Ανακουφιστείτε από την νευραλγία με ομοιοπαθητική

Ως νευραλγία ορίζουμε τον πόνο που εκτείνεται κατά μήκος της διαδρομής ενός νεύρου μας. Υπάρχουν πολλών ειδών νευραλγίες, όπως: νευραλγία του τριδύμου, ινιακή νευραλγία, μεσοπλεύρια νευραλγία κ.α. Ο ορισμός καθορίζεται συνήθως από το συγκεκριμένο σημείο του σώματος που πάσχει.

Η νευραλγία μπορεί να εμφανιστεί εντελώς ξαφνικά, αλλά κατά περιπτώσεις και σταδιακά. Υπάρχουν φορές που η πάθηση μπορεί να γίνει χρόνια.  Ο πόνος μπορεί να κρατάει λίγα λεπτά και να επανέρχεται για χρονικό διάστημα ημερών ή εβδομάδων.

Αίτια

Πολλές φορές τα αίτια για την εμφάνιση της νευραλγίας είναι άγνωστα. Ενοχοποιούνται συνήθως κακώσεις των νεύρων ή ερεθισμοί τους από χημικά, ο σακχαρώδης διαβήτης, η χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, παρουσία όγκων, κάποιες ναρκωτικές ουσίες, ο έρπης ή άλλες λοιμώξεις κ.α

Η νευραλγία εμφανίζεται πιο τακτικά σε μεγάλες ηλικίες. Η έλλειψη της σωματικής άσκησης είναι επιβαρυντική για την εμφάνισή της.

Συμπτώματα

Τα πιο συχνά συμπτώματα που παρουσιάζει ένας ασθενής που πάσχει από νευραλγία είναι ο οξύς πόνος με υφέσεις και εξάρσεις. Αυτός μπορεί να συνοδεύεται από αίσθημα καύσου.

Κατά περιπτώσεις μπορεί να υπάρχει ευαισθησία τοπικά στο άγγιγμα, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση που η νευραλγία προέρχεται από το έρπητα (μεθερπητική νευραλγία), όπου εμφανίζεται πόνος σε κάθε κίνηση ακόμη και σε ένα απλό φτάρνισμα.

Άλλη συχνή νευραλγία είναι εκείνη του τριδύμου νεύρου, η οποία δίνει έντονο πόνο στην μία πλευρά του προσώπου και μπορεί να γίνει αφορμή απλώς η ομιλία, το πλύσιμο των δοντιών ή το να μασήσουμε το φαγητό μας.

Αντίστοιχα, η νευραλγία του γλωσσοφαρυγγικού χαρακτηρίζεται από πόνο στον φάρυγγα, στη γλώσσα και φτάνει μέχρι το αυτί.

Η μεσοπλεύρια νευραλγία δίνει πόνους στα πλευρά μας.

Η ινιακή νευραλγία έχει ως χαρακτηριστικό της τον πόνο στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Οι νευραλγίες κατά κανόνα μπορεί να εμφανίζουν έντονο, οξύ και εξουθενωτικό πόνο στον ασθενή, όμως δεν ενέχουν μεγαλύτερους κινδύνους για την ζωή μας.

Θεραπεία με ομοιοπαθητική

Οι παρενέργειες από την φαρμακευτική αγωγή του Δυτικού κόσμου είναι πολλές. Η ομοιοπαθητική είναι η πιο φυσική και ήπια λύση και στην περίπτωση της νευραλγίας. Με σκευάσματα κατασκευασμένα από  προϊόντα της φύσης, προσφέρει ανακούφιση από τους πόνους αλλά και οποιοδήποτε άλλο σύμπτωμα μπορεί να επιφέρει η πάθηση, υπάρχει πληθώρα αποτελεσματικών ομοιοπαθητικών σκευασμάτων για κάθε περίπτωση. Όλοι οι τύποι της νευραλγίας μπορούν να αντιμετωπιστούν με την ομοιοπαθητική θεραπεία.

Scroll to Top