα που μπορεί να πέρασαν από ένα ψυχολογικό σοκ ή να έκαναν μια επέμβαση και συνήθως παρουσιάζουν κατακράτηση υγρών. Παρουσιάζουν έντονη εφίδρωση, χλωμάδα, και κύστεις. Παίρνουν βάρος κατά την διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα.

Στην συφιλιακή κατηγορία ανήκουν άτομα που συνήθως κατά την γέννησή τους ξεπερνούσαν τα 4 κιλά βάρος. Μπορεί να παρουσιάζουν ψυχικές διαταραχές, υπερκινητικότητα, ανησυχία και περίεργη συμπεριφορά και οι γυναίκες να έχουν επαναλαμβανόμενες αποβολές.

Στην φυματική κατηγορία ανήκουν άτομα που είναι επιρρεπή στην κόπωση και την νευρική υπερευαισθησία, τα οποία τους οδηγούν στην παχυσαρκία. Συμπτώματα που μπορεί να παρουσιάζουν είναι νευρικότητα, δυσκοιλιότητα, προβλήματα με τους πνεύμονες και τις φλέβες τους.

Για να αδυνατίσετε με ομοιοπαθητική, ο θεραπευτής σας θα αναγνωρίσει σε ποια κατηγορία ανήκετε και θα σας προτείνει τα κατάλληλα ομοιοπαθητικά σκευάσματα. Αυτό θα το καθορίσουν τα συμπτώματα που παρουσιάζετε. Αν έχετε δυσκοιλιότητα ή κόπωση, αν παρουσιάζετε κατακράτηση υγρών, ορμονικά προβλήματα, αγγειακές διαταραχές κ.ο.κ.

¨Αδυνατίστε με ομοιοπαθητική¨ σημαίνει να αποκαταστήσετε την καλή κατάσταση του οργανισμού σας, να έχετε καλή διάθεση ώστε να μπορέσετε να τηρήσετε ένα πρόγραμμα σωστής διατροφής, χωρίς να υποκύπτετε σε ατασθαλίες επειδή πρέπει να γεμίσετε τα συναισθηματικά κενά σας με φαγητό.

Η ομοιοπαθητική θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε τον ύπνο σας ώστε να έχετε καλύτερο μεταβολισμό και αποβολή τοξινών. Θα σας βοηθήσει στον ψυχολογικό τομέα ώστε να βελτιώσετε την διάθεσή σας και να μην είστε θύματα της βουλιμίας. Τέλος, ακόμη κι αν υπάρχουν ορμονικά προβλήματα η ομοιοπαθητική θα τα αντιμετωπίσει ώστε να μην σας μπλοκάρουν στην απώλεια βάρους.

Αυτό που χρειάζεται από εσάς είναι να απευθυνθείτε στον ομοιοπαθητικό σας, να τον εμπιστευτείτε, να είστε ειλικρινείς μαζί του και με τον εαυτό σας. Πρέπει να θέλετε να κάνετε αυτή την αλλαγή για το σώμα σας και την ζωή σας. Θα πρέπει λοιπόν να είστε ανοιχτοί σε ό,τι σας προτείνει ο ειδικός, είτε αυτό είναι πρόγραμμα διατροφής, είτε προτάσεις άσκησης και αλλαγής τρόπου ζωής στην καθημερινότητά σας.

Το να μοιράζεσαι δείχνει φροντίδα ❤️
Scroll to Top