Αϋπνία: Ποια είναι τα αίτια και πως θεραπεύεται με βελονισμό

 

Η αϋπνία δεν είναι τόσο εύκολη και απλή υπόθεση όσο το να μην σε παίρνει εύκολα ο ύπνος και να στριφογυρνάς στο κρεβάτι σου. Έχει σοβαρές επιπτώσεις που πολλές φορές αγνοούμε. Εμφανίζεται με διαφορετικά συμπτώματα για τον καθένα. Άλλοι δεν μπορούν να κοιμηθούν εύκολα και άλλοι δεν κοιμούνται βαθιά και ξυπνούν με τον παραμικρό θόρυβο. 

Για μικρό χρονικό διάστημα δεν ενοχλεί και πολύ, αλλά όταν συμβαίνει καθημερινά για μήνες, δημιουργεί προβλήματα. Αυτά μπορεί να είναι κόπωση, δυσκολία συγκέντρωσης, κατάθλιψη, ευερεθιστότητα ή λήθαργος.

Όταν αυτά τα συμπτώματα επηρεάζουν την απόδοσή μας μέσα στην μέρα, επειδή δεν έχουμε κοιμηθεί καλά, τότε μπορούμε να πούμε ότι πάσχουμε από αϋπνία. Και επειδή οι ώρες του ύπνου για τον καθένα είναι διαφορετικές, η αϋπνία δεν έχει να κάνει με αυτές αλλά με το πώς αισθανόμαστε μέσα στην διάρκεια της μέρας.

Τα αίτια για να παρουσιάσει κάποιος αϋπνία μπορεί να είναι το άγχος, η κατάθλιψη, ακανόνιστο πρόγραμμα εργασίας, φαρμακευτικές αγωγές, καταχρήσεις σε αλκοόλ ή ουσίες, σημαντικές αλλαγές ζωής, χρόνιος πόνος, υπερθυρεοειδισμός ή αρθρίτιδα.

Για την Κινεζική ιατρική, η αϋπνία συνδέεται με την καρδιά, αλλά μπορεί και με άλλα όργανα. Ο στόχος λοιπόν είναι να βρεθεί η ισορροπία σε όλα τα όργανα με βοτανοθεραπεία και βελονισμό, ώστε να εξαλείψουμε και τα συμπτώματα της αϋπνίας.

Επίσης το άγχος επηρεάζει την λειτουργία του ήπατος και αυτό με την σειρά του την υγεία του νευρικού μας συστήματος. Αυτή η σχέση λειτουργεί αμφίδρομα. Για αυτό, όταν η αϋπνία προέρχεται από άγχος, συνοδεύεται συχνά και από το σύνδρομο των ¨ανήσυχων ποδιών¨. Αν λοιπόν έχει χαθεί η ισορροπία από το συκώτι μας, συμπτώματα αϋπνίας είναι τα καμπανάκια του οργανισμού για την ανάγκη θεραπείας της αϋπνίας μας.

Ο βελονισμός είναι γνωστός για την ηρεμιστική του δράση στο νευρικό μας σύστημα. Βοηθά τους μύες και τα νεύρα, διευκολύνει την ροή της ενέργειας και προάγει την χαλάρωση. Επίσης, βοηθά στο να αναπνέουμε βαθύτερα, να έχουμε βελτιωμένο πεπτικό σύστημα, καλύτερο ύπνο, ελάττωση πόνου και γενικότερη ευεξία. Όλα αυτά βοηθούν και στην καταπολέμηση της αϋπνίας.

Για την θεραπεία της με την μέθοδο του βελονισμού, ξεκινάμε με 10 συνεδρίες, δυο με τρεις φορές την εβδομάδα, ακολουθεί μια περίοδος παρατήρησης δυο έως τέσσερις εβδομάδες και αν χρειάζεται μετά μια συνεδρία την εβδομάδα.

Η επιτυχία του βελονισμού οφείλεται στο ότι αντιμετωπίζει όλους τους παράγοντες που μπορεί να επηρεάζουν στην αϋπνία, γιατί επιδιώκει την συνολική ευεξία και ισορροπία του οργανισμού.

Θα σας βοηθήσει επίσης παράλληλα με την θεραπεία να προσπαθήσετε να είστε χαλαροί (ίσως να δοκιμάσετε γιόγκα ή μασάζ), να  μην πιέζετε τον εαυτό σας να κοιμηθεί, να μην τρώτε βαριά πριν τον ύπνο, να αποφύγετε αλκοόλ, σοκολάτα, τσάι, καφέ το βράδυ, να ασκείστε, να τρώτε δημητριακά, όσπρια, λαχανικά και φρούτα.

Ο ειδικός θεραπευτής που μπορείτε να βρείτε μέσω της σελίδας μας “health path”, θα σας κατευθύνει στον σωστό για εσάς δρόμο, ώστε να νικήσετε την αϋπνία. Με θεραπεία βελονισμού και βοτανοθεραπεία θα επαναφέρετε την ισορροπία στον οργανισμό σας και θα ξεχάσετε την αϋπνία.

Scroll to Top